Her türlü plastik kapak topluyoruz...

Geçtiğimiz günlerde OMÜ'ye bağlı Alaçam PLMY'nu ziyaret ettim. Tesadüfen gördüm ki; okulda öğrenciler öğretim görevlisi ve okul müdür yardımcısı Ünzile Yılmaz ve Öğretim Görevlisi Pınar Güner'in önderliğinde kilolarca topladıkları her türlü kapağı toplayıp basın mensuplarına gösteriyorlardı. Öğretim görevlisi Pınar Güner, öğrencileriyle birlikte kısa zamanda yaklaşık olarak 40 kg türlü şişe kapağı toplamışlar. Öğrencilerden birisinin birinci dereceden yakınına tekerlekli sandalye alabilmek adına; öğrenciler, öğretim görevlileri ve personel kapak toplamaya süratle devam edeceklerini ifade ettiler.

OMÜ Alaçam PLMY, Posta bölümü öğretim görevlisi Pınar Güner ile yaptıkları etkinliğe ilişkin sohbet ettik. Bugüne kadar hepimiz pet şişe kapaklarının toplandığını bilirdik. Fakat bildiklerimizin eksik olduğunu hemen vurgulamak isterim. Konuyu siz okurlarıma aktarmak istiyorum. Ve sevgili okurlarım konuya duyarlı davranarak sizler de evinizde, işyerinizde, yaşadığınız her yerde BİR GÜN SABAH KALKTIĞINIZDA TEKERLEKLİ SANDALYEYE İHTİYACINIZ OLACAĞINI DÜŞÜNEREK HER TÜRLÜ ŞİŞENİN KAPAK TOPLAMA KAMPANYASINA DUYARLI DAVRANMANIZI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM. Şimdi öğretim görevlimiz Pınar Güner'in anlatımlarını okuyalım:

“Engelli vatandaşlarımızla ilgili devam eden sosyal sorumluluk projemizin TEKERLEKLİ SANDALYE dağıtımları, 12 Kasım 2010-08 Nisan 2011 tarihlerinde Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Bilim Sanat Amfisinde bugüne kadar 150 ton kapak toplanmış ve bu kapakların 520 araç ile ilgili yerlere teslim edilmiştir. Projemiz kapak teslim karşılığı sandalye verilmesi şeklinde olmayıp, toplayarak projemize ulaştırmış olduğunuz kapaklar ile daha fazla engellilerimize destek vermek için tek yumruk olduk. Çok önemli bir ayrıntı olarak şunu da bildirmek istiyorum ki; Manuel TEKERLİKLİ SANDALYE ihtiyacı olan yurttaşlarımız sağlık kurulu raporlarını 0 232 388 03 25 numaralı telefona fax çekerek başvuruda bulunabilirler. Projeyi koordine eden koordinatör Prof.Dr. Nurselen TOYGAR ve ekip sorumlusu Bülent Başoğlu'nuda 0232 311 15 33 nolu telefondan da ulaşabileceklerini Samsun kamuoyuna duyurmak isterim. Önemli bir açıklamada daha bulunmak istiyorum. “Her türlü plastik kapak (Renk, boyut, ezik, kırık olması önemli değildir) toplam 250 kg= 1 tekerlekli sandalye yani 160.000 civarında kapak yapmaktadır. Bu sayı kapak büyüklüğüne göre değişmektedir. Kapak toplama kampanyasının son tarihi 2012 yılının sonudur. Bunun sürekliliği ise kamuoyunun desteğine bağlıdır. Neden plasitik kapak diye sorulacak ise, herkesin kullandığı ambalajlarda bulunabildiği ve kolay toplanabildiği için bu tür kapaklar tercih edilmektedir. 78 ilimizde kapak toplanmasıyla ilgili görevli arkadaşlarımız vardır. Samsun'da Ramazan Ergin, Derya Tokgöz Hafızoğlu, Hülya Yangın Ertekin de Bafra'da görevli arkadaşımızdır. Gönüllü olduğunuz takdirde, Sosyal Paylaşım Sitesi üzerinden takım arkadaşlarına sahip olabilirsiniz. (www.facebook.com/projelerimiz ) profiline tüm bilgilerinizi girebilirsiniz. Eğer yurttaşlarımızın bulunduğu yerde kapak toplama merkezleri yok ise topladıkları kapaklarını PTT ile 30 kg kadar PTT aracılığıyla 5 TL'ye gönderebileceklerini duyurmak isterim.”

Pınar Güner'in anlatırken nasıl heyecanlandığını görmek gerekirdi. Genç bir öğretim görevlisi olarak böylesine bir oluşumun içinde yer almak Güner'e, o kadar çalışma hırsı katmış ki öğrencilerine de aynı sorumluluğu kısa zamanda kattığı her halinden belliydi. Öğretim görevlisi ve öğrenci kollektifi, ancak bu kadar net yaşanır. OMÜ Alaçam Meslek Yüksek Okulu (PLMY) öğrencileri: "A dan Z ye hepimiz tek yürek olarak engelli yurttaşlarımıza bir umut olmak için, bulduğumuz her türlü plastik kapağı biriktirip ilgili yerlere göndermeye çalışacağız. Bu sosyal etkinliğimizi, sırf okul kampüsü ya da Alaçam ile sınırlı bırakmayacağız. Hepimiz ailelerimizin olduğu yerlerde de plastik kapak toplamaya teşvik ediyoruz. Hocamızın dediği gibi, “BİR SABAH KALKTIĞIMIZDA, TEKERLEKLİ SANDALYEYE İHTİYAÇ DUYAR OLARAK UYANABİLİRİZ” düşüncesiyle hareket etmeye başladık" diyerek düşüncelerini ifade ettiler.

OMÜ Alaçam PLMY okulu öğretim görevlisi ve öğrencilerinin böylesine güzel çalışmalarının bütün kamuoyu tarafından da bilinmesi gerekmektedir. Bütün Samsun kamuoyuna duyururum. Her türlü Plastik Kapak Toplanır... Unutmayın Bir Gün Biz de Tekerlekli Sandalyeye İhtiyaç duyabiliriz...

Saygılarımla


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR