Beklemeliyiz ama...

Samsunspor ilk yarı 4-5-1 ile oynayarak ne yapılamayacağını gösterdi bize pazar akşamı.

Petkoviç gibi hücum ağırlıklı futbol  oynatan bir hocanın Galatasaray'a karşı böyle çağdışı bir anlayışla başlaması kabul edilemez .

Kör göze parmak,  takımda ileri uçtaki Arstide Bance tek başına Ujfalusi ile oynadı. Her defasında Euro farkı Arstide Bance' yi nakavt etti. 

Hocanın bunu görmek için 45 dakika beklemesine gerek yoktu.

Oyuna  Selim Teber'in yerine orta alanda Mustafa Sarp ve savaşan Murat Yıldırım, Arstide Bance'nin yerine de Ekingho'nun yanına, vatandaşı Zenke'ile başlamalıydı. Uzun ve şişirme top yerine kısa, ayağa paslarla oyunu rakip alana yıkıp Galatasaray'ın ağır defansını  delebilirdik.

Kaldı ki Zenke oyuna girdiği o kısa sürede takım 10 kişi kalmasına rağmen iki gol şutu kullandı.

Arstide Bance uzun boyu ve fiziğine rağmen ağır bir oyuncu.  Bu oyuncunun ileri uçta tek oynadığı zamanlarda yapabileceği hiçbir şey yok. Bunu görmek için uzman olmaya gerek yok.

Uzun lafın kısası Samsunspor  dış sahada 4-4-2 , iç sahada 3-5-2 oynayarak başarılı olur.  Petkoviç hücum futbolunu seven bir teknik adam.  Aklın yolu bir, hoca bunu görecektir.

Aksi takdirde biz çok zor gol atarız.

İlk devrede sıfır pozisyon ile oynayan Samsunspor  ikinci yarıda biraz olsun kıpırdandı. Akabinde ne oldu, Galatasaray gelen beraberlik golüyle paniklemeye başladı.

Tam o sırada kalecimiz devreye girdi.

Kaleci Ahmet  Şahin için ne demeliyim bilemiyorum.  Geçen hafta kıta sahanlığı kontrolü  yapmadı, bu hafta anlamsız bir hareket ve gelen penaltı kararı, ardından kırmızı kart.

Sonrası TT arenada hüsran. Ancak her şerde bir hayır vardır. Kırmızı kart sonrası kaleyi devralan Ertuğrul  iyi bir kaleci olabileceğini ispat etti. Ahmet Şahin'e geçmiş olsun diyorum.

Bir çift sözde Galatasaray futbol takımı ve hocasına:

Galatasaray oynadığı bu futbolla  harcanan tonlarca paraya rağmen başarılı olamaz. Galatasaray takımının ruhu yok. Fatih Terim 2000'li yıllarda Türk futbolunda önemli başarılara imza attı. Ancak şu acaip mimik hareketlerinden kurtulamadı bir türlü. Kaleci Ahmet Şahin'in kırmızı kart görmesi sonucu yüzündeki tuhaf şekiller bir futbol taraftarı olarak beni itiyor.

SAMSUNSPOR  TRABZONSPOR

Bu gün takımımız Samsun şehri adına önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Maç öncesi verilen dostluk mesajları vs hepsi bir yana taraftarımızı memnun edecek tek sonuç Trabzonspor galibiyeti.  Aksi bir sonucu düşünmek bile istemiyoruz. 
OKULLAR AÇILIRKEN

Milyonlarca öğrencinin eğitimleri bu hafta başladı.
Tabi hem öğrencilerde hemde anne ve babalarda tatlı bir heyecan var . Anne babaların heyecanlarının bir kısmı eğitim harcamalarıyla ilgili. Eğitim harcamaları aile bütçesinde önemli bir yer tutuyor malumunuz.

Okula yeni başlayan yavrularımıza ve tüm eğitim camiasına bu eğitim sezonunda başarılar dilerken anne ve babalara da eğitim harcamalarında kolaylıklar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR