Şirinler, sonuna kadar...

Öyle böyle değil beş yıllık bekleyiş sonrası bu tip maçların gediklisi Samsunspor bir Trabzon maçında daha  sahne aldı.
Tüm çabalara rağmen malum gerekçelerle iki takım taraftarlarında da gerginlik hakimdi. Üstüne üstlük Samsunspor sevdalısı Şirinler taraftar grubu için yapılan açıklamalar ve engellemeler bu gerginliğin tuzu biberi oldu.
Yönetim aleyhine tezahürat yapan Şirinler taraftar grubu üyelerini, ona destek veren diğer taraftar gruplarını maç boyunca susturmak mümkün olmadı. Kendilerine göre haklı gerekçeleri olan bu arkadaşlar çeşitli senaryolara inanıyorlar. Dolayısıyle tepkileri de buna göre şekilleniyor.
Bu durum yönetimimiz tarafından en kısa zamanda diyalog yoluyla çözüme kavuşturulmalıdır.
Yaşanan bu olumsuzluklara rağmen takımları onları mahçup etmedi. İyi bir oyunla galibiyeti kaçıran taraf oldu.
Bir Trabzon taraftarının yazdığı şu yorum Çarşamba gecesi oynanan maçı özetliyordu.
“savunmadayız savunmada koskoca Trabzonspor her maç mahkum oynuyor 80 dakika savunmadan çıkmıyor ürkek korkak bir futbol ezik bir futbol izlerken utandım üzüldüm kahroldum benim takımım lige yeni çıkmış bir takım karşısında bu kadar ürkek olamaz.”
Vlademir Petkoviç bu önemli maçta iki önemli hataya imza attı. Birincisi Selim Teber'in yerine Murat Yıldırım'la başlamadı, ikincisi  oyundan Bance yerine Zenke'yi aldı.
Taraftarın Zenke çıkarken yaptığı tezahürat haklı bir tepkiydi. Çünkü Zenke bu maçta çok istekli oynuyordu. Hoca geçen yılın takımından kalan en önemli oyuncularından hem Murat ve hemde Zenke'den faydalanmalıdır. 
Bance için daha önce yazdığım bir çok takımın canını yakabilir ifadesi kendisine kanatlardan gelebilecek toplarla gerçekleşebilir. Aksi takdirde takım sahada on kişi oynar.
Başladığımız yere dönüyorum. Maçta uzun süre suskun bekleyen Şirinler grubu üyelerini üzüntüyle seyrettim. Maç öncesi üzerlerinde baskı hissettikleri açıklamalarına da yansıdı, maça da. Bu arkadaşları bu hale sokanların 800 kişilik Trabzon taraftarlarının alaylı tezahüratlarına ve maç sonrası çıkan Trabzon yerel gazetelerindeki haberlere bir baksınlar.
Biz herşeye rağmen Samsunspor ve Samsun adına fair play mesajları vermeye devam edeceğiz.
Bilinmelidir ki bu bölgenin en cazip ve yaşanabilir kenti Samsun'dur.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR