Süper Lig'in en kötü takımı?

Büyüklere kök söktüren, kendi ayarındaki takımları da rahat geçme potansiyeli olan Büyükşehir Belediye takımı bizim topçuları da Petkoviç'i de süpürdü sahadan.
Hava yağışlı, şiddetli de rüzgar var. Ağır bir zeminde oynanacak maç. Siz olsanız maç stratejiniz ne olurdu?
Takıma fizik gücü yüksek oyuncuları seçmek birinci kural herhalde.
Peki ikinci kural ?
Yerden isabetli paslarla çıkmak, aralara atılacak toplarla pozisyon bulmaya çalışmak, şut kullanmak.
Rakip takıma önlem konusuna gelince!
İBB'nin en etkili oyuncuları Doka ve Webo'nun pas alışverişin kesmek ve çok sık ileriye top taşıyan Edin Visca'ya önlem almak.
Bunlar çok basit kurallar. Hoca bu kuralları bilmiyor olamaz. Ancak dersine çalışmadığı aşikar.
Biz ne yaptık peki, çoğu kez oyunu sahamızda kabul edip sıkıştığımızda topu Kaleci Ahmet Şahin'e verdik. Sağ olsun oda her topu havaya dikti. Bütün toplar tehlikeolarak geri kendisine döndü.
Oyuncumuz Ergün Teber'in ofsayt özürü, Bance'nin arkadan biri çekiyormuşçasına koşamaması, Kemal'in sağ bekte oynatılması, Mustafa Sarp'ın dağınık oyunu, Fink'in uyum sorunu.
İlk yarı görüntü bu.
İkinci yarı İBB bir kez olsun topu havadan kullandı mı?
Abdullah Avcı İkinci devre bu hava ve zeminde nasıl oynanması gerektiğini öğretti Petkoviç'e.
Yediğimiz üç golde yerden oynanan isabetli paslar neticesinde geldi. Hepside kopya goller.
Rüzgarın da etkisiyle gol bulabileceğimiz ikinci yarıda kalemizde üç gol görerek bu haftayı da puansız kapatıyoruz.
Anlaşılıyor ki transferlerimizin çoğu ne çeyrek eder ne de buçuk.
Adnan Sezgin İstanbulspor ve Galatasaray'da yaptığı işler ile tanınıyor malumunuz. Geçen yıl Galatasaray'da iken yaptığı transferler tüm spor camiasınca eleştirilmiş Hıncal Uluç gibi bir çok yazar tarafından ölçüsüz eleştirilere maruz kalmıştı.Galatasaray'ın ligdeki durumunu hep birlikte gördük geçen yıl.
Şimdi Samsun'da kendisini daha rahat hissediyor olabilir. Ama yumuşak atın darbesi sert olur.Adnan Sezgin bir Karadeniz takımında görev aldığını unutmasın.
Kalbinin Sesini Dinle
Bu ayın başında Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden Steve Jobs Pankreas Kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti.
İPod,İ Tunes,iPhone,İPad ve Mac'in kaşifi 1955 yılında Amerikan asıllı bir anne ile Suriye asıllı bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi.
Steve Jobs hastalığını öğrendiğinden bir yıl sonra 2005'te Stanford diploma töreninde dinleyenlerine şöyle seslendi.
“Zamanınız sınırlı, bu yüzden hayatınızı başkasının hayatını yaşayarak harcamayın. Başka insanların düşüncelerine takılıp kalmayın, başka insanların fikirlerinin gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymasını engellemesine izin vermeyin. Ve en önemlisi kalbinizin ve sezgilerinizin yolunda gidecek cesarete sahip olun. Kalbiniz ve sezginiz ne yapmak istediklerini bilirler. Bunun dışındaki her şey ikinci plandadır. “
Steve Jobs için en güzel ve isabetli tanımlardan birini Barrack Obama yaptı: “ Farklı düşünecek kadar cesur, dünyayı değiştirmeye kalkacak kadar cüretli, bunu başaracak kadar yetenekli.”
Apple, vizyon sahibi bir kişiyi ve bir yaratıcı dehayı; dünya inanılmaz bir insanı kaybetti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR