Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

TARIM BAĞKURU'NA PRİM ÖDEYEN YAŞLILAR

    Köylerde yaşayan çiftçiler hükümetten isteklerini yazmamı istediler. Birisi kendisinin ve eşinin yetmiş yaşlarında olduğunu, altı yıl prim ödediğini, eşinin ve kendisinin çalışamadığını, tarım arazisinin yeterli olmadığını dört yüz liraya yakın ayda prim ödediğini primlerini yumurta satmakla ödeyebildiğini ifade etti.

    Haziran seçimlerinden önce siyasi partiler bu sorunun çözüleceğini ifade etmişlerdi. Bu zamana kadar çıkan yasalarda bu kanun çıkmadı.

    Sayın vekiller, bu kanunun çıkması için sosyal güvenlik ve maliye bakanları ile görüşmeler yapabilirler. Her vekilin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kanun çıkarılması için teklif edebilme sorumluluğu da vardır. Ülkemizde lüzumsuz bütçeden harcamaların yapıldığını basında okuyoruz.

    Aslında seçim kanununda değişiklik yapılıp, dar bölge seçim sistemine geçilse, vekiller boş zamanlarında seçmenin isteklerini yerine getirmek için çaba harcarlar gibi de düşünülmekte.

    Haziran ayından sonra meclis tatile girebilir. Önümüzdeki günlerde birkaç madde ile olacak yasanın en kısa zamanda çıkarılması için çalışmalara başlanılabilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR