Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ÖĞRETMEN EVLERİ

Atatürk 20 Eylül 1924’te Samsun’da Öğretmenlerle yaptığı konuşmada ‘’ En önemlisi eğitim meselesidir. Çünkü eğitim bir milleti ya hür bağımsız şanlı yüce bir toplum halinde yaşatır, yada bir milleti esaret ve sefalete terk eder’’ demişti.

   Atatürk ‘’Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçları ancak irfan ordusu ile ayakta durabilen’’ demiştir.

Atatürk 4 Ekim 1925 tarihinde İzmir kız öğretmen okulunda şunları ifade etmiştir.

‘’Öğretmen eğitimciden mahrum bir millet, henüz millet namına yeteneğini kazanamamıştır.’’ demiştir. Öğretmenlere güvendiği için ‘’Yeni nesil sizin eseriniz olacak’’ sözü geleceği öğretmenlerin belirleyeceğini söylemektedir.

Gelelim öğretmenler evine ben görevdeyken öğretmen evlerine maaşlarımızdan yıllarca para kesildi. Öğretmenlerin haliyle katkısı oldu.

Öğretmen evlerinin yöneticileri öğretmen temsilcileri tarafından seçilirse hizmette rekabet olur daha kaliteli hizmet verilir.

Şu anda yapılan uygulamalarda 60yaşının üzerinde bastonla gezen öğretmen çay ocağına çay almaya gidiyor. Hiçte hoş değil nerede saygı iş arayan bir sürü genç var öğretmenlere hizmet edecek çok çalışanlar bulunur. Kimse bedava çalışmıyor.

Düşüncelerimi paylaştığım MHP bazı konularda ağırlığını koyabilmeli Milli Eğitim Bakanlığını almalı, yanlışları söyleyebilmeli.

Önümüzdeki ders yılında her pazartesi günü andımız okunmalı yıllarca ben görevdeyken andımızı okuduk.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘’Ne Mutlu Türküm diyene’’ sözü ile Andımız önem taşıyor.

Hepimiz Türkiyeliyiz Türk Milletinin vatandaşıyız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR