Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

EĞİTİM ÖĞRETİM

Eğitimcilerin öğrencilerin başarılı olabilmeleri için öğrencilerin farklı yeteneklerini göz önünde bulundurulmalı, öğrencilerini usandırmadan gönül birliğiyle hedeflerine ulaşmanın tedbirlerini yeri ve zamanı gelince alabilmeli eğitimin başarısı hizmet eden eğitimcilerin gönülden fedakârca çalışması ile sonuca gidilir.

Eğitim-öğretim yürütülürken her türlü olumsuzluklar göz önünde tutulmalı uyum içinde dikkatli sorumlulukla yürütülmeli, noksan ve hatalar görülmeli okuduğunu anlatabilmeli, anlattıklarını yazı ile ifade edebilmeli.

Eğitimde duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım yaparsam öğrenirim sözü yapılacak çalışmalara yol göstermekte. Her ders önemlidir. Türkçe ve matematikten başarılı olamayan öğrencilerin geleceği olmuyor.
Sınıfımın dolabında kaynak kitaplar bulunduruyordum. 

Pazartesi, Çarşamba, cuma günleri yalnız matematikten sınıf seviyesine göre ödevler veriyordum, ders yılı boyunca devam ediyordum. Salı, perşembe günleri genelde İmla kurallarına göre hatasız yazı yazabilme çalışmaları yapıyordum.

Çalışmalar titizlikle ve kesintisiz yapıldığı zaman başarı elde ediliyor. Samsun'da merkezde görev yaptığımda daha çok çalışmanın önemli olduğunu plan defterimin birinci sayfasına, "Planlarını zamanında noksansız yap. Ders zili çalınca sınıfına gir. Sınıfının başında dur. Nöbetini tut." yazıyordum.

Bunlar bizim o gün yapacağımız görevlerin içinde yapmak zorundayız. Tatili en fazla olan meslek zaten. yarım gün ders yapıyoruz.Köylerde uzun günler her gün bir ders fazla yapıyordum.  Bulunduğumuz coğrafyada güçlü olabilmek için tek vatan, tek millet, tek bayrak el ele Gönül, gönüle acılarımızı, sevinçlerimizi beraber paylaşması ile gücümüzü birlikte gösterelim.

Atatürk Türkiye'nin birleştirici gücüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'dir. Türk vatanının İstiklal ufkudur, bölgesinde ve dünyada söz sahibidir. Andımız her pazartesi günleri okutulursa öğrenciler sınıflara daha çok mutlu girerler, öğrencilerimizi ülke sevdalısı yetiştirelim Milli bayramlarımızı daha coşkulu kutlayalım.

19 Mayıs şehri Samsun'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı daha canlı kutlanmalı, geçmişte 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na Samsun ilçelerinden ve komşu illerden insanlar geliyordu tarihi gün yaşanıyordu bayram coşkulu kutlanıyordu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR