Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

TÜRKİYEMİZ

Bulunduğumuz coğrafyada dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz. Her çeşit doğal zenginliklerimiz, bereketli topraklarımız, denizlerimiz, göllerimiz, ırmaklarımız, ovalarımız, öten kuşların sesleri, coşkulu şelalerimizin akışı, yaylalarımızda kuzuların koşuşturmaları, kavalını çalan çobanlarımız, düğünlerde halay çeken gençlerimiz, eğlenceyle askere giden gençlerimiz, pehlivanlarımızın er meydanlarında yağlı güreşleri, futbolcularımızın heyecan veren maçları, öğrencilerimizin heyecanlı şiirler okumaları, minarelerimizde ezan sesleri manevi olarak bizleri mutlu ediyor.

Birinci Dünya Savaşının sonunda Ortadoğu'da emperyalist devletlerin sınırları masa başında cetvelle çizdikleri, başlarına kral oturttukları, bağımsızlığı olmayan devletler ortaya çıktı.

Fransa, ABD, Rusya gibi devletlerin Ortadoğu'da petrollere el koyması, on yıllarca aralıksız sömürmeleri için böyle yönetimler gerekiyordu.

Atatürk'ün, silah arkadaşlarının büyüklüğünü sadece emperyalist ülkelere karşı Kurtuluş Savaşını başarıya ulaştırmış bir asker oluşundan başka milli kalkınmayı önemli bulması, tarımda, sanayide teknolojik yatırımlara o dönemde başlaması, başta kadın hakları, bilimi esas alan sanat ve kültürde, geleceğe ışık tutan kurumlar yaratılması, resmi dili Türkçe olup yeni alfabeye geçiş, Cumhuriyet yönetiminin insanlara verdiği değer le köy cocuğu cumhurbaşkanı, kadın başbakan oldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin bütünleştirici gücüdür. Atatürk, Türkiye'dir. Türk vatanının İstiklal ufkunda, dünyada da söz sahibidir. Düşüncelerini paylaştığım MHP lideri Devlet Bahçeli, kuruluş düşüncesini önemli bulan, önce ülkem sonra partim düşüncesiyle bulunduğumuz coğrafyada çevremizde ve dünyada olan bitenleri değerlendirdiği için ülke yönetimine önemli katkıda bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin varlığı, bütünlüğü ve birliği için çok şehirler verdik. Allah rahmet eylesin. Önceki yazılarımda andımızın okunması gerektiğini yazmıştım. Her pazartesi günü okunursa uygun olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR