Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Simsiyah gecede altın rengi üç puan

FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği) tarafından ülkemizde Süper lig’de faaliyet gösteren yedi kulübe, diğer futbol liglerimizde mücadele eden onyedi kulüp olmak üzere toplamda yirmidört kulübümüze transfer yasağı cezası verdi. Samsunspor’unda iki dönem transfer cezası aldığı bu dönemde spor kulüplerinin nasıl YÖNETİLEMEDİĞİNİ tüm dünyaya göstermeye devam ediyoruz.

Stadyumlarımızda deplasman tribünlerine yönelik ev sahibi takımlarca yapılan işkenceye en son örnek Trabzonspor Samsunspor maçında yaşandı. Trabzonspor yetkililerince yapılan sadece Samsunspor seyircilerinin bulunduğu deplasman tribününe sonradan eklenmiş gürültü terörü oluşturan hoparlörlerle yapılan taciz sinir bozucu idi. TFF yetkilileri bundan sonraki maçlar için bu durumu dikkatle inceleyerek önlem almak durumundadırlar.

Dün akşamki Simsiyah geceye gelirsek, pazar günü ve saat 16:00 da maç olmasına rağmen bu maçın önemine göre daha fazla seyirci beklentim vardı. Hava da güneş gözükse de bıçak gibi kesen soğuk ve ortalıktaki salgın maça düşündüğüm seyirci sayısını engelledi.

Seremoni öncesi stadyum hoparlörlerinden Şehitlerimizin adı soyadı, memleketi anons edilirken seyircilerin burda diye hep birlikte cevap vermesi duygusallığın bir çok farklı renginin yaşandığı bu geceye daha farklı bir anlam kattı. Takımlar sahaya maç önü forması olarak aynı renk ve modelde Şehitlerimizin hatırasına uygun maç önü formaları ile çıktılar. Bu esnada Pençe Kilit operasyonundaki Şehit askerlerimiz ve Samsunspor’un 20 Ocak 1989 futbol şehitleri aynı anda anons edilerek saygı duruşu ve İstiklal marşımız söylendi.

Takımımız bu maç ve önümüzdeki hafta Fenerbahçe maçında giyecekleri Simsiyah formaları ile sahada yerlerini aldılar. Gecenin en güzel anlarından birisi de ilk golümüzü atan Hollandalı Rich van DRONGELEN’nin 4.dakikada çok şık bir vuruşla uzak mesafeden golünü attıktan sonra koşarak Samsunspor yedek kulübesinde, kulübenin en dip ve arkasında maçı takip eden Samsunspor takım malzeme sorumlusu sevgili Orhan ÜREN’e sarılması, onu öpmesi gecenin şık karelerinden di. Orhan Üren’nin 29 yaşındaki oğlu Erhan ÜREN iki hafta önce trafik kazasında vefat etmişti. Drongelen’nin bu davranışı gecenin duygusallığı ile örtüşüyordu. 36. Dakikada Holse ile ikinci golü bulunca tüm futbolcularımız kale arkası tribünlere giderek hep birlikte asker selamı verdiler. Sivasspor teknik direktörü Bülent UYGUN futbol sahalarında asker selamını futbolculuk döneminde ilk başlatan futbolcu idi. İkinci golümüzden sonra asker selamı da seyirciden bolca alkış aldı.

Sahaya çok isteyerek ve doğru kadro ile çıkınca hedefe daha kolay ulaşılıyor. Fofana ilk onbirde çıktığı tüm maçlardan galip ayrıldık. Tüm takım gibi Fofana’da etkiliydi. Drongelen’nin sol ayaklı olması nedeni ile sol bek düşünülmesi beklenen bir kurguydu. Oyuna hep biz hakimdik. Oyunu kuran istediğimiz gibi yavaşlatıp, hızlandıran da bizdik. Tek anlamsız işimiz gereksiz kart görme çabalarına neden girildiği. Dimata oyunda 22 dakika kaldı sonradan girmesine ve maç 2-0 lehimize olmasına rağmen iki sarı kart görmeyi başararak kırmızı ile atıldı. Alim’in 72. Dakikada yine gereksiz gördüğü sarı kart düşündürücü idi. Transfer yapamayan takımımız için oldukça önemli bir konu olan gereksiz kart görülmesi olayı üzerinde daha dikkatli durulmalı diye düşünüyorum.

Milli Takımımız teknik direktörü Vincenzo MONTELLA’nın da stadyumdan seyrettiği bu Simsiyah gecede aldığımız altın üç puan ile şimdilik düşme hattına güle güle dedik. Bu ligde kalacağız.

Kalın Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR