Sezonun en iyi oyunu

Samsunspor takımı ilk yarının bitimine bir hafta kala evinde son maçına çıkıyor. Doğruyu söylemek gerekirse son iki maçtan alacağı puanlar Samsunspor takımının yol haritasını belirleyecek. Daha doğrusu Samsunspor için olmak ya da olmamak maçları diyebiliriz. Bu maç ve önümüzdeki Rizespor deplasmanı bir yerde de Hüseyin Kalpar'ın kaderini belirleyecektir diye düşünüyorum. Gelelim maça; Müsabakanın başlamasına çok az bir zaman kalmasına rağmen seyircinin maça çokda raabet göstermediğini üzelerek izledim.  Heralde televizyonun vermesi ve havanında soğuk olduğu kanaatındayım. Samsunspor savunmada bir iki değişiklik yaparak çıktığını izledik. Heralde teknik kadronun bir düşündüğü vardır diye düşünüyorum. Samsunspor takımının ilk 20 dakika içinde şimdiye kadar hiç görmediğimiz kadar açığa top oynayıp kısa pas yaparak rakibin üzerinde baskı yaparak oyunu kendi doğrultusunda yönlendirip, kanatları gol bölgesine inmek istediği görülürken bunu 12.dakikada gerçekleştirdi. Sağdan Abdulaziz'in ortasına Agbetu'nun vurduğu kafayla 1-0 yaptı. Zaman zaman rakip oyunculara adam ve saha presi uygulayan Samsunspor, ilk defa bu maçta oyunu toplarla kurup rakip kaleye gittiğinin mücadelesini gördük.
Dediklerimizin saha içinde çok iyi uygulanmaya başladığını gördüğümüz Samsunspor, 37.dakikada Abdulaziz'in kendi yarattığı pozisyon sonrası attığı ikinci gol sonrası oyunu tamamen forse etmeye başladığını gösterirken; sahneye yine çıkan Abdulaziz, uzatma dakikalarında şık bir gol atarak farkın 3'e çıkardı. İkinci yarıda istekli ve hırslı olduğu gözüken Samsunspor'un özellikle orta sahada Hakan Byaraktar ve Murat Yıldırım'ın iyi oyunlarını Agbetu hattında Abdulaziz'in katılmasının yanında orta alanda Murat'ın çok iyi ve akılcı pres uygulaması Hakan'ın çok iyi markaj yapması, savunmanın yerinde müdahaleleri Samsunspor'un oyuna hakim olmasını sağladı. İkinci 15 dakikada Samsunspor'un karşılaştığı net 3 gol pozisyonu vardı ki insanlara saç baş yoldurdu. 68.dakikada bu sefer Zenke kaçırmadı kaleyicide çalımlayarak Samsunspor'u 4-0 öne geçirdi.
Samsunspor genelin çok iyi oynadığı attığı kadar da kaçırdığı bir maç sundu. Büyük bir moralle ilk yanının son maçına deplasmana hazır göründü.
Bizden söylemesi... hoşçakalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR