SCOUT MU? MENAJERLER Mİ? 

Son iki sezondan beri yapılan yabancı transferlere baktığımızda karşımızda çok kötü bir tablo var. Yabancı transfer politikasını kim yönetiyor, hala anlamış değilim. Bu scout ve menajerler kimlerden oluşuyor bilemiyorum.

Geçen sezon pandemi var dediler, futbolcuları bilgisayardan izleyip analizlerini yapıp transfer ettik dediler. Şuna emin olun, sorun olarak yazmıyorum, geçen sezon çok kötü transfer politikası izlendi. Bu sezon yapılan transferlere baktığımızda yine sıkıntı var.

Arnavut futbolcuların durumu belli değil. Brahim Darri'nin formu bizi korkutuyor. Hoca Plumain'den ne gördü anlamadım, sonra  gönderdiler. Boli, eh işte yeni sezonda inşallah  hata üstüne hata yapmaz. Saviçeviç bize 1 maç kazandırmadı, şimdi 3 hafta sakat. Tomane'den hiç ümidim yok. Bu ikisi sezon sonuna kadar böyle gider. Altıparmak hoca bunlara ne kadar dayanır bilemem. Melunovic'in son vuruşları inşallah iyidir. Ön libero Ismael Diamonde güçlü, fiziğini sahada göreceğiz.

Yılport Samsunspor'da ekonomi tek bir adamın üstüne yıkılmış. Ama sorun yok, yönetim şeması ve çalışmaları 10 numara. Kurumsallaşma sürecini tamamlamış profosyonel ekip var. Asil yedek üye ayırımı yok. Yedek yönetim kurul üyeleri bile can siparane çalışıyor. Geçmiş yıllarda böyle organize olmuş, yönetim kurulu olmadığı halde taraftarlarımız yapılan yabancı taransferleri hala konuşuyor. Zenke, Ofeudu, Embilla, Amini Umar, Samaras, Gekas bu listeyi uzatabiliriz.

Özellikle yabancı oyuncu oyuncular transferlerinde sınıfta kaldık. Değerli okurlarım, yabancı futbolcuları iyi olan takımlar diğer takımlara göre bir tık öndedir. Diğer takımlar genç ve ileriye dönük yabancı futbolcu buluyor ise bizim bu ekipte bir sıkıntı var demektir.

Hocamızın son yaptığı açıklamalarda 2 tane başarılı kamp dönemi geçirdik, bu kamplarda yeni yaptığımız transferlerle çalışma fırsatı bulduk dedi. Geçen sezonun pandemiden dolayı çok zayıf bir lig olduğunu söyledi. 

Buna ek olarak bu sezonun daha zor geçeceğini, ligde çok büyük  takımlar olduğunu ayrıca küme düşen kafa takımlarının bir üst lige çıkmak için kaliteli transferler yaptıklarını dile getirdi. Taraftarlara çok güvendiğini ve takımlarına inanmalarını istedi.

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR