Samsunspor İstabul'da 2 puan bıraktı

Küme düşme hattından iyiden iyiye kurtulmak isteyen Yılport Samsunspor ligin son sırasında yer alan İstanbulspor ile deplasmanda kozlarını paylaştı.
Yaklaşık 400 civarındaki Samsunspor taraftarları her deplasman maçında olduğu gibi bu karşılaşmada da kendilerine ayrılan tribünleri tamamen doldurdular.
Afrika Kupası ve sakat oyuncular nedeniyle Samsunspor kadrosunda Alman Teknik Direktör Markus Gisdol, sahaya yine rotasyonlu bir kadro sürdü.


Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı. Özellikle saha zemini Süper Lig kalitesine hiç yakışmıyor olmasından dolayı Samsunspor istediği oyunu uzun bir süre sahaya yansıtamadı.
Federasyonun böylesine kötü bir sahada Süper Lig maçını nasıl oynattığını ise akıl sır erdiremiyorum.
Ercan Kara, Holse ve Emre Kılıç ile rakip kalede pozisyonlara giren şimşekler aradığı golü maçın ilk devresinde bulamadı ve soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdi.


Kırmızı şimşekler iyi başladığı ikinci yarıda savunanın inanılmaz hataları sonrası Emir Kaan’ın 54. dakikada attığı golle İstanbulspor karşısında 1-0 geriye düştü.
Geriye düşmemizin ardından rakip kalede üst üste yakaladığımız pozisyonları sonunda Emre Kılıç ile gole çevirdik.


72. dakikada ceza sahası içerisinde yaşanan karambolün ardından İstanbulspor savunmasından dönen topu iyi takip eden Emre, topu filelere gönderdi ve skoru eşitledi.
Böylesine önemli bir 90 dakikada Samsunspor kötü futbolunun karşılığında bir puanı zor da olsa kurtardı.


Eksik ve sakat futbolcular nedeniyle kadroda bir türlü istikrar sağlayamayan kırmızı şimşekler puan sırasında son sırada yer alan İstanbulspor karşısında hiç beklenmedik derecede vasat bir sergileyerek herkese hayal kırıklığına uğrattı.
Ligde oynanan her maçta alınacak puanın öneminin ne kadar büyük olduğunu orta sıralardaki takımların puanlarıyla net bir şekilde görüyoruz.


İstanbulspor deplasmanında oynanan kötü futbol ve kaybedilen iki puanı Galatasaray maçında telafi etmekte yine aynı teknik ve futbolcuların elinde.
Ben inanıyorum ki, Samsunspor yapacağı transferlerin ardından Galatasaray maçında kendine yakışan futbol oynayacak ve sahadan istediği bir neticeyle ayrılarak Süper Lig’de şampiyonu belirleyecek takım olacaktır.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR