Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

SAMSUN KAZANACAK

                                                               SAMSUN KAZANACAK

Aday listeleri açıklandı.Ahmet OKUYUCU, Hasan Tahsin ŞENGÜL ve Hayrettin ÖZTÜRK  Ak Parti listesinde yok.

Ahmet OKUYUCU için tam bir hayal kırıklığı.Her ne kadar duruşunu beğenmesem de hemşerim.Keşke hakkında yazdıklarımızı ‘’dost acı söyler.’’kapsamında değerlendirebilseydi.

Canını sıkmasın.Siyaset her şey değildir.Asıl olan gönüllerde Ahmet Abi,Ahmet başkan olarak kalmaktır.Siyaseti boşver.Yeniden gönüllere girmeye çalış.

Hasan Tahsin ŞENGÜL.Genç,atılgan, fazla hırslı .Her seçimde boy gösteriyor. Sürekli saçma atmanın, belki bir yere rast gelir ümidi ile beklemenin gereği yok.Siyasetçi tek mermisi olan nişancı gibidir.Attığı zaman vuracak.Yüzünü dinlendirmeli.

Hayrettin ÖZTÜRK.Adaylık başvurusu yaptığı gün hakkında yazı yazmayı düşündüm.Yazı yazmak,emek ve zaman isteyen bir iştir.Adaylık başvurunu ayet uyarlaması ile yapan bir müftü! için emek ve zaman harcamaya gerek görmedim.

Araf suresi 179.ayeti çarpıtarak adaylık başvurusunda bulunmuştu. Ayet uyarlaması ile yaptığı adaylık başvurusu işe yaramadı.Ne dersin,Sayın eski müftü?Genel merkezin gözleri kör,kulakları sağır,dilleri lal mi oldu? Seni görmediler,duymadılar,konuşmadılar.

Ak Parti,kadın aday hariç, iyi bir liste çıkardı.Bakan,eski bakan,seçimlerde büyük başarı göstermiş bir teşkilatçı,iç bölgelere hitap edecek Kavaklı bir aday ve Kamuran ÖZDEN.

 Yerli aday beklentisine şaşırtıcı bir şekilde cevap verdiler.Ömrü Samsun’da geçmesine rağmen Trabzonlu olan Fuat KÖKTAŞ ve kadın aday dışında bütün adayları yerli.

 Kadın aday konusunda Samsunlu kadınlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum.Şehrimizi temsil edecek kapasiteye sahip kadınlarımız var.Sahada çalıştılar.Acaba hangisi emeğinin karşılığını alacak diye düşünüyorduk?Sürpriz.Kadın aday tepeden indi.

Samsunla alakası olmayan,şehrimizin meselelerini bilmeyen biri listeye girdi.Çiğdem KARAASLAN. Şehrimizle anında bağlantıyı kurmuş.’’Anne tarafım Alaçamlı’’ demiş.Göbek bağını bir şekilde kurdun. Gönül bağını nasıl kuracaksın,Çiğdem Hanım?

MHP aday listesi çok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı.Adayları kaliteli insanlar.Birinci sırada yer alan Erhan USTA donanımlı biri. Ekonomiden anlıyor.Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yaptı.

MHP bir milletvekili için sorun yaşamaz.Ama milletvekilliği sayısını artırmanın yolu Aslan KARANFİL isminden geçiyordu.Aslan KARANFİL listede kendine yer bulamadı.

Özellikle iç bölge insanı tarafından sevilen,Ak Parti’den kaçan oyları,MHP’ye çekebilecek bir isimdi. Önemli biriydi.Değerlendirilmedi.Aslan KARANFİL’in yokluğunu hissetmemek için çok çalışmalılar.

CHP adaylarını kendisi belirledi.Kendi göbek bağlarını kendileri kestiler.Genel merkez etkisi yok. Oylamadan çıkanlar aynı sıra ile listeye girdi.Umudumuz Samsunluların Samsun için çalışacakları seçtiği yönünde.

Üç partinin aday listelerinden çıkardığım sonuç.Her üç partide genel olarak yerli adayları tercih etti. Bedeni Samsun’da ruhu başka yerde olanlar liste dışı kaldı.

Bu sefer biraz umutlandım.Seçimi kim kazanırsa kazansın sonuçta Samsun kazanacak gibi…Umalım bizi yanıltmasınlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR