Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

YASSAH HEMŞERİM

Sultan Ahmet Meydanı’nda kendini patlatan canlı bomba,kendisi ile beraber on bir kişinin ölümüne sebep oldu.

Canlı bombaların yakalanması için öncesinde neler yapılıyor?Bilmiyoruz. Ama canlı bomba eylemlerinin sonrasını hepimiz ezberledik.

‘’Terörü lanetliyoruz.Sorumlularıbulacağız.Saldırıları kınıyoruz.’’ Bilindik beylik laflar. Böyle bir ülke olduk.Birileriölürken,birileri sadece konuşuyor.Son zamanlarda ‘’hep lafta kalmayalım,biraz icraatımız olsun.’’ denilmiş olmalı ki;eyleme geçildi.

Eyleme geçildi dediysem yanlış anlaşılmasın.Terörün sorumluları bulunmadı.Yayın yasağı bulundu. Yayın yasağı can simidi oldu.Konuşulmasını istemediğiniz konuya bir yayın yasağı getiriyorsunuz.        O vakitten sonra artık kimse duymuyor,bilmiyor,konuşmuyor…Ölen öldüğü ile kalıyor.Kimse sizi rahatsız etmiyor.

Japon kültürüne sahip değiliz.Sorumlu olduğu konularda başarısız olanlardan harakiri yapmasını istemiyoruz.Ama bari yapıştığınız koltukları bırakın.

Lafa geldiğinde binlerce yıllık medeniyetin ürünü bir milletiz.Haydi icraatı görelim denildiğinde,Afrika kabilesi gibi davranıyoruz.Şu fani ömrüm bir tek sorumlunun istifa ettiğini göremeden bitecek…

Ölen ölür dostlar...Yeterki;siyasilere bir şey olmasın.Yeterki;siyasiler yapıştıkları koltuklardan kalkmasın.

Yayın yasağı, zannedildiğinin aksine gazetelere,televizyonlara getirilen bir yasak değildir.Yayın yasağı, halkın bilgilenmesine getirilmiş bir yasaktır.

Bilmezsen konuşmazsın,konuşmazsansormazsın,sormazsan rahatsız etmezsin? Canlı bomba Suriye’den ülkemize elini kolunu sallayarak gelen milyonlarca insandan biri mi? diyerek kimsenin canını sıkmazsın.

Soma,direkkatliam.Üç yüz bir insan diri diri toprağın altına gömüldü.Bazılarının iki gün üst üste aynı gömleği giymesinden başka bir şey konuşamadık.Yayın yasağı getirildi.Soma’da insanların niçin öldüğüne dair bugün bile bilgimiz yok.

Musul Konsolosluğu baskını.İŞİD terör örgütü için ‘’birkaç öfkeli genç’’ denildiği dönemde Türkiye Cumhuriyet’inin konsolosluğu basıldı. Bugün bile konsolosluğun niçin basıldığını,konsolosluğunun boşaltılması emrinin neden verilmediğini bilmiyoruz.

Ankara katliamının nasıl gerçekleştiği hakkında bir fikri olan var mı? Başkentimizde bomba ile katliam yapıldı.O dönemden aklımızda kalan tek şey,geçici hükümetinin Adalet Bakanı’nın kameralar karşısında gülümsemesi.‘’İstifa edecek misiniz?’’ sorusuna gülümseyecek kadar rahattı.

Ankara katliamını kim yaptı,niye yaptı? En küçük bir bilgi kırıntısına sahip olan var mı?

Unuttuk gitti.Suriye uçağımızı düşürmüştü.Kimdüşürdü,nasıl düşürdü? Hatırlayan var mı?

Dört bakan hakkında yapılan Meclis Soruşturma Komisyonu kararlarına yayın yasağı getirildi. Dört bakan yedi mi,yemedi mi? Yedilerse ne kadar yediler? Bakara ile makara yapmanın bize maliyeti ne? Var mı bilgimiz? Yok.Yediler ise yedikleri yanlarına kar kaldı.Eee bize de afiyet olsun,demek düşer…  Ama diyemeyiz.Konuşmak yasak...

RezaZarrabvardı.Büyük hayırsever!!!Reza gerçekten yüzyılın hayırseveri miydi? Yoksa o…pu ile memurun bahşişini peşin verecek kadar işi bilen biri mi? Bilmiyoruz.Neden?

Yayın yasağı var hemşerim. Soru sormakta yassah…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR