Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

KÖY-TÜR

Futbol sevdiğim bir spor değildir.Buna rağmen Samsunspor’un hemen her maçında tribünde yerimi alırım.Yendiğimiz zaman dünyalar benim olur.Yenildiğimizde ise dünya başıma yıkılır.

Beni tanıyanların sıklıkla sorduğu bir soru var.’’Hem futbolu sevmiyorsun,hem de her maça geliyorsun.Neden?’’Doğru futbolu sevmiyorum.Ama Samsunspor’u seviyorum.Bir futbol kulübü olduğu için değil sevgim.Samsunspor’u,Samsun’a ait bir değer olduğu için seviyorum.

Samsun’un; taşını,toprağını,havasını,suyunu, işçisini,işadamını şehrimize değer katan her bireyini  ayrı bir seviyorum.Bu şehrin her şeyin en güzeline layık olduğunu düşünüyorum.

Köy-Tür, şehrimizin bir markası.Şehrimizin bir ekonomik değeri.Yüzlerce insanın çalıştığı bir firma. Ekonomik zorluklarla baş etmeye çalışıyor.Zorlukları aşamaz ise hem Samsun’a değer katan bir firmamız yok olacak hem de yüzlerce insan işsiz kalacak.

Her çalışanın ortalama dört kişilik ailesi olduğunu düşünecek olursak,durumun vahametini daha kolay görebiliriz.

Mesele yüzlerce insanın işsiz kalması ile kapanmayacak üstelik.Köy-Tür ile iş yapan firmalarımız da zor günler geçirecek.Ekonomik olarak pek iyi durumda olmayan şehrimizin ekonomisi daha da bozulacak.

Köy-Tür niçin bu duruma düştü? Yanlış yatırımlar mı yoksa piyasanın durgunluğu mu firmayı etkiledi? Bilmiyorum.Bildiğim tek şey,şehrimizin bir markası o veya bu nedenle zor günler geçiriyor.

Zaten az sayıda olan firmalarımızdan biri ekonomik zorluk yaşıyor.Şehrimiz her şeyin en güzeline layık iken sahip olduğu bir değeri kaybediyor.

Köy-Tür,markası kolay oluşmadı.Elli yıllık bir emek var ortada.1965 yılında kurulmuş bir firmadan bahsediyoruz.Tam elli yıldır şehrimize ekonomik değer katan,istihdam sağlayan bir firma.

Köy-Tür’e sahip çıkmalıyız.Bizim olduğu için bizden olduğu için.Hizmetlerini bizim şehrimizde,bize yaptığı için.Yıllarca bizim insanımıza istihdam sağladığı için.Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları arasına girerek göğsümüzü kabarttığı için.

Samsun’un bir firması olarak büyük başarılara imza attığı için.Ekonomik zorlukla mücadeleden galip çıkarsa daha büyük başarılara imza atacağı için.Daha çok insanımıza istihdam sağlayacağı için. Biz Samsunluların göğsünü tekrar kabartabilmesi için.

Köy-Tür nasıl kurtulur?Neler yapılması gerekir? Yüzlerce insanımızın işsiz kalmaması için neler yapılabilir? Hiçbir fikrim yok.Vatandaş olarak yapabileceğimiz tek şey Köy-Tür ürünlerini alarak firmamıza sahip çıkmak.

Köy-Tür nasıl kurtulur?Bir fikrim yok.Ama umudum var. Çünkü, bu şehir Samsun’u ve Samsunlu’yu seven bir valiye ve belediye başkanına sahip.

Olaya sadece ekonomik açıdan yaklaşmayacak,meseleyi vatan,millet,Sakarya derecesinde önemli  görecek kadar Samsun’u ve Samsunlu’yu seven insanlar.Köy-Tür’ün zor durumdan kurtulması için elini taşın altına koyacak insanlar.

İşte bu insanların Köy-Tür’ün ekonomik darboğazdan kurtulması için çalışacağına inancım var. Samsun’un değerinin Samsun’da kalması için her şeyi yapacaklarına dair umudum var.

Haydi Samsun;halkı,gazetecisi,siyasetçisi,bürokratı,kimin elinden ne gelirse yapma zamanı.                  

Zaman Köy-Tür’e destek olma zamanı…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR