Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

KOY VERME OY VER

KOYVERME OY VER

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı…29 Ekim 1923,özgürlüğe açılan kapıydı.Cumhuriyet sayesinde halk ülke yönetiminde söz sahibi oldu.İktidara geldiği günden bu güne milli bayramlarla sorunlu olan,önce kendileri kutlamalara katılmayan,sonrasında halkın kutlamasını yasaklayan iktidar, 29 Ekim 2015’te coştu.

29 Ekim 2015 Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya kutlamak istediklerinden olsa gerek !!! tam beş gün tatil ilan edildi.Tesadüfe bakın ki; tatil günlerinin içinde seçim var.

7 Haziran’da yapılan seçimde,milli iradenin kararını beğenmeyenler, erken seçim kararı aldı.Milli irade artık tek bir partinin ülkeyi yönetmesine ‘’dur’’dedi. ‘’Durun, biz artık tek parti,tek düşünce tarafından yönetilmek istemiyoruz.’’

Halk kararını verirken,verdiği karara saygı duyulacağını düşünüyordu.Çünkü asıl olan halktır.Bakmayın vekillerin afili pozlarına,onlar sadece ülke yönetimi için vekalet verdiğimiz kişiler.Gözünüzde büyütmeyin.Asıl olan biziz,halk.Vekil,asılın kararına uymak zorundadır.

Bizler bugüne kadar böyle biliyorduk.Beğenilmeyen,sürekli kötülenen Eski Türkiye döneminde bile vekillerin asıl olan halkın kararına saygı duymadığına şahit olmadık.

Ama askeri darbeler…Adı üstünde askeri darbe.Halk,askeri ülke yönetimine vekil etmemişti.Silah kuvvetiyle yönetime el koymuşlardı.Zorla,zorbalıkla…

Böylesini ilk defa görüyoruz.Bizim vekil ettiklerimiz,bizim kararımızı beğenmedi.Kendi kararlarını aldı.’’Halk yanlış seçim yaptı.’’dediler.Seçimizi gözden geçirmemiz için önümüze yeniden sandık koydular.

Herkesin sandığa gitmesini istemediklerinden olsa gerek,seçim dönemine beş günlük uzun bir tatil koydular.Bazılarının sandığa gitmek yerine doyasıya tatil yapmasını istiyorlar.

Boş verin tatili.Her zaman tatil yaparsınız.Tatil yapmaktan çalışmaya fırsat bulamıyoruz zaten.  Sandığa gidin.Ülke yönetiminde söz sahibi olduğunuzun göstergesi olan oyunuzu kullanın.

Kime kullanalım?Bana ne…Kime isterseniz kullanın.Ülke yönetiminden memnunsanız Ak Parti’ye verin oyunuzu.Değilseniz, muhalefet partilerinden herhangi birine…Canınız kime istiyorsa ona oy verin.

Yarın konuşabilmek için oy verin.Şikayet etme hakkınızı muhafaza edebilmek için oy verin. İşler güzel giderse,bu güzelliğe destek oldum,demek için oy verin.

‘’Ya bunların hiçbirisi işe yaramaz.Hiçbir parti benim düşüncelerimizi yansıtmıyor.’’demeyin. Hiçbir parti tamamen sizin görüşlerinizi yansıtamaz.Yetmiş altı milyon insan,yetmiş altı milyon düşünce… Gidin düşüncelerinize en yakın olan partiye oyunuzu verin.

‘’Benim oy vereceğim parti,barajı geçemiyor,oyum boşa gidiyor.’’demeyin. Oy verdiğiniz parti, barajı geçemese de,meclise vekil gönderemese de,partinizin meclis dışında elinin güçlenmesi için oy verin.

‘’Aman,benim bir oyumdan ne olur?’’demeyin.Herkesin bir oy hakkı var.Oyunuzun önemli olduğunu bilin.Gidin o sandığa, oy verin.

Ülke yönetiminde söz sahibi olduğumuzu göstermek için elimizde bir tek oy kaldı.Oyunuzu kullanın. Bu seçimde koyvermeyin,oy vermenin hem vatandaşlık hakkı hem vatandaşlık görevi olduğunu bilin. Gidin oy verin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR