Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

TEZEK YAKARIZ

Sınırlarımızı ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden keyif aldım.Kimse canı istediği zaman sınırlarımızı ihlal edemez. Türkiye, bağımsız bir ülke olmanın gereğini yerine getirmiş ve Rus uçağını düşürmüştür.Buraya kadar hükümetimize desteğimiz sonsuz.

Sonrasında ise işler biraz karışıyor.İki ülke arasında büyük bir gerginliğe yol açan olay,tezek yakarız basitliğine indirgendi.

Rusya’dan doğalgaz alıyoruz.Rusya’nın doğalgazı kesmesi karşısında tedbirimiz hazır.Tezek yakarız. Süper bir fikir.Harika bir plan.İşi biraz daha keyiflendirenler de yok değil.Soba yakarız. Üstünde kestane,içinde patates pişiririz.Ohh şöyle kemiklerimiz ısınır.Zaten doğalgaz,sobanın tadını vermiyor.

İşi bu kadar basitleştirenlerin bilmediği bir şey var.Tezeği zor yakarlar.Çünkü,tezek yok. Belli ki;tezeğin ne olduğunu bilmiyorlar.Tezek,hayvan dışkısıdır.İçine biraz saman katılır.Daha kolay yanması için. Burada dikkat edeceğiniz nokta,tezeğin hayvan dışkısı olduğudur.

Tezek için hayvana ihtiyacınız var.Oysa ülkemizde hayvancılık her geçen gün geriliyor.Ülkemizde büyükbaş hayvan sayısı TÜİK verilerine göre 14 milyon 731 bin baştır.1980 yılında ise sahip olduğumuz büyükbaş hayvan sayısı 15 milyon 894 bin baştı.

1980’de Türkiye’nin nüfusu,44 milyon 736 bin iken 2014’de nüfusumuz,77 milyon 696 bin olmuştur. Nüfusumuzun yaklaşık olarak yüzde 73 arttığı dönemde,büyükbaş hayvan sayısı gerilemiş.

Tezek yakabilmek için önce sıçacak hayvan bulmalısınız.Kusura bakmayın ama sahip olduğumuz büyükbaş hayvanlar yirmi dört saat sıçsa,bizi ısıtamaz.

Tezek yakarız diyenlerin bilmediği ikinci bir şey daha var.Tezek,çıra görevi görür.İşi,odun kömür gibi diğer yanıcı maddeleri tutuşturmaktır.Tezekle kış geçiremezsiniz yani.Tezeğe çok güvenmeyin.

Doğalgaz sadece ısınma amaçlı kullanılmıyor.Ülkemizde üretilen elektriğin yüzde 40’ı doğalgaz kaynaklıdır.Doğalgaz giderse, elektrikte gider.Tezek yakarız diyenler için bunun bir önemi olduğunu zannetmiyorum.Tezek yakarız diyenler için çözüm bulmak kolay.Mum ışığında otururuz.

Hem ninelerimiz,dedelerimiz ne çileler çekmişlerdi.Onların zamanında elektrik mi vardı?Eee bizde onların torunları olduğumuza göre çile çekmek bize vız gelir,tırıs gider.Ama burada da bilinmeyen bir şey var.Elektrik sadece aydınlatma amaçlı kullanılmıyor.

Mum ışığında oturmak kolay.Gerekirse karanlıkta otururuz.Üretim işi nasıl olacak?Fabrikalar nasıl çalışacak? Üretim olmazsa,işçiler ne yapacak?Bu sorulara cevap yok.

Rus uçağını düşürdük.Yaşanan gerginliklere çözümümüz tezek yakmak,mum ışığında oturmak, Rusya’nın almadığı tarım ürünlerini iç piyasada yemek.

Rus uçakları yine sınırımızı ihlal ederse,yine vuralım. Ama uçakların düşürülmesinden sonrası için bir planımız olsun.

Tezek yakmak,mum ışığında oturmak,Rusya’nın almadığı tarım ürünlerini iç piyasada tüketmekten daha güzel bir plan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR