Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Paşa paşa yendik...

Samsunspor ile Kasımpaşa bugün oynanan müsabakayla Süper Lig’de ilk kez birbirlerine rakip oldular. Rakibimiz son iki deplasman maçında da yenildi. Ligde dokuz golle en fazla gol atan yerli oyuncu Aytaç KARA’yı kadrosunda bulunduran Kasımpaşa karşısında sakatlığı bulunan Landry Dimata, Zeki Yavru, Gaetan Laura, Youssef Ait Bennasser, Nanu ve Bedirhan Çetin kadro yer alamadı. Kasımpaşa’da Konyaspor yenilgisi sonrası görevinden ayrılan Teknik direktör Kemal ÖZDEŞ yerine Sami UĞURLU ikinci kez göreve getirildi.

Samsunsporlu futbolcular sahaya geçen hafta Adana Demirspor taraftarlarının Samsunspor trübününden indirmeye çalıştıkları ‘’SONUNU BİLE BİLE BİLE SEVDİK’’pankartı ile TFF’den özel izin alarak çıktılar. Pankartla seremoniye çıkarken güzel düşünülerek çalınan müzik içinde stadyumum DJ Erman Palancıoğlu alkışı haketti. Statta 19886 bilet satılmış ancak 16000 kadar seyirci vardı.

Maça çok istekli ve baskılı başladık. Bu sezon ilk kez bu kadar oyunu açarak ayağa top yaparak başladığımız ve devam ettirdiğimiz bir oyun sergiledik. 4. Dakikada C. Holse ile öne geçebilirdik ama sonuç alamadığımız bir atak oldu.10. dakikada Savunmamızın uzun topunda M. Moundilmadji topla çok şık buluştu ve bir o kadar da güzel vurarak ceza sahasının dışından topu filelerle buluşturdu. Muhtemelen haftanın en güzel golü olacaktır. Gol o kadar güzel oldu ki stadyumda bulunan iki skorboard golün bu güzel ve estetik görüntüsü karşısında arızalandı...

22. dakikada M.Moundilmadji takımın ve kendisinin ikinci golünü sol çaprazdan ceza sahası içine ortalanan topa penaltı noktası ile altı pas çizgisi arasında Kasımpaşalı iki defans oyuncusu arasından yükselerek kafa ile golü attığı anda bozulan skorboard tekrar çalışmaya başladı ve artık 2-0 yazıyordu. Böylece bu sezon ilk kez ilk golü atan taraf biz olduk.

İlk yarı böyle tamamlanırken daha çok golün olacağı sinyalini herkes alıyordu. Özellikle sağ kanatta M. Tırpan ile C. Holse müthiş uyumlu oynadılar. Birbirlerine çok yardım ederek mükemmel bir oyun sergilediler.

İkinci yarıya da çok hızlı ve atak başladık. 49. Dakika da O.Ntcham şutu direkten döndü. 60. Dakika da Emre Kılınç,75. Dakika da O. Ntcham takımın dördüncü golünü attı ve VAR kararı ile gol verildi.

Maçın uzatma dakikalarında yediğimiz iki golle 4-2 kazanmasını bildik. Özellikle ikinci golde kaleci Okan bizi eski günlerine götürdü. Günün sonunda aldığımız üç puan bizi küme dörtlüsünün bir üstüne çıkarttı. Ve ilk kez küme grubunun üstünde yer almanın dayanılmaz mutluluğu ile Cumartesi günü Trabzonspor ile oynayacağımız ve bizim için her açıdan farklı, önemli ve değerli bir maç için bu moralle hazırlanarak gidersek sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum.

Sıkıntı yaşamayacağımız derken takımda bugün hemen hemen herkes çok iyi görev yaptı. Uzatma dakikalarına kadar kusursuz oynadık. Özellikle M. Moundilmadji ve O. Ntcham aynı performansı bekliyoruz. Ortasahada çok koşan Taylan ve Emre’ye çok ihtiyacımız olacak.

Kalın Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR