SAMSUNSPOR ÖZGÜVEN KAZANDI

Sezona belki istediğimiz gibi başlayamadık. Belki daha ilk 6 haftadan bizi düşürenler oldu ama takımımızın son haftaki performansları adeta hepimize umut oldu, lige yeniden başladık.

Kasımpaşa maçı açıkçası bizim için çok ciddi bir sınavdı. Adana galibiyeti sonrası ya ivmeyi daha da yukarı taşıyacaktık, ya da kafamızda soru işaretleriyle Trabzon’a gidecektik. Ligin başında alınan sonuçlar hepimizin ne yazık k özgüvenini kırdı. Ancak teknik direktör ve teknik heyet değişikliği ile Samsunspor’umuz Kasımpaşa maçıyla birlikte cümle aleme ‘ ben buradayım!‘ dedi.


Kasımpaşa maçında alınan 4-2’lik galibiyet ile ivmemizi yukarı taşıma dışında, gol yollarındaki kısırlığımızı da üstümüzden atmış olduk. Adana’ya 3, Kasımpaşa’ya 4 gol atarak, hücum oyuncularımızın da özgüvenini tekrardan kazandığını düşünüyorum. Tabi bu son haftalarda alınan sonuçlar, belli bir çalışmanın, taktiğin, ve planın ürünleri. Burada teknik heyeti tebrik etmezsek, büyük haksızlık etmiş oluruz. Sonuçta ligin dibine demir atan bir takımın başına gelerek, kısa bir zamanda takımı hem taktik hem de fiziksel anlamda toparlamak herkesin yapabileceği bir iş değil.


Samsunspor’umuz rakibi ısırarak, basmadık yer bırakmayarak ve topu kazandığında doğru şekilde kullanarak Kasımpaşa maçını rahatlıkla kazandı. Bir plana sadık kalındığında, o plan da doğru bir plansa kazanmanın çok da zor olmadığını Kasımpaşa maçında gördük. Ben de dahil olmak üzere, ilk haftalarda oynanan oyundan dolayı, futbolculara da artık tahammülümüz kalmamıştı. Taktik doğru olunca futbolcular da kendilerini göstermeye başladı.


Önümüzdeki hafta Trabzon deplasmanına gidiyoruz. Yıllar sonra Karadeniz Derbisi gerçekleşecek. Açıkçası Trabzon maçından net bir galibiyet ile döneceğimizi düşünüyorum. Hem biraz hislerim, hem de son haftalarda izlediğim takımımız bana bu şekilde düşündürüyor. Cumartesi günü Trabzon’a akın edecek taraftarlarımıza ve taraftar gruplarımıza kazasız belasız yolculuklar diliyorum.


Hayırlı ve mutlu haftalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rıza Yavuz Arşivi
SON YAZILAR