GELELİM GÜNEYDEKİ İLÇELERE

Bir önceki yazımızda doğu ve batıdaki ilçelerimizde aday adaylıklarıyla ilgili durumu değerlendirmiştik, güneydeki ilçelere sıra gelmeden yerimiz dolmuştu. Bu yazımızda güneydeki ilçelerimizi ele almak istiyorum ancak Bafra ile ilgili gelen yorumlarda mevcut başkanla ilgili sıkıntıların olduğu ifade edilmekte. Bu sıkıntıları ben de duydum, her başkanın belli oranda sıkıntıları olur. Bu, aday yapılmayacak anlamına gelmez. Bafra’da üç tane aday adayı var, birisi daha önce İkizpınar belediye başkanlığı yapmış bir arkadaş, diğer ikisini hiç tanımıyorum. O nedenle de yorum yapmak istemiyorum. Kanaatimce Hamit Başkan orada devam eder, teşkilatla da sıkıntısı yok vekille de. Taban desteği de fena değil, en azından diğer aday adayı olanlardan daha çok olduğu göz önüne alındığında yoluna devam eder diye düşünmekteyim. Cumhurbaşkanı, 15 Aralık'tan itibaren adayları açıklamaya başlayacaklarını söyledi. Normaldir, zira bir önceki seçimde 25 Kasım’da Mustafa Demir ilan edilmişti, bu kez gecikti. Şu anda son anketler yapılmakta, üç ismin ön plana çıktığı konuşulmakta. Kim bu isimler derseniz; Mustafa Demir, Fuat Köktaş ve Halit Doğan isimleridir. AK Parti Genel Merkezi’nden aldığım bilgi bu yöndedir, külliyede de bu isimlerin olduğu söylenmekte. Cumhurbaşkanı, anketlere itibar ederse farklı isim çıkar, milletvekillerinin mutabakatına itibar ederse farklı isim çıkar, kimseye itibar etmeden karar verirse de farklı isim çıkar. Bu konuda detay vermeye gerek olmadığı kanaatindeyim. Üstadım, ‘Lafın tamamı deliye denir.’ derdi.

Gelelim güneydeki ilçelere. Asarcık’ta değişiklik olmaz, mevcut başkan Şerif Kılağuz devam eder, orası yine MHP’nin olur. Kavak'ta da değişiklik olmaz, İbrahim Sarıcaoğlu devam eder. Orada bir aday adayı arkadaş var, geçen dönem İlkadım’da aday adayıydı şimdi Kavak’ta oldu. Hareketli bir kardeşimiz ama henüz çok genç, biraz daha emek vermesi lazım. Gerçi görevli olduğu hastanede her gelen geçenle fotoğraf verip ben burada aktif çalışıyorum, vatandaşın hizmetindeyim haberiniz olsun imajını vermişti ama bu yeterli değil, daha yapacağı epeyce işler var. İbrahim Sarıcaoğlu uyumlu çalışan bir başkan, bu nedenle de devam edeceğini düşünmekteyim. Lâdik ilçemizle ilgili biraz daha uzun yazmam lazım çünkü yarı Lâdikli sayılırım. 2013 yılından beri tam on yıldır Lâdik’te iki tane işletmem var, Lâdik’i de seviyorum, hoş bir ilçe. İlk gittiğimde Mehmet Karahan başkandı ziyaretine gittim, sağ olsun destek de verdi. Açılması gereken köy yolunu açtı, yatırımcıya destek verme noktasında hoşgörülü bir başkandı. Daha sonra gelen Selim Özbalcı’yla hiç anlaşamadık, onun döneminde belediyeden almam gereken hizmetlerin tamamını para ödeyerek almak zorunda kaldım. Çöpümüzü dahi almadı, kendisinden hiç memnun kalmamıştım. Daha sonra başkan olan merhume Nurhan Başkan da çok değerli bir kardeşimizdi. Belediyenin yapması gereken hizmetleri sonuna kadar takip edip ilçesi için yatırım yapanların önünü açmaya çalışan çok kıymetli bir başkandı ama Lâdik’teki bazı kötü niyetli karteller ona her türü zulmü yaptılar. Kadıncağız adeta kahrından gitti desek abartmış olmayız.

Gelelim şimdi ne olur sorusuna. MHP’nin vekili Lâdikli olması hasebiyle Lâdik ilçesini MHP’ye istiyor, şayet dediği olursa oranın adayı Ali Sukas olur. Ali Sukas, Lâdik’te yatırım yaptığım dönemde bana yardımcı olan tek insan dersem abartmış olmam. İşçi lazımsa Ali Sukas buldu, kamyon lazımsa Ali Sukas buldu, belediye başkanıyla kavga ettiysek Ali Sukas araya girdi. Sizin anlayacağınız Ali Sukas bana her türlü desteği vermiş bir kardeşimiz, aday olursa sevinirim de desteklerim de. Ancak Lâdik MHP’ye verilmezse dokuz tane aday adayı var. Bunlardan merhum Nurhan Hanım’ın eşi Dr. Gürkan Bey’i tanırım da severim de. Nurhan Hanım’la bir sabah kahvaltısında yaptığımız sohbette eşinin Lâdik’te çok büyük çevresi olduğunu ve seçilmesinde çok desteği olduğunu söylemişti. Diğer aday adaylarından Mehmet Eren’i de tanırım, camiamızdan kıymetli ve düzgün bir arkadaşımız. MHP’li vekilin üvey kardeşi olan Temel Orhan’ı da otuz yıldır tanırım, Tarım Bakanlığı’nda çeşitli kademelerde yöneticilik yapmış düzgün bir insan. Dr. Nadir Yaman da bizim camiadan sevdiğim bir dostum, Allah hepsine kolaylık versin.

Havza’ya gelince; orada da değişiklik olmaz. Sebahattin Başkan düzgün, ilkeli, samimi bir insan. Müracaat eden bir bayan var ama şansı yok. Eski başkan Murat İkiz Büyükşehir’e müracaat etti ama Havza’ya kaydırılır mıyım hesabını yapsa da tutmaz. Vezirköprü’de durum nedir derseniz; mevcut başkanın üçüncü dönemi ancak Vezir Hazretleri dördüncü dönemi olsun diye zorluyor. Neden zorluyor derseniz; üç dört tane özel kalemden memur yaptırdığı yönünde bilgi geldi ondan olabilir. Orada tanıdığım eski ilçe başkanı Necmi Sarıkaya var, çok düzgün ve camianın içinden birisi, keşke onu yapsalar ama zor. Sanırım matlup hâsıl oldu, bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR