Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

ORDA BİR KÖY VAR YAKINDA.YERALAN-SERNİÇ…

ORDA BİR KÖY VAR YAKINDA.YERALAN-SERNİÇ…

Ahmet Kutsi TECER’in şiirini ilkokul yıllarından hepimiz hatırlarız.Orda bir köy var uzakta.O köy bizim köyümüzdür.Gezmesek de,tozmasak da…O köy bizim köyümüzdür.

Bizim köyümüz, şairin bahsettiği köye hiç benzemez.Uzakta değil çok yakındadır.Gezeni,tozanı çoktur. Köylüsü,köyünü boynu bükük,yalnız bırakmamıştır.Sürekli ikamet edeni azalsa da ziyaretçisi çoktur.
Düğün,bayram,cenaze gibi özel günlerde iğne atsanız yere düşmez.O kadar kalabalıktır.Ama ulaşımı zordur.Kolay varamazsınız bizim köye.Aracınızın hasar görmesini göze almalısınız. Döndüğünüzde sanayi veya servis yolu sizi bekler. Yeralan-Serniç köylüleri ‘’yol,yol’’ diye iniler…

İniler de bir türlü karşılık bulamaz.Yol medeniyetin göstergesidir.İşte o medeniyet bizim köye hiç uğramaz.Herkes söz verir.Yol yapılacak.Kimse sözünü tutmaz.O yol bir türlü yapılmaz.Yol,ya plana girmez ya da  bütçe yetmez. 
Oysa bizim köyümüz yakındır.Samsun merkezden yirmi üç,Ankara yolundan saptığınızda on bir kilometredir.Ak Parti iktidarı,her sene bir kilometre yolumuzu yapsaydı,yolumuz iki sene önce bitmişti.

Köyümüzün ileri gelenlerinin çalmadığı kapı kalmadı.Memurundan,en tepede, yolun yapımı için tek sözü yeter amirine kadar.Hepsinde sonuç hüsran. ’’Bazen biraz güler yüz, belki iki çay kahve… Sonrasında hadi canlarım size güle güle…’’
Haklarını yemeyelim.Seçim zamanlarında ayağımıza da geldiler.Yediler,içtiler…’’Tamam.Bu yol yapılacak,işte size söz.’’dediler.
Mustafa DEMİR vardı,mesela…Eski Bayındırlık Bakanı.Kendisinden öğrendik.Bazı sözler yapılmak ,   bazı sözler muhatabın gazını almak için verilirmiş. 2011 genel seçimleri öncesi bize verdiği söz, Yeralan – Serniç köylülerinin gazını almak içinmiş.
Biz de kendisine öğretelim.Yapmak için söz verenleri ve yapanları bu millet makamsız da olsa unutmaz.Gaz almak için söz verenleri yine bu millet makamından inince hatırlamaz. 
Samsun-Ankara yolunu gördüğümüzde hepimiz gururlanıyoruz.Duamızı da esirgemiyoruz.Her seyahatimizde emeği geçenlerden ‘’ Allah razı olsun.’’ diyoruz.

Ama direksiyonu köy yollarına çevirdiğimizde gururumuz bir anda utanca dönüşüyor.Köstebek yuvası misali yollarda,kaplumbağa hızıyla ilerliyoruz.Köyleri oy deposu olarak gören bir partinin, köylüye reva gördüğü yollara bakıp üzülüyoruz.On bir kilometrelik yolu on üç senede yapamayanlar adına biz utanıyoruz.
Yol istiyoruz yol.Mars’ta su bulunduğu şu günlerde sadece yol istiyoruz.Medeniyet artık Yeralan- Serniç köyüne de ulaşsın istiyoruz.Beğenilmeyen üçlü koalisyon hükümetinin, dağları yararak yaptığı yolun artık asfaltlanmasını istiyoruz.Asfalt  olmuyorsa,tozdan topraktan,taştan,çukurdan  kurtulmasını istiyoruz…

Köylere hizmet getirdik diyenlerin hikayelerini dinlemek değil yaptıkları hizmeti gözümüzle görmek istiyoruz.Köstebek olmadığımız bilinsin,insan olduğumuz hatırlansın,insanca hizmet yapılsın istiyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR