Neyi Bekliyoruz Anlamadım

Geçtiğimiz yıl bilindiği gibi Samsunspor" da yine transfer sıkıntıları vardı. Yani transfer tahtasının kapalı olması Samsunspor" un zor günler geçirmesine sebep olmuştu. Tahtanın açılması ile birlikte transfer çalışmalarına başlayan kulüp istediği transferleri değil de ancak, bütün kulüplerin transfer çalışmalarını tamamladıktan sonra ortada kalan yani kendine kulüp bulamayan futbolcular ile görüşmek zorunda kaldı. Bunlardan sadece birine örnek vermek gerekirse DinamoTiflis-ten gol makinesi diye alınan Georgi" nin Samsunspor" dan bir gol dahi atamadan kulüpten ayrılması olmuştur.

Bu sezonda bana göre diğer sezondan farklı bir durum yaşanmıyor. Aynı sıkıntıları yine yaşamaktayız. Bank Asya da ki diğer rakiplerin transfer çalışmalarını duydukça Samsunspor" un sessiz kalması taraftarları da endişelendirmiyor değil.

Sezonun kapanmasının hemen ardından bazı oyuncular ile anlaşıldığı ve resmen Samsunsporlu olduğu açıklanırken onlarında bir bir elimizden kaçmasına engel olunamadı. Hâlbuki geçtiğimiz sezon sonuna doğru bu takımın güven verdiğini önümüzde ki sezon en az play off oynayabileceği hemen herkes tarafından söyleniyordu. Bende aynı şeyleri düşünmedim değil. Ne demiştik; mevcut kadro korunup önemli nokta transferler yapılabilmesi durumunda Samsunspor" un bu sezon iyi işler yapacağını düşündüm.

Eee.. ne oldu da Samsunspor" un bugün ki durumu taraftarları düşündürür durumda bıraktı. Sezon bitimiyle birlikte yönetim transfer listesinin hazır olduğunu söyledi, ama sadece söyledi! Bugün bırakın dış transferleri, iç transferlerde bile sıkıntı var bunlar çözüme kavuşmuş değil.

Turgut" un satılması futbolcu kalitesi olarak belki büyük kayıp ama ekonomik olarak sıkıntılı olan Samsunspor için kulübe iyi bir gelir oldu.  Neyi bekliyoruz anlamadım; Bank Asya"da birçok kulüp top başı yaparak yeni sezonu açmış olurken bizimde henüz kamp yerimiz dahi belli olmadı. Kimse bir şey bilmiyor. Bilgi almak için kimse bir muhatap bulamıyor. Bu sessizlik nedir?

Diğer kulüpler kombinelerini satışa çıkardı. Bizler takımın hedefinin ne olacağını bile bilmiyoruz, kim neye göre alacak. Biz kulübün ihtiyacı olan transferleri istiyoruz. Yarın kulüp bulamayan ortada kalmış futbolcuları bu camiaya alıp işte Samsunspor transfer bombasını patlattı diyerek kendimizi kandırmayalım. Ev ihtiyacı için pazara gidersin sabahları her şeyin iyisini ve kalitelisini bulup alabilirsin, ama akşama kalırsan pazarcının satamadıklarını atmaktansa alalım hiç yoktan iyidir der alırsınız; aynen bu örnek misali herkes alacağını aldı, biz de pazarda akşama kaldık pazar arabası elimizde dolanıyoruz.

Yok arkadaş Samsunspor bu kadar sahipsiz değil, bu kadar sessizlik artık herkesi rahatsız eder oldu. Artık rüzgar esip yapraklar oynamaya başlamalı. Aksi halde düşünmek bile istemiyorum ama Türkiye" nin en köklü şehir kulüplerinden olan Sakaryaspor, Malatyaspor ve Kocaelispor gibi olması kaçınılmaz olacaktır.

 

Saygılarımla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR