Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

SAMSUN'A HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Kılıçdaroğlu rüzgarından sonra beklenen Samsun'daki il yönetim değişikliği basına tanıtım çağrısına katılmak üzere bizde gittik. Samsun adliyesini geçince oralarda telefonlaşarak arkadaşla buluşacaktık. Telefon ettim "Pasaj bile kalabalık" diyordum. Şimdi ordayım partinin karşısındaki "Zürra" kıraathanesinin yanındaki sokaktan gelen arkadaşımla buluştuk. Bu kahvehanede güzel çay yapıyorlar. Çayımızı içtikten sonra karşıdaki parti binasına geçtik. Kılıçdaroğlu'nun özüne uygun, özlü halk kitlelerinden yana olduğunu damarlara işleyen şarkı çalıyordu. Güzel ve canlı görünen kalabalık birbiriyle barışık olmuş partililer, sarıgül ile ayrışan CHP'den umudunu kesen sarıgülü çare olarak gören, kitleler artık bir gerçeği görmüş, ayrılmanın küsmenin çare olmayacağını, çarenin kendilerinde olduğunu anladıkları için, kenetlenmek üzere yuvaya döndükleri anlaşıldı. Konuşmacı olarak yeni il başkanı Hüseyin Değerli'de bu konuya değinerek "Yolsuzluğa hırsızlığa, bulaşmamış, sosyal adaletten paylaşımdan, dürüstlükten yana olanları CHP'ye katılmaya çağırıyorum.

Ayrı oldukları ve birbirlerine nispet yaptıkları söylenen Samsun'un iki güzide halkçı milletvekilleri Haluk Koç ve Suat Binici birlikte omuz omuza olduklarını, cümle Samsun'a ilan ediyorlardı. Bizde halk adına ne mutluluk diyoruz. Büyükte olsa partinin salonu, bu kadar heyecanlı ve yoğun kalabalığı almamıştı. Sıcağa ve sıkıntıya rağmen bu heyecanlı kitle memnundu. Birbirlerine, umutla bakıyorlardı. Halk adına güzel şeyler olacağını söylüyorlardı.

Samsun'da sosyal demokrasinin Miladı olarak adlandırabileceğimiz bu toplantı ve iktidara çağrı için bu kalabalığa bir salon veya düğün bahçesi hazırlanmalıydı. Yani organizasyonda eksiklik vardı. Yeni yönetim, başkan ve vekillerin gözleri parlıyordu. Onlara güvenmek yanlarında olmak mahallelerden, sokaklardan, köy ve ilçelerden o heyecanı yaşamak ve yaşatmak vede iktidarın yanlışlarına hep birlikte direnmek ve kalkışmak gerektiği ortadaydı. Çünkü bu AKP hükümeti, ülkemizi içte ve dışta yönetme becerisini gösteremedi. Terörüde yanlış politikaları sonucu azdırarak ülke bütünlüğünüde tehlikeye soktu. Hangi yöne gideceği belli olmayan "şaşkın" bir hükümetle karşı karşıyayız.

Evet bizler diyoruz ki : o sarı tenekeler var ya sarı tenekeler ! hazırlayınız ve hazırlanınız ki seçim geliyor. Artık kendini aldatanlara Samsunlu sormalıdır ? Samsun'un iktidarda olan 6 milletvekili var. Bir taneside bakan olmuş ! "ACABA NE İŞ YAPARLAR" diye ! saygılarımla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR