Lisanslı Ürün

 

Taraftar, tuttuğu takıma maddi ve manevi açıdan destek verir. Bu yazımda verilen desteğin maddi yönünü ele alacağım.  Özellikle endüstriyel futbol çağını yaşadığımız şu dönemde; taraftar geliri büyük önem arz ediyor. Şöyle bir örnek verebilirim bu konuyla ilgili; "" Real Madrid Kulübü Cristiano Ronaldo"ya ödediği bedeli forma satışından gelen parayla karşıladı."" Belki bazılarımız Real Madrid nerede biz nerede diye düşünebilir ama Cristiano Ronaldo"yu almıyoruz bizde elbette ki.

Şimdi olaya Samsunspor cephesinden bakalım bir de. Gözlemlediğim kadarıyla şuan için tam olarak olmasa da yavaş yavaş oturuyor bu iş tribünlerimizde. Bu işi tam anlamıyla kavramak için taraftarımızı bilinçlendirmek son derece önemli. Bu konuda da basın mensuplarının yanı sıra taraftar gruplarımıza büyük görev düşüyor. Bu anlamda Samsunspor.Biz sitesine ve Şirinler Grubu"na özellikle teşekkür ediyorum. Her iki oluşum da bu konuya oldukça önem veriyor. Örneğin Şirinler Grubu sezon başında taraftar arasında toplanan paralarla kombine bilet aldı. Keza Samsunspor.Biz sitesi sezon başından beri bir çok etkinlik düzenledi bununla ilgili.

Bütün bunların yanı sıra bazı eksiklerimiz ve bilinçsizliğimizin olduğu da bir gerçek. Kendilerini taraftar sanan, durumu el verip de hiçbir ürün almayan, maçlara ücretsiz girme çabası içerinde olanlar da yok değil. Ayrıca senelerdir ürün satışı konusunda yeterli çalışmaları göstermeyen yöneticilerimizi de suçlu buluyorum. Taraftar mağazaları çoğaltılmalı, lisanslı ürün alımı teşvik edilmelidir.

Taraftar olmak sadece lafta kalmasın lütfen. ""Hangi takımlısın ?"" sorusuna verdiğimiz gururlu cevap gibi, ""Ne yaptın kulübün için? Ne ürün aldın da destek oldun?"" sorusuna da gururlu bir şekilde cevap verelim. Bu iş böyle olsun ki konuşmaya, eleştirmeye başlandığı zaman mangalda kül bırakmayanların bir yüzü olsun. Destek versin ondan sonra o hakkı kendinde görsün.

Ayrıca yazım kariyerimde yaklaşık bir ayı doldurdum neredeyse. Bu göreve beni layık gören Özgür Kalanbak abime teşekkür ederim. Ayrıca yazılarım ile ilgili çok olumlu eleştiriler aldım. Bu konuda beni yönlendiren Murat Kaftelek"e ve bana en büyük desteği sağlayan Burak Güleç"e teşekkürler.

Erman GÜNEŞ

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR