Sağlam'ı kutluyorum

Yıllardır Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri haline geldi bu olay: Şampiyonluk kupasının İstanbul dışına çıkmaması.  En son bundan tam 26 sene önce Trabzonspor lig şampiyonluğunu ve bunun yanı sıra Türkiye Kupası"nı da müzesine götürerek İstanbul takımlarını eli boş göndermişti. Fakat o gün bu gündür lig şampiyonluğu Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasında gidip geliyordu. Arada sırada kazanılan Türkiye Kupaları da tesellimiz oluyordu.
Pazar günü Türk futbolu tarihinin en anlamlı günlerinden birini daha yaşadı. Bir hafta öncesinde Trabzonspor'un Türkiye Kupası"na uzanması ve sonrasında ligin son haftasında Bursaspor'un şampiyonluğunu ilan etmesiyle beraber İstanbul saltanatının hüküm sürdüğü futbolumuzda devrim yaşandı.
Fakat en önemli nokta kazanılan bu kupalar değildir. Eğer ki bu başarıların devamı gelmezse hiçbir anlamı olmayacaktır alınan kupaların. Trabzonspor yıllar önce, Bursaspor"da şimdi güzel örnekler verdiler, umarım bu bütün Anadolu kulüplerine örnek teşkil eder. Her şeyin para olmadığını, inanmanın; başarmanın yarısı anlamına geldiğini kavrarlar diye umut ediyorum.
Ayrıca bir parantez daha açmak istiyorum. Bu başarının baş mimarlarından bir tanesinin de Samsunspor"a uzun yıllar hizmet etmiş Ertuğrul Sağlam olması da bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Hocamızı ve Bursasporluların deyimiyle "Adam gibi adam" Ertuğrul Sağlam"ı kutluyoruz.
Bursaspor'u bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Samsunsporumuzun da o kupaya bir gün uzanacağı umudunu da asla kaybetmiyoruz, İstanbul saltanatının nasıl yıkılabileceğini gördük.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR