Kaçan Şampiyonluk

Geçtiğimiz günlerde yerel basının spor sayfalarını oldukça meşgul etti bu konu. "Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam"ın şampiyonluk projelerinin Samsun"da başlaması." Bu konu ile ilgili topladığım bilgiler doğrultusunda şekillendiriyorum yazımı.
Sene 2004, Samsunspor Tesisleri göl kenarında bir sohbet geçiyor. Konunun muhatabı İsmail Uyanık, Ertuğrul Sağlam ve Süleyman Hurma. Masada geçen sohbet " Samsunspor"un planlı bir şekilde beş yıl içinde şampiyon olması." Kadro yapımız bu projeye görev şekillendiriliyor. Ertuğrul Sağlam"ın teknik direktörlüğünün ilk senesinde henüz sezon başında alınan kötü sonuçlar, eleştiri oklarının biranda üstüne yönelmesine neden oluyor. Buna rağmen hocanın arkasında duranlar da yok değil. Örneğin Şirinler Grubu, Ertuğrul Hoca"ya her maç destek oluyor. Fakat çatlak seslerin çoğalması ve yönetim bazında oluşan problemler nedeniyle Ertuğrul Hoca ile yollar ayrılıyor.
Beşiktaş ve Kayserispor maceraları ile de Ertuğrul Sağlam istediği şampiyonluğu elde edemese de teknik direktörlüğündeki başarısını ön plana çıkartıyor. Özellikle bey efendi duruşu ile büyük bir beğeni kazanıyor.
Sonunda Ertuğrul Hoca"nın yolu Bursaspor ile kesişiyor. Yıllar önce Samsun"da yapılan projeler, meyvesini veriyor ve Bursaspor şampiyon oluyor.
Peki bu noktadaki asıl önemli soru : "Neden biz değil, Bursaspor?" Aslında oldukça net bunun cevabı :"DESTEK". Bizim belediye başkanlarımız iç saha maçlarına bile gelmezken, Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Diyarbakır"da şeref tribününde yerini almıştı. Sercan Yıldırım"ın satılmaması için elinden geleni yapmıştı. Kısacası Busaspor"a maddi, manevi her türlü olanağı sağladı.  Ve sonuç olarak Busaspor şampiyonluk kupasını kaldırırken kupanın bir ucu da belediye başkanının ellerindeydi.
Bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe, ya da Beşiktaş değildir şampiyonluğu kaçıran. Şampiyonluğu Samsunspor kaçırmıştır. Ertuğrul Sağlam"ın arkasında durulsa, şehrin dinamikleri destek verseydi eğer, Bursaspor"un yerinde biz olurduk.
Fakat kaybedilen sadece "zaman"dır. Bu hatalar için oturup dövünmek yerine; ders çıkartmalıyız. Galip Öztürk"ün yaktığı Süper Lig ateşini körüklemek için tam zamanıdır. Artık bu noktada düğümü çözecek olan kişi Yusuf Ziya Yılmaz Bey"dir. Sadece bu destek verilecek söylentileri bile şehirde ayrı bir hava yaratmaya yetti. Eğer ki belediyelerimiz ve iş adamlarımız da ellerini taşın altına koyarlarsa: Bizi bu ligde kimse tutamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR