Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Künefe tadında galibiyet…

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Atakaş Hatayspor 2023-2024 sezonunda iç saha maçlarını Mersin Stadı'nda oynasa da yarı deplasman sayılacak bu maçlardan 8 puan, gerçek deplasmanlardan ise 6 puan toplayabilmiş bir takım olarak bugün ligin dibine 2 puanla demir atan Yılport Samsunspor’un karşısına çıktı.

Güzel bir meteorolojik hava Samsun’da hakimdi. Kasım ayı olmasına rağmen rüzgar ve yağış olmaması iştah açıcı idi. Güneşli bir cumartesi gününde insanın sahaya atlayıp top oynamasını getiren bir hava hakimiyetinde trübündeki yerimizi aldık. Stadyumda Cumartesi ve maç saatinin 16:00 olmasına rağmen Türkiye’deki seyirci ortalamasının üstünde yine seyircimiz takımını yalnız bırakmadı.

Maça iyi başlayan, topu ve oyun kontrolünü elinde tutan, zaman zaman tempoyu ayarlayan takım olarak 25. dakikaya kadar istediğimiz gibi oyunu yönettik. Ancak ataklarımız sonuç getiremeyen yalancı ataklar görünümündeydi.

17. dakikada Drongelen’in ara pasında ceza sahasına güzel giren Holse iyi vurdu ama top az farkla auta çıktı.

18. dakikada futbolcumuz M. Mouandilmadji aslında faul yaparak topu rakibinden aldı. Hakem pozisyonu iyi süzemediğinden oyunu devam ettirdi. O anda itiraz eden Hataysporlu futbolcuya adeta “ben de gördüm ama emin değilim nasıl olsa VAR var hareketi” yaparak bence de iyi yaptı ve devam ettirdi. Bizim M. Mouandilmadji büyük bir becerisizlikle golü atamadı. Eminim gol olsaydı VAR’dan dönecekti. Bizimde gol sevinci kursağımızda kalacaktı.

25.dakikada Hatayspor bizi bunaltmaya başlamışken sol taraftan geliştirdikleri atak’da Drongelen’e çarpan top kendi kalemize nişanlanmışken kalecimiz Okan’ın kucağına denk gelince derin nefes aldık.

30.dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren M. Mouandilmadji’nin şutunda Hatayspor kalecisi Bekaj son anda çizgiden çelerek golü kurtardı. Atamayana atarlar hikayesi gibi 36. Dakikada Hatayspor’u Lamkel Ze düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra Hatayspor’da özellikle F.Ghoulam ve kaleci V. Bekaj Hatayspor’un içinde bulunduğu durum nedeni ile insanların kulüp üzerinde olan sempatisini bir anda kaybedecek hareketler içine girmeye başladılar. Anlamsız süre geçirmeler ile sahadaki futbolcu ve seyircinin ayarları ile oynamaya başlayarak insanları çıldırttılar.

60. dakikada bence oyuna geç alınan Fofana’nın oyuna girmesi ile ilk topla buluştuğu andan itibaren seyirciler ayağa kalktı ve kendini tutmaya çalışan rakip oyuncuya sarı kart aldırarak oyunu ateşledi. 75. Dakikada penaltı golü ile beraberliği yakaladık. Artık galibiyet geliyordu. Buna bütün stad inanmıştı. 90+8 de Fofana’nın pasında Schindler’in sert şutunda top ağlarla buluşunca ilk galibiyet ile stadyum adeta yıkıldı.

Sevgili Volkan DEMİREL, bu mağlubiyet senin kötü niyetli iki futbolcuna yazar F.Ghoulam ve kaleci V. Bekaj herkesin ikinci takımı olarak gördüğü Hatayspor’a yakışmayan hareketlerle herkesi çileden çıkartan futbolcular hepimizi ateşledi. Bir cümlede bizim teknik direktörümüze Fofana konusunda daha erken hamle yapmak gerekiyor..

Sırada İstanbulspor ve düzlüğe çıkmak var.

Kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR