KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL

 

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL

Siyasette dengeler öyle bir noktaya gelmiş ki anlatamam, görünüşte birbirlerinin yanında olanlar, arka planda birbirlerinin aleyhinde öyle tezgahlar çeviriyorlar ki aklınız şaşar. Bürokraside de durum pek farklı değildir beraber aynı dairede, aynı çatı altında çalışan insanların pek çoğu birbirinin kuyusunu kazar. Ben bu duruma iki yüzlülük demiyorum zira ikiyüzlü kişinin durumu bellidir, ama bu tür insanlar çok yüzlü olduklarından durumlarını anlamak için adeta üzerlerinde doktora tezi yapmak gerekir.Bu tür insanlarla çok fazla muhatap olduğumdan onlarla ilgili çok şey bildiğimden beni gördüklerinde veya düşüncelerimi öğrendiklerinde adeta cin çarpmışa dönerler.

Dilerseniz konuyu biraz detaylandıralım mesela bazı siyasetçiler istikbalde herhangi bir beklentileri olmadığından dem vururlar, üç dönem seçildiklerini artık dönemlerinin tamamlandığında işlerine güçlerine bakacaklarını, kesinlikle yerel yönetimlerle ilgili bir beklentileri olmadığını söylerler. Bunu söyleyenlere asla ve kata inanmam çünkü onların her yaptığı hareketin siyasette ne anlama geldiğini, neyi neden yaptıklarını çok iyi bildiğimden ben bu numaraları yutmam. Peki zamanı geldiğinde bu işe talip olmayacaklar mı derseniz onlar aynı Devlet Bahçeli'nin Genel başkanlığı gibi istemeyecekler ama tabandan gelen baskıya veya Genel Başkanın talimatına itiraz etme imkanları olmayacağından!... yan ceplerine koyacaklar.

İl Özel idaresinden yüklü miktarda para alanlardan birisi bu parayı neden aldı üç aşağı beş yukarı belli. Tanıdığı etkili bir Bakan olduğunu, bu nedenle siyasette istediğini yaptıracak güçte olduğunu söyleyip birilerini ikna ederek İl Özel idaresinden istediği gibi iş aldı. Peki o arkadaşı o bahsettiği Bakan'ın yanına kim getirdi? kim görüştürdü? O Bakan kimin yakın arkadaşı? Bakanı tanıyorum istediğimi yaptırırım diyen vatandaş Bakandan randevu alması mümkün değil ancak farklı numaralarla bu işi birilerine yutturmuş hela olsun ona. Peki o vatandaşı ilk önce İl Özel idaresine kim vermiş bunu söyler biliyor musunuz?

Gelelim bir başka konuya bu işin üzerine bizden başka giden bazı gazetecilerin neden gittiğini hiç merak ettiniz mi? Bu güne kadar bu tür bir olayın üzerine hiç gitmemiş olan bu insanların şimdi bu olayı sanki kendileri ortaya çıkarmış gibi sahiplenip sürekli olarak gündemde tutma nedenleri nedir biliyor musunuz? Bu arkadaşlarımız talimatla iş yaptıklarından onlara bazı siyasetçiler talimat verip bu işin üzerine gitmelerini istediklerinden bu şekilde davranıyorlar, aksi halde onların böyle bir derdi asla olmaz. Peki talimatı veren büyük siyasetçi neden verdi derseniz kendisinin talip olduğu yere talip olan başkalarının önünü kesmek için bu talimatı verdi. Bir yandan adamın yanında gözüken bu siyasetçi arka planda da adamın önünü kesmek için elinden gelen her şeyi yapıyor.

İşin daha da vahim boyutu bu büyük siyasetçi şehirdeki bir çok kişinin telefonlarını dinlettiği ve kendisi ile ilgili ne düşündüklerini yüzüne başka, arkasında başka konuşup konuşmadıklarını kontrol ediyormuş, bu konuda ciddi bilgilerim var ama bende saklı kalacaklar. Zira bu tür bilgiler zamanı gelmeden söylenirse yarardan çok zararı olur. Bu anlattıklarım bazılarınıza bulmaca gibi geleceğini biliyorum ancak fıkıhta bir kural vardır afradını cami ağyarını gayri diye yanı ilgilisini kapsar ilgisiz olan bu işin dışındadır. Bu anlattıklarım da buna benziyor ancak anlattıklarımın tamamı şehrimizin geleceği için tüm şehirlileri ilgilendiriyor. Siyasal alanda birkaç kişinin arka plan hesapları ile bu işler farklı boyutlara getirilmeye çalışılıyor ancak bizim de burada olduğumuzu unutmasınlar.

Bazıları arka planda yaptıkları hesaplar sonucu siyaset yaptıklarını zannediyorlar, oysa ki birilerinin itelemesi kakalaması sonucu siyaset yaptıklarını hiç bilmiyorlar zannediyorlar ki bu devran hep böyle gidecek asla bu devran böyle gitmez kimse ne şahtır, ne de padişah gün gelir ummadığı yerden ummadığı şekilde hezimete uğrar. Hasılı kelam bu şehirde siyasal anlamda kimin eli kimin cebinde olduğu henüz belli olmadığı gibi önümüzdeki süreçte taşların çok yer değişeceğinden de en ufak bir şüphem yok. Umarım taşlar yer değiştirirken birileri o taşların altında kalmaz. Bu günlük de bu kadar kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR