Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

KAFAMDA DELİ SORULAR

KAFAMDA DELİ SORULAR

Muhalefet etmek kolaydır.Yapacağınız tek şey konuşmak.Ama dikkatli konuşmak. Konuşmalarınızın sağlam dayanakları olmalı.Havaya üfürmeden,projelere dayanarak konuşmalısınız.

MHP ve CHP’nin asgari ücretin düzenlenmesi ve emeklilere ikramiye verilmesi konusunda vaatleri var. Vaatlerini proje ile destekliyorlar.İnanmayanlar olabilir.Ama ben inanıyorum.İstenildiği takdirde asgari ücret ve emekli maaşları düzeltilebilir.Bu düzenlemeleri yapmak için ‘’çerez parası’’ yeterli.

Ama Türkiye’nin meseleleri asgari ücretli ve emeklinin durumunu düzelttiğimiz zaman bitmiyor.Daha büyük meselelerimiz var.

Mesela işsizlik.Muhalefet liderlerinden duyuyoruz.İşsizliği bitireceğiz.Söz güzel.Türkiye’de işsizlik diye bir mesele kalmayacak.Ama nasıl? Nasıl sorusunun cevabını henüz duyamadım.

Atanamayan öğretmenler var.Üç yüz elli bin öğretmen atama bekliyor.Dershanelerin kapanması ile birlikte bu sayı daha da artacak.Her sene üniversitelerimizden binlerce öğretmen adayı mezun oluyor. Muhalefet partilerinin nasıl bir projesi var ki; bu insanlar öğrencileriyle buluşacak,evlerine ekmek götürecek?

Atanamayan öğretmenler meselesini halledecekler.Ama nasıl? Nasıl sorusunun cevabını henüz duymadım.

Tarım sektörü canlandırılacak.Türkiye yeniden topraklarını işlemeye başlayacak.Gerçekten güzel vaat. Kulağa hoş geliyor.Peki bu iş nasıl olacak? Mazotu 1 lira 75 kuruş yapacağız.Tarım sektörünün üretime geçmesi için mazot fiyatlarının düşürülmesi yeterli yani.İş bu kadar basit, öyle mi?

Mazot fiyatını 1 lira 75 kuruş yapmanın maliyeti Türkiye bütçesi için ‘’çerez parasıdır.’’ Yapılabilir. Muhalefet partilerinin atladığı çok önemli bir nokta var.Ülkemizde tarım sektörü mazot fiyatından daha önemli bir mesele ile karşı karşıya.Mesele şu.Köylerde insan kalmadı.Köy nüfusu azaldı. Köylü artık şehirde yaşıyor.

 Şehirlere yerleşmiş artık şehirli olmuş insanları tekrar köye dönmeye,toprakla uğraşmaya nasıl ikna edeceksiniz? Bu konuda sosyal politikalarınız var mı?

Eğitim sistemi.Kanayan yara.Ülkemizde kesintisiz on iki yıl eğitim zorunlu.On iki yıl insanları okutuyor, hiçbir şey öğretmeden mezun ediyoruz.Eğitim sistemimiz her geçen gün diplomalı cahiller ordusuna nefer katmaktan başka  işe yaramıyor.Biraz abartarak söylüyorum.Etrafımız adını soyadını yazmaktan aciz lise mezunları ile dolu.

Muhalefet liderlerinden duymadım.Eğitimin kalitesini yükseltmek içi neler yapacaklar? Projeleri nelerdir?

Gelir dağılımı adaletsizliği.Ne güzel söylemiş,üstad Necip Fazıl.’’Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul.Bir kişiye tam dokuz,dokuz kişiye bir pul.Bu taksimi kurt yapmaz,kuzulara şah olsa.’’               Türkiye gelir dağılımı adaletsizliğinde Avrupa birincisi.Gelir dağılımı adaletsizliği kaynayan kazandır. Belki bugün, belki yarın ama mutlaka bir gün patlar.

Muhalefet liderlerinden duymadım.Gelir dağılımında adaleti nasıl sağlayacaklar? Projeleri nelerdir?

Adalet.Son dönemde yara üstüne yara alıyor.Hızla güven kaybına uğruyor. Hakimlerin kararlarını vicdanlarına danışarak aldığına inanan,kaç kişi kaldı?

Muhalefet partileri adalete güvenin yeniden sağlanması için neler yapacak,projeleri nelerdir? Merak ediyorum.Ama tek kelime duyamadım.                                                                                       

Ve kafamdaki en deli soru… Muhalefet asgari ücrete ve emekli maaşlarına düzenleme,mazotun 1 lira 75 kuruş olması gibi yapılabilirliği olan vaatleri sıralıyor.Ak Parti deyim yerinde ise asgari ücretliye, emekliye ve çiftçiye ‘’size su yok su’’ diyor.

Nasıl oluyor da asgari ücretli,emekli ve çiftçi Ak Parti’den vazgeçmiyor? Sorunun cevabı ‘’ yol yaptılar yol ‘’ diyecek kadar basit mi? Sanmıyorum…

Peki sorunun cevabı ne? İşte onu da bilmiyorum.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR