Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Kadro kalite farkı kadro yetersizliğini yendi

Samsunspor’un bu haftaki rakibi, Süper ligi Fenerbahçe ile birlikte at başı götüren Galatasaray idi. Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon kadro zenginliği, derinliği ile bu ligin içinde ayrı bir lig oluşturarak en yakın rakiplerine 23 puan fark atmayı başarabilen takımlardan idi. Samsunspor son üç süper lig maçında sahasında gol yemeden kazanmasını bildi. Rakibimiz ise son üç deplasman maçında yenilmedi iki beraberlik ve farklı 5-1 Trabzonspor galibiyeti ile Samsunspor deplasmanına geldi.

Takımımızda sakatlıkları nedeni ile Gaetan LAURA, Moryke FOFANA ile Kingsley SCHINDLER, Landry DIMATA ve Soner GÖNÜL kadroda yer alamadılar. Kalecimiz Okan KOCUK, Taylan ANTALYALI ve Emre KILINÇ için daha önce forma giydikleri eski takımlarına karşı oynayacak olmaları maç başlamadan önce bence bir avantaj olarak görülmelidir.

Maç Cuma akşamı olmasına rağmen satışa çıkan tüm biletler 48 saat içinde tamamen tükenmişti. Sosyal medya üzerinden karaborsa bilet fiyatları 10,000 TL. ye kadar alıcı buldu.

Maçın seyircinin yoğun ilgisine uğrayacağını bildiğim için maçtan 2 saat önce stadyuma maç yolculuğum başladı. Trafik sıkıntısı olması gerektiği kadardı. Ancak stadyuma girerken Tekkeköy sapağından stadyum girişi gerçekten insanları çileden çıkartacak kadar sıkışıyor. Çünkü buradaki spor komplekslerine gelecek taraftar sayısı herhalde tahmin edilemedi ki tek bir yan yolla bağlantı yapılmaya çalışılmış. Bu da sıkışıklığın en belirgin nedeni, Stadyum ve çevresi oldukça canlı ve hareketli idi. Stadyum etrafındaki seyyarlar yevmiyeyi düzelttiler. Maç sonu şehir tarafındaki kapılardan verilen trafik yolu asfalt ve çukurlarla dolu olması dönüş trafiğini aksatmakla kalmıyor, sanayi esnafına tamamen çalışan bir yol halini almış. Stadyumu tek başına yapmakla bu işler olmuyor. Stadyumun etrafı dökülüyor. Yerel seçimde Büyükşehir başkanı kim seçilirse bu konuda bir hamle bekliyoruz.

Samsunspor seyircisi ilk düdükle beraber takımı desteklemeye uğultuya başladı. Ama takımda bu enerji yoktu. İlk 15 dakika Galatasaray adeta halı saha da maç oynar gibi oynadı. Atılan iki golü incelerseniz özellikle ikinci gol halı sahada adama o hareketleri yaptırtmazlar. Herkes gibi bende takımın maça başlangıcından enerji alamayıp homurdananlardandım. Çünkü rakip kaleci Muslera dahil çok hırslı ve saldırgan oyun anlayışı ile başladı. 2-0 yaptıktan sonra Samsunspor’a topu 20. Dakikadan sonra alın siz oynayın dediler. Bu süreçte Galatasaray kalecisi çok iyi kurtarışlar yaparak gol yemeyince rakip daha da dirençli oldu. Adeta Galatasaray sonucu aldıktan sonra saray keyfi yaparak maça eşlik etti.

Hakem Tugay Kaan NUMANOĞLU ikili mücadelelerde ve faullerde insiyatifini sürekli Galatasaray’dan yana kullandı. Sadece Icardi’nin son dakikalardaki pozisyonu bence de penaltı idi vermedi. Ama genelde ince ince kanaatleri hep Galatasaray‘dan yana oldu.

Rakibin kadro farkı aslında farkı yarattı. Bizim kadro eksikliğimiz ve takımın gücünün ancak bu kadar olduğunu biraz güçlü rakiple karşılaşınca anlıyoruz. Oyun içindeki paslaşmalarda, paslarda ve oyunun genel akışındaki pozisyon almalarda sökülen yerlerimiz, yama yapılacak yırtıklar net gözüküyor. 09 Şubat Cuma gece 24:00 e kadar transfere zamanımız var. Yapılacak transferler mutlaka hazır oyunculardan olmalıdır. Takım yoruldu ve farklı aksiyon yapacak oyuncu açığı net sırıtıyor. Bu iş başkana el sallıyor.

Maçtan öncede, sonrada sosyal medya hesaplarında ve stadyumda en çok geyik yapılan konu daha önce Galatasaray’da oynayan Okan, Taylan, Emre’nin performansı üzerinden Galatasaray ve Fenerbahçe hesaplarının bu futbolcuları ve Samsunspor’u etiketleyerek hedef göstermeleri idi. Bu sefer hedefin tam ortasında Taylan ANTALYALI kaldı. Futbolu bilmeyen ya da futbol topuna dokunmamış insanların alet oldukları bir gereksiz tartışma yaratıldı. Bu futbolcular ne yapacak Galatasaray’da bir şekilde beğenilmemiş uygun futbolcu görülmemiş ve gönderilmişler. Takım için yetersiz bulunmuşlar. Bu futbolcularda onları gönderen takıma kıyak yaparak ekmek yedikleri, yenseler dünya kadar prim alacakları takımın yenilmesi için pozisyon hatalarını bilerek yapacaklar. Hadi oradan ya insanları hemen hedef tahtasına oturtmayı bırakalım artık. Futbolcu beceriksiz, formsuz, yeteneksiz olabilir ama böyle durumlarda eski takımına karşı galibiyeti en çok onlar isterler. İşin kazanacakları mali haklarını da düşünürsek saçmalığı daha iyi anlarız.

Samsunspor’un ara transfer ile ilgili yazım yer kalmadığı için hafta içine paslıyorum.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR