Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

KADINLAR VE GENÇLER SİYASETE KATILMALI

Ülkemizin nüfusunun yarısı kadın, %65’i 35 yaşında, siyaset yıllardan beri erkeklerin egemenliğinde olduğu için kadınlar ve gençler uzak tutuldu.

 

Yönetimlerde kadınlara ve gençlere görev verilmeli o zaman siyaset tabana yayılmış olur.

 

Bir köyde siyasi sohbet edilirken ‘’birden yaşlı bir bayan’’ yanımıza geldi. Oy verdiğim liderime laf söyletmem dedi.

 

Kadınların siyasetin dışında olduğunu sananlar yanılıyorlar. Görev yaptığım yıllarda sınıf başkanları seçimlerinde kız öğrencilerinde aday olmalarını söylediğimde, onlarda aday oldu. Seçimlerde görevlerini başarı ile yürüttüler. Eğitim kurumlarında kız öğrencilere de sorumluluk verilebilme, onların kendilerine güveni artırır.

 

Samsun merkez ilçe belediyelerin kadınlara önem verdiklerinden onlar için, konak evleri, ibadet yerleri sosyal kültürel çalışmalarda bir araya getirmeleri, kadınlara değer değer vermeleri belediyecilik anlayışının güzel bir örneğidir.

 

1924 yılında karma eğitim, 1934 yılında kadınlara seçme, seçilme, medeni haklar verilmeseydi. Geri kalmış ülkeler arasında olurduk, kadını seçimle başbakan yapan, dünyada örnek ülke olduk.

 

Atatürk yüz yılı gören büyük lider düşüncesini paylaştığım MHP Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesinin Türk Milliyetçiliğine dayalı olması ve önemli davanın varlığında büyümesinde kurumlaşmasında en büyük etkenlerden birisidir.

 

 MHP anlaşıldıkça ülkemizde kadınlar ve gençler her geçen gün ilgi duymakta, gelecek seçimlerde ülkeyi tek başına yönetmek için sahalarda kadınlar ve gençlerde görülecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR