Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

İyi uykular beyler !!!

Boynu bükük, yüreği yaralı, kalbi kırık çok saygı değer büyük Samsunspor taraftarları. Hani bir şarkı sözü var; hatırlar mısınız bilemiyorum? İsterseniz gelin o şarkının sözlerini hep birlikte, beraberce hatırlayalım. Hatırlamakla da kalmayıp, o muhteşem sözlerinde kime ait olduğunu çok iyi anlayacaksınız. Evet neymiş o şarkı:
"Ne Olacaksa Olsun Bizim Halimiz, Biz Böyle Kadere Layık Değiliz."
Ne güzel demiş, değil mi yıllar önce Samsunlu sanatçımız Orhan Gencebay. Bu sözleri bugün yerlerde sürünen ve 9 haftadır futbolcumuz Fink'in de dediği gibi uyanamayan, hala da uyumaya devam eden takımımız için söylemiş sanki.
Neler oluyor Allah aşkına! Birileri çıkıp taraftarlara ve şehre artık üzerimizde dolaşan kara bulutlar ile huzursuzluğun takım içinde mi yoksa yönetim içinde mi bizlere, Samsunspor sevdalılarına anlatmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Neden bu şekilde düşündüğümü sorarsanız; son haftalarda şehirde dilden dile, kulaktan kulağa yanlış ya da gerçek, doğruluk payını bilemiyorum ama yok neymiş Başkanımız Sn. Kazım Yılmaz kongre hazırlığındaymış. Nedeni ise sözde iddialar doğru ise yönetim içindeki oluşan gruplaşma ile fikir ayrılığını sona erdirip, kendi ekibini kurmak istemesiymiş. Bunlar gerçektir demiyorum. Sadece bir iddia. Fakat atalarımız ne demiş: "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." Bu sözü söylerlerken de aslında çok şeyler anlatmaya çalışmışlar diye düşünürken, hemen akabinde de bir hatırlatma yapmak istiyorum: "Beyler, lütfen en kısa zamanda işleri yoluna koyun. Yoksa acı ama gerçek, bu takım küme düşecek küme! Yani atı alan Üsküdar'ı çoktan geçecek. Siz değerli büyüklerimizden tek ricam; ortak sevdamız, biricik aşkımız olan Samsunsporumuza ne olur sahip çıkınız. Çünkü ne sizlerin ne de bizlerin elinde başka Samsunspor yok."
Gelelim hocamız Petkoviç'e... Haftalardır köşemden yazıyorum. Ama adam 'Nuh diyor, Peygamber demiyor.' Her maçtan sonra: "Yok iyi oynamışız, mağlubiyeti hak eden taraf değilmişiz. Falan filan..." Bizlere aklınca gazel okuyor. "Ya Hocam; senin futbolcuların maçtan sonra çıkıp ekranlarda milyonların karşısında ilk yarı uyuyorduk. Gol atamamamız motivasyon eksikliğinden kaynaklanıyor. Ya da gol yollarındaki beceriksizliğimizden dolayı mağlup olduk gibi sözler kullanırken, sen kimi kandırıyorsun Hocam! Burası Tanzanya mı Allah aşkına! Burası futbolu çok iyi bilen, geçmişi başarılarla dolu, Türk futboluna ve Avrupa futboluna gol kralı yetiştirmiş, hatta yıllar sonra bir Anadolu takımınıda şampiyon yapan Teknik Adam'ı da vitrine koyan, taraftarları ise futboldan anlayan, ülkemizin güzel şehirlerinden, futbol diyarı; Samsun."
Sn. Petkoviç, aslında sen de haklısın. Türkiye'ye gelen hangi yabancı teknik direktör işler kötü gidince "Evet suçlu benim" diyerek istifa etmiş ki, sen dolar yüklü tazminatını almadan istifa edesin. O erdemliliği ancak bu ülkenin evlatları yapar. Nasıl yaparlar onuda anlatayım sana: İşler kötü gidince basının karşısına çıkıp derlerki: "Takıma yeni, taze bir kan lazım olduğu için.  takımın önünü açıyorum. Bundan sonraki oynayacakları maçlarda da takıma  başarılar diliyorum der ve adam gibi giderler."
NOT: Stadının yerini bile bulamadığımız şehirler ve ilçe takımları ile artık maç yapmak istemiyoruz... Saygılarımla...
 
   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR