İlkadım’ın Projeleri (4)

KIZ MESLEK LİSESİ

Sema-Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden idareci arkadaşım Sn. Ahmet Yazıcı'yı gördüm işe giderken. Projeleri olup olmadıklarını sordum. Var, dedi gülümseyerek. Bana mail olarak atarsanız köşemde yazacağımı söyledim. Işıl Yüksel öğretmen bilgileri bana gönderdi sağ olsun. Ona da teşekkür ederek gönderdiği bilgiler doğrultusunda projelerinden sizlere bahsetmek istiyorum.

   Bu yıl METEF (Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı)'nda Samsun turizm alanı birincisi projemiz Hayalperest ile bulunacağız. Hayalperest bilgisayar destekli hassas pasta şekillendirme cihazıdır. Cihaz bilişim teknolojileri ile Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanının ortak çalışmasıdır.Hayalperest hiçbir cihazın kopyası ya da geliştirilmiş formu olmayan bilgisayar destekli cihazımız, hayal edilen her türlü tasarımı, hazırlanan platform keke işleyebilmektedir. Bu sayede yapabileceğiniz pasta tasarımları hayalleriniz ile sınırlıdır. İyi çalışmalar..., diyerek tamamlamış mailini Işıl Öğretmen.

   Bir şeyler üretiyorsanız varsınız demektir. Yarınlarınız bugünlerinizden daha ileri seviyede olmalıdır. Bunun için akılları kullanmak gerekir. Projeler üretmek gerekir. Örnek olmak gerekir. İşte bu projenin sahibi şudur, denmeli, parmakla gösterilmelisiniz. İnsan için çalıştığından başkası yoktur. Onun için çalışmalı, bir şeyler üretmeliyiz. Ben de bu vesileyle bu projeyi hazırlayan öğrenciler Süleyman SELİM ve Nurcan AYGÜN'e; danışmanlar Işıl YÜKSEL ve Yasemin ÖZMETİN'e Samsun ve Türkiye adına teşekkürler ederim. Çünkü onların gelişmişlik pastasında en azından bir tutam şekerleri vardır.

   Bu arada Okul müdürü Sn. Seher KULEİN'i eğitime ve projelere verdiği destekten ötürü kutlarız. 

   İlkadım İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Davut NUMANOĞLU, başarılarından dolayı okullarımızın yönetici öğretmen ve öğrencilerinin kutlamış ve bundan sonra yapılacak olan Bölge Elemeleri ve Türkiye Finallerinde başarılar dilemiştir. Biz de buradan kendisine eğitime, okumaya, üretmeye, çalışmaya… verdiği destekten dolayı teşekkürler ediyoruz.

   İl Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Hülya ERTÜRK KOÇ da “Hedefimiz her öğrencinin ortaya bir eser koyması. Proje deyince heyecanımız 10 kat daha artıyor. Biz her alanda proje mantığıyla düşünmeyi eğitimin genel felsefesi olarak kabul ediyoruz.” diyerek projelere olan desteğini gösterip proje sahiplerini kutladı.

   Daha güzel günler için bu tarz projeleri ve etkinlikleri paylaşmak üzere hoşça kalınız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR