Allah'a...

   Üç aylar hürmetine. Recep, Şaban ve Ramazan aşkına. Mevlit, Miraç, Berat ve Kadir geceleri aşkına. Her gün doğan ve batan güneş aşkına. Semadaki ay ve yıldızlar için. Soluduğumuz soluklar için. Sağlıklı vücutlarımız için. Mevsimlerin getirdiği bereketler için. Kendimizi taşıyabildiğimiz ayaklara sahip olduğumuz için. Tırnaklarımızla sırtımızı kaşıyabildiğimiz için. Hakkı görebilen gözlere, duyabilen kulaklara malik olduğumuz için. Güzel güzel evlatlara, mal ve mülklere, paralara, evlere, maddi ve manevi türden her faydalı varlığa sahip olduğumuz için. Sevebilme yetimizi muhafaza ettiğimiz ve de sevildiğimiz için. Kollarımızı bir makas gibi açtığımızda bu çağrımızın cevapsız kalmadığı için. Müslüman olduğumuz ve kalabildiğimiz için.

ŞÜKREDERİM.

   Zalimlerin zulmünü. Kâfirlerin küfrünü. Fasıkların fıskını. Cahillerin cehlini. Zenginlerin kibrini. Yalancının yalanını. Asilerin isyanını. Canilerin cinayetini. Katillerin katlini. Teröristlerin terörünü. Fıtratı ve doğallığı bozanların oyunlarını. Sonradan görmelerin egolarını. Başkalarında hata görmeye çalışanların defolarını.  

HAVALE EDERİM.

   Dünyanın büyüklerinin oynadıkları sahte oyunlara karıştırdıkları hile ve hurdalardan. Sahtecilik ve yapmacıklıklardan. Dökülen timsah gözyaşlarından. Sahte aktörlerden. Milletin iradesini kötüye kullananlardan. Ülkemin düzlüğe çıkmasının önünde engel olmayı bir marifet sayanlardan. Takozcu zihniyetten. Gençlerime acımadan kıyanlardan. Bu kıyımı destekleyenlerden. Bu katliamların, sönen ocakların sona ermesi için elinden geleni yapmayanlardan. Bebek katillerini destekleyenlerden. Kandan, şiddetten, isyandan, terörden, taştan, sopadan, sıpadan… medet umanlardan. Polisi, memuru tokatlayanlardan. Milleti küçümseyenlerden. Göbeğini kaşıyanlar diye niteleyenlerden. Aptal damgasıyla damgalayanlardan.

   Oyunları sahalarda değil de masada kazananlardan. Gündüzünde normal hayatıyla bize göründüğü hâlde gece hayatıyla bir kıyımcıya dönüşenlerden. Yapmadığı hâlde konuşup dökenlerden. Dalkavuklardan. Boş fıçı gibi şangırdayanlardan. Tribüne oynayanlardan. Şakşakçılardan. Laklakçılardan. Kesercilerden.

   Sahte siyasetten, spordan, sanattan, medyadan. Yapmacığından her şeyin kısacası.

SIĞINIRIM.

   Şu lanet terörün bir an önce bitmesi için. Bu terör olayının Çanakkale ruhunu ortadan kaldırma girişimi olduğunu herkesin görmesi için. Ümmet bağlılığının tekrar sağlanması için. Müslümanların tekrardan yekvücut olarak birbirlerini hissetmeleri için. Uyanmaları, titremeleri, akıllanmaları ve kendilerine gelmeleri için. Edirne'den Kars'a kadar birlik olmamız için. Allah'ımız tek. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav). Dinimiz son, tek ve en mükemmel din İslam. Sonuçta pek çok müşterek noktamız var. İnsanız yani. Şerefli mahlûklar. Müslüman ana babadan doğduk. Müslüman kalabilmek ve Müslümanca yaşayabilmek için. Şeytanların yalan oyuncağı olmamak için. Dostun yüz karası, düşmanın maskarası olmamak için. Yasak meyvelerden yiyip utanmaktansa helal mallardan yiyerek şükredenlerden olmak için.  

YALVARIRIM.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR