İLKADIM'DA 15 BİN SOKAK ÇOCUĞU VAR


AYRANI ÜFLEYEREK İÇİYORUZ
Bu haftaki Pazar Sohbetimizin konuğu,  yaklaşan yerel seçimler nedeniyle iktidar partisinin hedefindeki belediye başkanlarından, Samsun'un en  büyük ve Türkiye'nin de birçok ilden büyük en büyük ilçelerinden İlkadım'ın Belediye Başkanı Necattin Demirtaş.

BİR TÜRK DÜNYAYA BEDEL ANCAK 2 TÜRKTEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ
FIRINCILAR ODASI BELGESİZ AÇIKLAMA YAPTI, BASIN ARAŞTIRMADAN YAYINLADI
MHP DÜŞÜNCESİNE SAHİP İNSANLARIN OYLARINI ALDIK
ÜYESİNİ KORUMAYAN BAŞKAN ORADA OTURMA HAKKINA SAHİP DEĞİL
MİLLİ EMLAK PROTOKOLE UYMUYOR
ASKERLİK ŞUBESİ'NİN ARSASINI ALACAĞIZ
ARA SOKAKLARDAKİ PARK SORUNU EMNİYETİN YETKİSİNDE
İLKADIM'DA 15 BİN SOKAK ÇOCUĞU VAR
BU ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMAK İÇİN PROJE HAZIRLIYORUZ
ÖNEMLİ OLAN KURUMSALLIK KAZANABİLMEK

Demirtaş'ın projeleri, yaptığı ve yapmayı düşündüğü çalışmalar sürekli gündeme geliyor ve getiriliyor. Hayata geçmiş ve geçmesi olan projelerle ilgili olarak sürekli gündem yaratılıyor. Biz de Necattin Demirtaş'ı son oluşturulan  gündemlerin yanı sıra başkan adaylığı, geçmişteki çalışmaları  ve hizmetleri yönünden de hatırlamak ve son gelişmelerle ilgili görüşlerini de aktarmak istedik.

Son yerel seçimde sürpriz bir şekilde halkın büyük desteği ile Belediye Başkanı seçilen ve  ezber bozan Necattin Demirtaş'ın kamu görevlerindeki geçmişi de çok parlak. Necattin Demirtaş'ın mesleki kariyeri de başarılarla ve dolu dolu görevlerle geçmiş. Kamu deneyimini Belediye Başkanlığı gibi siyasi bir görevde sürdüren Demirtaş'a bunun artılarını ve eksilerini de sorduk.

Demirtaş kendisi ile kamuoyunda bilinen yönlerinin ve çalışmalarının yanı sıra bilinmeyen ve bilmediğini düşündüğümüz yönleriyle ilgili olarak da konuştu.

İşte Necattin Demirtaş:

1955  yılında Samsun Kavak İlçesinde doğdu. İlkokulu Emrullah Efendi, Ortaokulu Mithat Paşa, Lise tahsilini Ondokuzmayıs Lisesi'nde tamamladı. 
1979 yılında Ege Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Askerliğini 1982 yılında 4 aylık kısa dönem olarak Isparta'da yaptı. Evli olan ve uzun yıllar kamunun çeşitli kademelerinde yöneticilik yapan Demirtaş İngilizce biliyor.  Demirtaş sırasıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde, T.Tarım Kredi Kooperatiflerinde Müfettiş Yardımcılığı ,T.Tarım Kredi 
Kooperatifleri Kayseri Bölge Müdür Yardımcılığı, T.Tarım Kredi Kooperatiflerinde Müfettişlik, Boğazlıyan Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanlığı, T.Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Bölge Müdürlüğü,  Çepni Gücü Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanlığı, T.Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya 
Bölge Müdürlüğü, Elsan Orman Ürünleri Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği, T.Tarım Kredi Kooperatifleri Sakarya Bölge Müdürlüğü, Akyazı/Sakarya Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanlığı, T.Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlük Müşavirliği, T.Tarım Kredi Kooperatifleri Personeli Emekli 
Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, T.Halk Bankası Personeli Vakfı Genel Müdürlüğü,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği Odalar Organizasyon 
Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Ankara Koruma Kurulu Üyeliği,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Üyeliği, Vergi Konseyi Üyeliği,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.
Samsun'da İlkadım'da sürpriz bir başarı elde ederek Belediye Başkanlığı'na seçildiniz. Adaylık ve seçim sürecinizde neler yaşadınız, nasıl aday oldunuz, nasıl kazandınız?

MHP DÜŞÜNCESİNE SAHİP İNSANLARIN OYLARINI ALDIK
MHP düşüncesine sahip insanların oylarını aldık. Türkiye'de bir dönem oy kullananların % 50'sinin belli dönemlerde MHP'ye oy verdiği tespit edilmiş. Şimdi bu oy oranları % 11 lerde seyrediyor. Ama o zaman halkın arasına girdik ve insanlara kendimizi ve düşüncemizi anlattık. Bu da kabul gördü ve bana oy verdiler. Kazandığım günden itibaren de açıklıkla ve şeffaflıkla İlkadım'a ve Samsun'a hizmet etmeye gayret ediyorum.

BİR TÜRK DÜNYAYA BEDEL ANCAK 2 TÜRKTEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ

DENGE: İller Bankası'ndan almayı planladığınız kredi MHP'li 1 üye ve AK Partili üyelerin oyları ile reddedildi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

 MHP tabanında benlik duygusunda gelişme var. Bir Türk Dünyaya bedel ama 2 Türk'ten hiçbir şey olmaz. İşin esasında bu yatıyor.
Kişisel çekişmeler toplumsal çekişmeler gibi oya yansıyor. Kişisel tavırları ve tartışmaları  sosyal ve siyasi düşüncelerden ayırmak lazım. Şahsi düşüncelerle hareket ederek kişinin cezalandırıldığı  düşünülüyor. Partide de bakış açısı bu çerçevede, olaylar tartışılmıyor, dar pencereden bakılıyor . Yaşadığımız bu olay ilk değil. Kişi beni sevmediği için karşı oy verince de bu tablo ortaya çıkıyor. Cezalandırılan hizmet ve felsefe oluyor. Daha önce de Sayıştay'ın zimmet çıkardığı belediye çalışanlarının aklanmasına oy vererek katkı sağladı.

DENGE : Belediye'de Sayıştay denetimleri ile ilgilide gündemde konuşulanlar var bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayıştay denetimleri program çerçevesinde yapılıyor. Bu Belediyemize özel bir durum değil. Diğer belediyelerde de aynı sıklık ve sıkılıkta yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Ama Sayıştay denetçileri görevlerini yapıyor.


FIRINCILAR ODASI BELGESİZ AÇIKLAMA YAPTI, BASIN ARAŞTIRMADAN YAYINLADI

DENGE: Samsun Fırıncılar Odası Başkanı'nın Halk Ekmek Fabrikası ile ilgili iddiaları ve basına yansıyan değerlendirmelerle ilgili olarak neler söyleyeceksiniz?
Fırıncılar Odası Başkanı elinde belge olmadan, belgelere dayanmadan talihsiz bir açıklama yaptı. Halk Ekmek de diğer fırınlar gibi bizim için sıradan bir firmadır. Fırıncılar Odası Başkanı Halk Ekmek'i karalarken aynı zamanda kendi meslek mensubunu da karalamıştır. Bir başkan oda mensuplarının haklarını korur, kendi üyesini karalamaz, spekülasyon yapmaz. Bu iddiaları siyasi kimliği nedeniyle ortaya atıyor.
 Açıklamalarında da çelişki var. Önce basında iddiaları yer aldı, sonra yanlış anlaşıldı dedi. Basınımızı da bu konuda eleştiriyorum. Belgelere dayanmadan haber yapıyor. Bu konuda sorumsuz ve yanlı davrandı , olayı yanlış yönlendirdi.

ÜYESİNİ KORUMAYAN BAŞKAN ORADA OTURMA HAKKINA SAHİP DEĞİL
Halk Ekmek Fabrikası'nın mülkiyeti Belediye'ye ait. O firma içinde işletmeci. Bu iddialarla belediyeyi de cezalandırdıklarını düşünüyorlar. Firmanın üretimi de diğer firmalar gibi kontrol ediliyor. fabrikasyon üretim var. Bu nedenle ekmeğin eksik üretilme şansı yok. Bir tek ekmek eksik gramajlı olursa bütün ekmekler eksik olur.  Ekmek üreten tesisle ilgili bu iddiası emeğe saygısızlıktır. O başkan orada oturma hakkına sahip değil. Tartarız, eksik bulunursa gereğini yaparız. Hiç bir kişi ve kurumun halk sağlığı ve halk çıkarları konusunda ayrıcalığı yok. Yasa ve yönetmelikler herkese uygulanır."

ÖNCEKİ SORUŞTURMALARLA İLGİLİ DOSYA SAVCILIKTA
DENGE: Belediye Başkanlığı'na başladıktan sonra bazı bürokratlarla ilgili olarak suç duyurusu dosyaları ve savcılığa intikal eden dosyalar vardı. Akıbeti ile ilgili olarak bilginiz var mı?

 O dönemde dosya ve soruşturma evrakları savcılığa verildi. Bildiğim kadarıyla savcılık soruşturmayı tamamladı ve dosya hala bekliyor. Eski Başkan Erdoğan Tok ile ilgili olarak da promosyon paraları konusunda bir dava vardı. Üst mahkeme soruşturma izni verdi. Sonuç ile ilgili bilgimiz yok.

MİLLİ EMLAK PROTOKOLE UYMUYOR
DENGE:Biz Müteahhit Vahap Çelik ile ilgili olarak sözleşmemizi feshettik. Müteahhide verilen süre bitti. Onunla işimiz kalmadı. Arsayı devralmayı bekliyoruz. Milli Emlak ile protokol yapılmasına ve protokol gereği karşılığı Sevgi Evleri Projesi ile verilmesine rağmen, Milli Emlak protokole uymuyor ve arsa devrini yapmıyor. Mahkeme sürecini gerekçe gösteriyor.


ASKERLİK ŞUBESİ'NİN ARSASINI ALACAĞIZ
Milli Emlak ile ilgili olarak yaşadığımız gelişmeler bu konuda atacağımız yararlı adımlara da temkinle yaklaşmamızı sağlıyor. Örneğin Askerlik Şubesi, bulunduğu yerden çıkmak istiyor ve belediyemize yeni bina karşılığı arsasını takas önerdi. Takası düşünüyoruz . Burada önemli projeler hayata geçirilebilir.  Yasa gereği tapu devri mümkün değil, ama almaya çekiniyoruz. Ya aynı sıkıntılar yaşanırsa. Milli Emlak ile süren dava  Belediyemize ve dolayısıyla İlkadım Halkına  kamu adına ciddi kayıplara neden oldu.

ARA SOKAKLARDAKİ PARK SORUNU EMNİYETİN YETKİSİNDE
DENGE: Samsun Büyükşehir Belediyesi ana caddeleri paralı otopark yapınca, sizin yetki ve sorumluluk alanınızda olan aara sokaklar ve caddeler kaldırım işgallerine uğradı. Araçtan sokaklardan geçilmiyor. Bu konudaki düşünceleriniz,

Hatalı park cezası yazma yetkisi Trafik Polisine ait. Biz park cezası yazamıyoruz , yetkimiz yok. Bu nedenle de müdahale edemiyoruz.Emniyet de çözemiyor. Kontrolümüz dışında. Yeni çıkan Büyükşehir Yasası gereğince Trafik de Belediyeye devredilecek. Trafik ile ilgili denetim ve yaptım yetkisi zabıtaya geçerse biz  o zaman çözülür diye umuyorum.

AYRANI ÜFLEYEREK İÇİYORUZ
DENGE: Görev süreniz içerisinde Keşke yapmasaydım , ya da yetkim olsaydı yapardım dediğiniz şeyler oldu mu?

Keşke yapmasaydım dediğim bir şey yok. Zaten ayranı üfleyerek içiyoruz. Sadece deneyim eksikliğinden kaynaklanan eksiklikler var. Hukuken de eksikliklerimiz oldu. Bir bilene sorduk. Yaşayarak ve yaparak öğrendik bir çok şeyi. Esas olan amaçtır. Bilmeyerek  zarar verdiysek bunlar asla kasıtlı değil. Kasten yapıyorsan sakıncalı. Kasıt unsuru yoksa değerlendirme farklıdır. kasıt varsa değerlendirme farklı olmalı. Rant ve siyasal çıkar ve amaç var mı ? O sorgulanmalı  önce.Siyaseten baktığınızda da at iti it izine karışır, kusur da suç gibi  addedilir. Bunu ayırdetmek önemlidir. tüm belediye başkanları için önemli bir sorun aslında sorun varsa bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor kasıt olmadığı sürece.
Biz şeffaf belediyeyiz. Meclisimizdeki üye dağılımı da bunu gerektiriyor.

Birçok belediyede bu sorunlar içerde kalırken İlkadım Belediyesi'nde her yapılan ve hizmet tartışmaya açılıyor, kamuoyuna yansıyor.

DENGE: Bürokraside çı-ok uzun yıllar geçirmişsiniz. Müfettiş kimliğiniz de var. Belediye Başkanlığı gibi siyasi bir kamu görevinde müfettiş kimliğiniz ve kamu görevi yaparkenki anlayışınızın etkisi var mı?

Siyaset çok farklı. Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz. Halka doğru anlatılırsa halk anlar. Böyle yapılmıyor. Doğrular anlatılmıyor. İşi doğru yaparsanız, karşınızdaki adam "Adam" sa bunu hakettim der. Vatandaş doğru yapılanları , doğruları ve yanlışları biliyor. Karşı duranlar da negatif etki bırakmaya  çalışıyor. Halk size itibar eder, doğru yaptığınıza inanırsa oy verir. Vicdanen tartar.
Dışarıda ne konuşursa konuşsun sandık başına gelince vicdan konuşur. Bize nasip olmayacaksa zaten olmaz . Ben insanımızın sağ duyusuna güveniyorum.
Halkımız bizi daha iyi anlıyor. algılıyor. İlkokul mezunu vatandaşlarımız bile sıkıntıyı biliyor. Önemli olan o elektriği yansıtabilmek.

ÖNEMLİ OLAN KURUMSALLIK KAZANABİLMEK

En önemli sorunumuz kurumsal kimlik. Şeffaflık adına sorunumuz var. Belediyede her şey aleni olmalı. Bu şekilde şeffaf yapı oluşturabilmeliyiz. Herkesin, her görevlinin yaptığı iş şeffaf olacak. Vatandaş işini kolayca yaptıracak. Buna çalışan da adapte olmalı. Bunu başarabilirsen bir çok sorun da kendiliğinden hallolur. kimse iyi yapılan bir işi, kurulan sistemi bozmak istemez.

KADRO TEK BAŞINA BENİM SORUNUM DEĞİL

DENGE: Belediye'ye geldiğinizde kadrolarla ilgili sıkıntılar vardı. Şimdi kadro konusunda rahat mısınız, kadrolar yeterli mi?
Kadro tek başına benim sorunum değil. Belediye çalışanları 20 yıldır görevde. Ben kendi kadrom olarak 2 kişi getirdim.Yönetime gelen beyin kadrosunun dışındaki geri kalanlar uygulayıcıdır. En önemli öncelik ise şehrin dokusunun yenilenmesidir.

İLKADIM'DA 15 BİN SOKAK ÇOCUĞU VAR

DENGE: Şehrin dokusunu nasıl yenilemeyi düşünüyorsunuz?

İlkadım'da Emniyet Müdürlüğü'nün son yaptığı araştırmada 15 bin sokak çocuğu var. Bu çocuklar, ailelerin ilgilenmediği,  denetimi dışındaki çocuklar. Bunların çoğu uyuşturucuya açık , bir kısmı kullanan ve suça eğilimli çocuklar. Şehrin dokusu kentsel dönüşüm ile değişir. İlkadım'ın şu andaki mimarisi bu çocukların olumsuz davranışlarına ortam sağlıyor. Daracık sokaklar, kontrolsüz köşe başları barınak oluyor.Bataklık halini alıyor. Kentsel doku değişince bu barınaklar ortadan kalkacak ve gençlerin kurtulması için zemin hazırlanmış olacak.

BU ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMAK İÇİN PROJE HAZIRLIYORUZ
Bu çocuk ve gençlerimizi kentsel dönüşümden önce de sokaklardan kurtarmak , eğitmek, üreten yararlı bireyler olmalarını sağlamak için çalışmalar yapılmalı.Bunun için İlkadım Kaymakamlığı, Belediyemiz, Müftülük ve Valiliğimizin de katılımıyla AB 'den de hibe alabileceğimiz bir ortak proje başlattık. Çocuklarımızı spora, mesleki ve sanatsal eğitimlere yönlendirip ahlaki yönden de gelişimlerini sağlamayı amaçlıyoruz.

DENGE: Belediye Başkanlığını süresince yaptığınız önemli çalışmaları kısaca özetler misiniz ?

AYNI ANDA 120 SOKAĞA GİRDİK

Yollara 2012 yılında iddialı bir girişle,  100 bin ton asfalt dökerek 85  km'lik asfalt yol yaptık. 520 sokağa girerek, 37 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik.  75 bin metrekareye kaldırım ve parke taş döşedik. 520 sokağın 350'sinde asfalt, geriye kalan 170 sokakta ise, parke taş, kaldırım ve baskı beton çalışması yaptık. Türkiye model olacak bir yol çalışmasını yaşama geçirdik.  Biz aynı anda 120 sokağa gireceğimizi söylediğimizde kimse bize inanmadı. Bu işi nasıl yapacaksın diye soranlar oldu. Biz, aynı anda cadde ve sokaklarımıza girerek adeta İlkadım'ı şantiye alanına çevirdik. 


KARADENİZ'DE KİMSEDE YOK
Karadeniz'de sadece İlkadım Belediyesi'nin araç filosunda bulunan sathı kaplama aracıyla 5 ayda 55 km sathı kaplama yaptık. Kıran, Ahullu, Toybelen, Yeşiltepe, Derecik, Avdan, Kuşculu, Kavacık,   gibi kırsal diye tabir edilen, yolu olmayan mahallerimizde sathı asfalt 
kaplama çalışmalarıyla vatandaşımızı, toz ve çamurdan kurtardık.  Yol, temizlik, çevre gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dopdolu bir yılı geride bıraktık. 29 Mart 2009 mahalli seçimlerinden önce söz verdiğimiz  Halk Ekmek Fabrikası , kimsesiz çocuk ve gençler için sevgi evleri projesini tamamladık.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜYÜZ
Askıda ekmek, çorba ekmek ve hilal kart gibi sosyal belediyecilik alanında bir çok projeyi hizmeti ifa ettik. Unutulan yardımlaşma geleneğini günümüze uyarlayan askıda ekmek projesinin ürünü olan  Askıda ekmek  kampanyası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara günlük 10 bin ekmek yardımında bulunuyoruz. Sayının artması için daha geniş kapsamlı bir kampanya çalışması yürütüyoruz. Üniversite öğrencilerine ve sanayide çalışan çıraklara ücretsiz çorba ekmek dağıtıyoruz. Ayda 60 bin çorba ve  ekmek dağıtıyoruz. Hilal Kart ile ihtiyaç sahiplerini dört kategoride belirleyerek ihtiyacı en fazla olan vatandaşlara 200 TL'den başlayarak en az 75 TL olmak kaydı ile kredi kartı sistemiyle yardım yapıyoruz. Göstere-göstere yardım yapmayarak vatandaşların onurunu kırmıyoruz. Yardım alan vatandaşlar, anlaşmalı bankamızın kartı ile anlaşmalı yerlerden rahatça alışveriş yapabiliyorlar.

YER ALTI KONTEYNIRI KARADENİZDE İLK VE TEK.
Karadeniz'de yine bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.  Çöp toplama işinde modern bir yöntemi devreye koyarak tasarruflu bir yöntem uygulayacağız.  Yer altı konteynırında 2012 de ilk etapta 100 konteynerle işe başlama kararı aldık. Bu projeyle çöp toplama işinde büyük kazanım elde edeceğiz. Bu konteynerler bizim kullandığımız konteynerlerın 6 katı büyüklüğündedir. Biz günde aynı alandan 4 kez çöp 
kaldırıyorduk. Bu yeraltı konteynerlerı koyduktan sonra 2 günde bir çöp alacağız. Bu trafiğin rahatlamasına da vesile olacak.

TRAFİKTE BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞECEK.
Trafik eğitim parkı projesiyle İlkadım Belediyesinin  küçük yaştaki çocuklara kazandıracağı trafik eğitimi bilinciyle trafik kazalarında can kaybının önüne geçeceğiz. 2012 yılında temelini atılan Trafik Eğitim Parkımız Şubat Ayı sonunda tamamlanacak.Eğlendirici ve eğitici özelliği bulunan trafik eğitim parkını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında kullanıma açacağız. Trafik bilincinin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak olan proje kapsamında, okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olacağız.

YENİ BELEDİYE BİNASININ TEMELİ ATILIYOR
Yeni belediye hizmet binası ile ilgili çalışmaya son şeklini verdik. Selçuklu ve modern mimari çizgilerinin bulunduğu yeni belediye hizmet binası hizmet birimlerini bir araya toplayarak vatandaşın da işini kolaylaştıracak. Şu anda  İlkadım ve Gazi hizmet binalarında hizmet  veriyoruz ve binaların ayrı yerlerde olmasından dolayı kopukluk yaşanıyor.  Belediye hizmet binası tek bir merkezde hizmet vermeli.  Çatalarmut Mahallesi'nde bulunan şantiye alanında yeni belediye hizmet binasının temelini 2013 yılı Şubat ayının sonunda atacağız.

SAMBİS YAZA HAZIR
SAMBİS projesi 2013 yılı mart ayında halkın kullanımına sunulacak.Temiz Bir Gelecek ve Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Projesi SAMBİS için sona yaklaşıldı. 6 istasyon, 160 adet park istasyonu ve  110 adet bisiklet ile Doğu Park ile Batı Park arasında 8 kilometrelik alanda oluşturulacak olan bisiklet yolunda Samsunlular, bisiklet sürümenin keyfini yaşayacak. Kılıçdede Mahallesi'nde İlkadım Kongre ve Ticaret Merkezi  yapılacak. Bununla ilgili son hazırlıklar tamamlandı. Eski Tekel Yaprak Tütün  İşleme Fabrikası'nın yan tarafındaki mülkiyeti İlkadım Belediyesi'ne ait 3 bin metrekarelik pazaryerini 'İlkadım Kongre ve Ticaret Merkezi'  olarak planladık.

UYDUKENT PROJESİ
İlkadım'ı 100 yılını planlayan bir çalışma içersindeyiz. Kentin karmaşık yapısını kurtaracak proje Uydu Kent Projesidir. Şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak için bir çalışma başlattık. Ahullu ve Kapaklı bölgelerinde uydu kent projesi yapmak için bir dizi çalışma başlattık. Bu projemiz için arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Arazi toplulaştırma çalışması bittiği zaman cazibesi yüksek model bir şehir kurmayı planlıyoruz.

GELECEK SAMSUN 1919'DA
Hastane mahallesinde yapacağımız kentsel dönüşüm projesi Samsun için milat olacak. Kentsel dönüşümde ilk adımı, Samsun 1919 ile atacağız. Vatandaşları mağdur etmeyecek bir sistemle faydalı bir değişim ve dönüşüme start vereceğiz. Hastane Mahallesi'nde yapacağımız kentsel dönüşüm, o bölgeye cazibe kazandırarak en çok tercih edilecek yaşam alanlarından birisi olacaktır. İlkadım ilçesinin çehresini kentsel dönüşümle değiştireceğiz. Bölgede yapılan modern kentleşme  diğer bölgeleri de tetikleyecek.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Pazar Sohbeti Arşivi
SON YAZILAR