SEL SONRASI HAL PERİŞAN

Samsun'da yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken gelen yeni gelişmeler hız kesmiyor. Son olarak sel felaketinde ölenlerin sayısının 12'ye yükseldiği açıklandı. Her hafta bir konuyu gündeme getirdiğimiz Pazar Sohbeti bölümümüzü bu hafta ,Canik'teki sel felaketinde büyük acılar yaşayan selzedelere ayırdık. Acıların yaşandığı sel bölgesinde yükselen sesler ve şehrin içine düştüğü durum fotoğraf karelerine sığmazken tepkiler böyle dile getiriliyor.

 


'BÜYÜKŞEHİR  BELEDİYESİ NEREDE'?

Canik Belediyesi semtinde oturan birçok aile, selden en çok zararı görenlerin kendileri olduğunu, ne Büyükşehir nede Canik Belediyesinin kendileri ile ilgilenmediğini söyleyen Sanayi Esnafı ve Aileler İlkadım Belediyesi ekipleri dışında hiçbir yerden destek gelmediklerini söylediler. Sıkıntılarıyla ilgilenilmediğini belirten Sanayi esnafları ve Aileler, " Canik Belediye Başkanı Osman Genç nerde neden sanayi esnafına yardım ve temizleme aracı göndermedi. İlkadım Belediyesi olmasaydı vay gelmişti halimize diyerek, Büyükşehir Belediyesine ve Canik Belediyesine tepki gösterdiler.

'İLKADIM BELEDİYESİ OLMASAYDI BİZE KİM YARDIM EDECEKTİ'

Samsun Büyükşehir ve Canik belediyesinin kendileriyle hiç ilgilenmediğini savunan, Gülsan Sanayi sitesi ve Canik Belediyesi mahallelerinde oturan onlarca vatandaş, yaşadıkları mağduriyeti protesto etti. Selzedelerden Muzaffer Hür, felaketin ilk olarak kendilerini vurduğunu belirterek, "Belediye Başkanımız Osman Genç kendini aklama peşine düştüğünden bizleri unuttu, buraya kimse uğramıyor. Biz insan değil miyiz? Herkesin evinde büyük hasar var. Yiyecek, giyecek, uyuyacak, ısınacak hiçbir şeyimiz kalmadı."İlkadım Belediyesi olmasaydı halimiz haraptı'dediler.  Selin hayatını çıkmaza soktuğu vatandaşlardan biri de Mehmet Selim Ağırman,. Kaymakamlık, belediye gibi kurumlara gittiklerini ancak herkesin sorumluluğu başkasına attığını söyleyen Ağırman, emlak vergilerini belediyelere ödediklerini hatırlattı: "Belediye ev vergisini çatır çatır alıyorsa bizimle ilgilenmek zorunda. Bu derenin taşmasına neden olan setin yıkılacağı, bir iki ay önceden belliydi. Bugüne kadar neden önlem alınmadı? Burada bir köpek küçük bir çocuğun hayatını kurtarırken koca insanlar yardım etmiyor. İlkadım Belediyesi ekipleri sayesinde işyerlerimizin temizliği sağlandı. Büyükşehir Belediyesi ve Canik Belediye ekiplerinden tık yok. İlkadım Belediyesi olmasaydı bize kim yardım edecekti.

İLKADIM BELEDİYESİ OLARAK VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

İlkadım Belediyesi temizlik işleri müdürü Yusuf Mutlu'konu ile ilgili yaptığı konuşmada, Biz şuanda bu sanayi sitesine 10 tane yıkama tankeri bunun dışında 6 tana damperli kamyon, 3 tane keyiz, 2 tane dozer ve 1 tane greyder olmak üzere tüm araçlarımızı buraya sevk ederek elimizden geleni yapıyoruz. Burada tabi bunların dışında 60 tane personel de ayrıca çalışıyor. 2 tane çöp taşıma kamyonu çalışıyor.büyük bir kısmının zaten toplamasını ve yıkamasını yaptık.çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. elimizden geleni yapıyoruz mümkün olduğu kadar da yapıcağız. İlkadım Belediyesi olarak mağdur kalan esnaf ve vatandaşlara'da her konuda destekçileri olacağımızdan şüphesi olmasın, çünkü biz ilkadım belediyesiyiz dedi.


BİZ ESNAF OLARAK NECAATİN DEMİRTAŞI İKİNCİ YAŞARDOĞU OLARAK GÖRÜYORUZ

Zafer Demircioğlu:(SANAYİ ESANAFI) Canik kötü,acı bir sel felaketi ile sarsıldı. Bu sel felaketini yaşadık. Canik Belediyesini burada görmek isterken ilkadım Belediyesini gördük. Bu Canik Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin onurunu kurtarıyor burada. İlkadım Belediyesi Canik İlçesi'nde güzel ve başarılı bir çalışma yaptı. Necattin Demirtaş'ı bir esnaf olarak ikinci Yaşar doğu olarak görüyoruz bir halk kahramanı hizmet adamı olarak görüyoruz. Çünkü şuanda bizim en kötü günümüzde o yanımızda. Bizimle buraları geziyorlar bütün ekibiyle birlikte ve bütün araçlarını da seferber etmiş ve çalışmalarını araçlara yatırım yaparak böyle günler için araç filoları kurmuş. Bizim Canik Belediyesinin 2-3 tane aracı var. Belediye demek araç demektir hizmet demektir dönen tekerleklerin ve başarının müjdecisidir onlarda da bunu göremediğimiz için gerçekten İlkadım Belediye başkanını candan tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz. Canik Belediye Başkanı kendi aklamak için biz esnafları unuttu. İlkadım Belediyesi sel felaketi olduğu günden buyana hep yanımızda idi. İlkadım Belediyesi'nin her zaman yanındayız dedi.

SEL YARALARIMIZI NECAATİN DEMİRTAŞ SARDI

Ali Uzuner:(SANAYİ ESNAFI) Yaşanan sel felaketinden çok büyük zararlarımız var. Bazı malzemelerimiz sel sularına kapıldı. Bazı cihazlarımız hasar gördü. Zaten suyun yeri belli 70cm kadar yükseğe çıkmış. İçerisi hala çamur. Bugün dördüncü gün hala temizlik yapıyoruz. Yavaş yavaş temizleyeceğiz. Sağ olsun ilkadım belediye ekipleri geldi ve dışarıları temizliyor. Ama Canik Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ortalıkta yok. Merak ediyorum Canik Belediyesi bizim yüzümüze nasıl bakacak. Biz esnaf olarak Canik Belediyesini beklerken İlkadım Belediyesi geldi şok olduk. Ama Necaatin Demirtaş'dan Allah razı olsun sel yaralarımız sardı.


ELEKTRİK YOKTU ANONSLARI DUYMADIK

Fatma Ak(SEL MAĞDURU) Sel'in geldiğini hiç anlamadık. Çünkü elektrikler yoktu,anonslar yapılmış ancak buraya anons yapılmadı biz duymadık. Kapıcımızda burdaydı bir anda sesler duyduk camı açtığımızda hiç anlamadan bir anda evlerimiz sel doldu. Bizde komşularımızın yardımı ile yukarı çıktık ancak kapıcımız için çok zorlandık hiç kimse yardım etmedi. Telefonlar açtık ulaşamadık, suları buradan atmaya çalıştık ama olmadı. Bizim için kötü bir andı, yaşamamak istemediğimiz bir geceydi. Elektrik olmadığı için telefonlarımızın ışıklarıyla evlerimizi aydınlattık sabah olduğunda ise bizi tahliye ettiler. Daha sonra bugün için geldiler.3 gün yardım bekledik.Ancak bugünden itibaren çok teşekkür ederiz. Bize kalmak üzere ev temin ettiler ve artık buraya taşınıyoruz. Evlerimizde oluşan zararları karşılıyorlar zaten evlerimiz sigortalıydı.


CANİK BELEDİYESİ NEREDE KARDEŞİM

Abdurrahman Koçoğlu:( SANAYİ ESNAFI) Yaşanan sel felaketinin ardın madden bittik. Büyükşehir Belediyesi,Canik Belediyesi nerede diyorum arıyorum bulamıyorum. Allah razı oldun İlkadım Belediyesi şu an burada görev yapıyor. Dükkanlarımız batmış durumda bir türlü, Canik Belediyesi ekiplerini bulamıyoruz . Canik Belediyesi nerde kardeşim.Bu memlekete böyle bir şey olmaz. 21.asırda şu rezalete bak. Sadece burası değil diğer dükkanlarda bu şekilde. Lafa gelindiğinde bardakta su bırakmazlar ama icraata geldimi iş ortalıkta olmazlar. Bu insanlara bu memlekete yazık kardeşim.

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Pazar Sohbeti Arşivi
SON YAZILAR