Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

İlk maç ilk puan

On bir yıl aradan sonra Türkiye Trendyol Süper liğdeki ilk maçımızı, onbir yıl önce Süper liğ serüvenimizi tamamladığımız son maçımızı oynadığımız Sivassporla deplasmanda oynadık.

Retro formalarımız ile sahaya çıktık. Sahaya çıkan ilk onbirimize bakınca geçen seneki kadrodan üç oyuncunun yanına yeni transferlerden sekiz oyuncu ile sahaya çıkıldı.

Maçın başlamasından önce de, maç esnasında da, maçtan sonra da günün yıldızı Samsunspor seyircisi idi.

Bu sezon deplasmanlarda da tüm Türkiye’ye çok renkli görüntüler vereceğimizin ve kameraların bol bol kadrajlarının bizim çocuklara döneceği kesin gibi. Neredeyse Sivaspor seyircisi kadar seyircimiz vardı.

Oyuna gelince sezonun ilk resmi maçı aylardan Ağustos, yeni takım, sıcak hava, deplasman, zamana ve yeni 3-4 transfere daha ihtiyacı olan Yılport Samsunspor için beraberlik ve 1 puan iyi sonuç, ancak rakibimizde bu liğ ayarında hem kadro, hem de oyun kuramamış bu nedenle bu maçı siper alarak takım düşer, yok düşmez ilk maçtan bu söylemlere başlamak çokta doğru gelmiyor.

Defans kurgusu üzerinde biraz daha durulması gerekiyor. Orta sahamız çok çabuk geçildi ve dirençli değillerdi. Çok pas hatası yaptık. Yediğimiz gol gerçekten çok estetik bir vuruşla filelerle buluştu. Okan daha konsantre ve hazır olsaydı çıkarılabilecek bir pozisyondu.

Kenar oyuncularımızın daha fazla hücumda etkin olmaları gerekiyor. Kenardan katkı olmazsa pozisyona girmemiz oldukça zorlaşıyor. Uzun boylu ve kafa vuruşları ile sonuca gidebilecek atletik bir santrafor ihtiyacımız var. Eksikler bir an önce tamamlanmalı ara transferine bırakalım düşüncesi sorun yaratabilir.

Bugünün yıldızı kesinlikle Samsunspor taraftarı idi. Bu gücü bu hafta kendi sahamızdaki Fenerbahçe maçında’da tüm futbolseverlere göstereceğiz. Ne yazık ki daha önceden planlanmış il dışı seyahatim olduğundan Fenerbahçe maçında olamayacağım.

Biletlerİn büyük bir kısmı tükenmiş. Muhtemelen bir iki gün içinde kapalı gişe olur. (NOT:Biletimi daha devretmedim)

Biraz sabır, biraz transfer kalın sağlıcakla….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR