İletişimsizlik ve Yeni Transferlerimiz

 Nihayet transfer tahtası resmi olarak açıldı ve Samsunspor'umuz 13 yeni oyuncuyu bünyesine katarak, kadrosunu zenginleştirdi. Tahta yasağı nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan kulübümüzün daralan oyuncu piyasasında, kesesine göre en iyi isimleri aldığını umut ediyor ve yeni isimlerin takıma güç katmasını diliyorum. Tabi transferler son 3-4 güne sıkıştığı için yeni transferlerimiz hakkında inanılmaz bir şekilde bilgi kirliliği yaşandı.Gelenler,gidenler,söylentiler, dedikodular derken yaşadığımız hareketli süreç sona erdi. Bu hareketli ve taraftarın merakla beklediği süreci yönetim kurulu iyi yönetemedi. Neden derseniz, Samsunspor yönetiminin basınla ve taraftarlarla iletişim problemi var. Bu iletişim probleminin nedeni ise yönetim kurulunda sağlıklı görev dağılımının yapılmamış olması. Fuat Köktaş zamanındaki gibi şeffaf ve sıcağı sıcağına bilgilendirmeler yapılmıyor artık. Taraftarların eli yüreğinde beklediği transfer haberleri için yönetimden aklı-selim bir kişi iki kelime açıklama yapmıyor taraftarlara. Samsunspor'un resmi sitesi zaten Allah'a emanet. Gelen oyuncuların bonservisle mi geldiği, kaç yıllık imza attıkları, mevkileri, alacakları ücretler, gelen genç isimlerin A takımda mı oynayacakları vs vs.. gibi birsürü sorun belirsizliğini koruyor. Bu süreçte yerel basın-özellikle de internet haberciliği yapan yerel sitelerden bazıları- taraftarlara yardımcı olamadılar. Beni de yerel basının içinde görenler olabilir ancak ben gazeteci değil taraftarım, taraftarların şikayetlerini dile getirmek zorundayım.
Tabi yeni transferler kapalı kutu olduğundan, biz taraftarları kimse teknik bilgilerle aydınlatmadığından, dilimiz döndüğünce, aklımız kestiğince yeni oyuncularımızı tanıtalım. Yeni transferlerimizden kağıt üzerinde göze çarpan iki isim Chelidze ve İlhan Ummak. Chelidze kaliteli kumaşa sahip gol şansı yüksek bir isim. Geçtiğimiz sezon Burhan'ın inişli-çıkışlı performansı ve zayıf bitiriciliğini düşünürsek ve Chelidze gol yollarında Volkan ile takımımızın gol yükünü sırtlayabilir. İlhan Ummak'da yasında tecrübeli bir isim, Sivasspor'u süper lige taşıyan kadronun yıldız isimlerindendi, orta sahamıza tecrübe katacaktır. Sağ bek Adem ve sol bek Orhan , takımdaki bek sıkıntısını giderecek isimler. Çok üst düzey olmasalarda en azından "bek" oynama kapasitesine sahip olduklarından defans kurgumuzu toparlayabilirler. Savunmaya alınan tecrübeli isim Hakkı maç eksiğini giderdikten sonra defansımıza ilaç olabilir. Kenan ve Hakan kapalı kutu ancak Kenan Başkan için alınan referanslar oldukça iyi. Geçtiğimiz sene Hasan'ın iyi performans gösterdiği kalemiz bu sene Okan ve Adıyamanspor'dan alınan Serkan Boydak'a emanet. Geleceğe yatırım olarak alınan Kerim ve Süreyya'dan umutluyum özellikle Süreyya Ege takımlarının ilgisini çeken bir yetenekti, Samsunspor'a kazandırılması oldukça iyi olmuş. Alınan isimler pahalı ve nam yapmış oyuncular olmasa da kadro derinliği açısından Samsunspor'umuza katkı sağlayacaktır. Geçtiğimiz sezon Oktay ve Murat transfer edildiğinde de burun kıvırmıştık, gösterdikleri olağanüstü performans ile yüzümüzü kızarttılar. Bu yeni isimler de neden öyle olmasın ?
Artık bahanemiz kalmadı. Mersin maçını kazanmak boynumuzun borcu. Maç cezamız nedeni ile Ordu'da oynanacak bir değişiklik olmazsa. Bu maç için şehrin yerel yönetimlerinin Ordu'ya otobüs temin etmesi gerekir.(Adana ve Kayseri belediye başkanlarının yaptığı gibi)
 
NOT: 2 haftada gösterdiği süper performans ile yüzümüzü güldüren Samsunspor A2 takımına, gelecek hafta oynanacak Karadeniz'in gerçek derbisi olan Trabzonspor maçında başarılar dilerim. Çek Cumhuriyeti'nde yapılan Dünya Bedensel Engelliler Okçuluk Şampiyonası'nda 1. olan ve göğsümüzü kabartan Samsun'lu sporcu Mustafa Ak'ı da tebrik ederim ..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR