Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

İlçemde neler oluyor...

Şirin ilçem Ladik e toki"nin geliyor olması ilçe sakinleri arasında heyecan yarattı gelir seviyesi düşük olan insanlarımız için umut ışığı olan Toki proje çalışmalarına 1 yıldır devam etmekte. Devlet hazinesi olan arazinin zemin etüdü yapılarak milli emlaktan haziran ayı içerisinde tokiye devri gerçekleşti.15 Kasım tarihinde belediye başkanlığına toki tarafından gönderilen yazıya istinaden belediye başkanlığınca toki tarafından yapılacak konutların 2+1 ve 3+1 şeklinde 160 konut yapılması 31 Aralığa kadar müracaatların belediye başkanlığına yapılması şeklindeki belediye anonsları sonrasında siyasi sürtüşmeler başladı. Belediye başkanı Mehmet KARAHAN a yakın olan çevrelerin ilçede başkanımız tokiyi getirdi herkesi ev sahibi yapacak şeklindeki söylemleri AKP kurmaylarını rahatsız etmesi üzerine bazı milletvekilleri ve bakanlar ile görüşmeler sonrasında toki tarafından 2.bir yazı ile kayıtların kaymakamlığa bağlı proje ofisi tarafından kabul edileceği açıklandı. Partilerin siyasi rant elde etme düşüncesi tokinin gelmesine A parti B parti sebep oldu kavgası ile gene ilçemiz zarar gördü. Müracaatların sayısı yüzü geçmedi. Değerli okurlarımız gelir seviyesi düşük ev hayali kuran insanlarımızın umutları üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışan siyasi kurmaylar kavga ede dursun ilçem her geçen gün kan kaybetmekte.

           İlçeye yüksek okul gelmesi ile ilgili girişimlerde bulunan bazı siyasilerin birlik ve beraberlik içerisinde olmaması BENCİL kendi menfaat ve çıkarlarının peşinde koşması neticesinde bırakın yüksek okul gelmesini hazırda bulunan yüzlerce öğrenci mezun eden ve iş imkânı sağlayan sağlık meslek lisesinin kapatılmasını engellemeye zaman bulamadılar. Sürekli göç veren ilçemde ekonomi taban yaptı hal böyle olunca esnaf çok zor duruma düştü akşam hava karardığında deyim yerinde ise çarşıda kurşun atsanız kimseye değmeyecek duruma geldi. Onlarca esnafımız kepenk kapattı bir o kadarı da kapatmak üzere Allah yardımcıları olsun. Merak ediyorum ne zaman bencil olmayan ben değil biz diye düşünen birileri çıkacakta A-parti B- parti demeden el birliği ile kendi şahsi menfaatlerini ve çıkarlarını bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içerisinde ilçe menfaatine katkı sağlamak adına bir adım atacak bu kötü gidişe dur demeye çalışacak.

         Korkarım ki günümüz siyasetçileri, seçilmiş kişiler birlik ve beraberliği sağlamazlar ise kaplıcaları, kayak tesisi ve gölleri ile kara denizin turizm e açılan penceresi olan şirin ilçem kasaba bekli de köy olacak.

          Bireylerin beraber hareket etmeleri elbette ilçemiz için çok faydalı olur, buna en güzel örnek Kurtuluş Savaşıdır. Birlik ve beraberlik içinde olan toplum kendi kendini yönetir, dışarıdan müdahalelere izin vermez. Karşılaşılan sorunlar daha çabuk çözülür ve gelişmek için gerekli şartlar kolayca aşılır. Kalkınma kaçınılmaz olur.

Ben diyorum ki gelin bir olalım diri olalım. Sen ben kavgası ile zaman kaybettiren her kim olursa belki kısa vadede kazançlı görülüyor olabilir ama tarih onları hiç affetmeyecek.

Her şey gönlünüzce olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR