Huzurlarınızda Samsunspor

 Bankasya 1. Lig liderliği açısından önemli olan maçta Samsunsporumuz güzel futboluyla 3 puanı almayı başardı. . Konsantrasyonu yüksek, sinirlerine hakim olanın avantajlı çıkacağı bir maçta takımımız sinir savaşından galip ayrılarak önemli bir galibiyete imza attı. Maç başlamadan önce muhtemelen 3 ihtimalli bir maç olarak görülen maçı Samsunspor'un çok istemesi sonucun belirlenmesinde etkili oldu.
 TKİ Linyit bu güne kadar ilk golü atıp maçları 1-0 bitirmeye bayağı alışmıştı Çoğu maçlarda futbol şansları da yanındaydı. Bu maçta bu sihirli sürecin son bulması için, rakibin en gölcü ismi Mehmet Akyüz'ün defans bloğunda etkisiz hale getirilmesi gerekiyordu. Kemal ve diğer defans oyuncularımızın başarılı futbolları sayesinde bu tahminimizden de kolay oldu. Nitekim bu oyuncu varlık gösteremeyince 66. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.
 Ancak Samsunspor'un istikrar sağlaması gerekiyor. Takımımızın sezon içinde böyle patlama yaptığı maçlar oldu. Antep Belediye maçı bunlardan biri. Bu tip maçlar sonrası artık  tökezlemek istemiyoruz. Bugün maça çok iyi motive olmanın meyvesini aldık. Alınan bu galibiyet haftaya Giresun maçını kazandığımız takdirde kadayıf tatlısının üstündeki kaymak değerinde olacaktır. Anlayacağınız bu tip tansiyonu yüksek maçlardan sonraki maça dikkat edilmesi gerekiyor. Giresunspor maçı bu açıdan önem arz ediyor.
 Takımımızda bu gün Ufuk Bayraktar, Murat Yıldırım ve Hakan Bayraktar'ın oynadığı futbolu ayakta alkışlıyorum. Geçen hafta Ufuk için fiziği, topa hükmedişi ve zekasıyla farklı bir futbolcu olduğunu yazmıştım. Bu güne kadar bu kalitesini bizlere gösterememişti. Bu maçta Allah vergisi bu özelliklerini keyifle izledim. Bu maçın alınmasında onun katkısı büyük oldu. Takımımızda birbirlerine yakışan iki oyuncumuz daha var ki sempatik tavırları ve başarılı futbollarıyla taraftarların sevgisini kazandılar: Agbetu ve Zenke. Çabukluğu ile Agbetu, gücüyle S.Zenke birbirlerine müthiş yakışıyorlar. Biz onlara alıştık.Umuyorum onlar da bize alışmıştır.
 Hakem Koray Gençerler'in yönettiği karşılaşmalarda deplasmanda Altay'ı 2-1 ve kendi evimizde Karşıyaka'yı 2-0 ile geçmiştik. Bu maçta da kazandık. Ancak Koray Gençerler TKİ 'li oyuncu Emrah'ı maçtan atılmayı çoktan haketmesine rağmen 63 dakika bekledi. Defalarca faul yapan TKİ'li oyuncuları uyarılarla geçiştirmesine rağmen S.Zenke'nin yaptığı ilk faulde sarı kartla cezalandırılması düşündürücüydü.
Şimdi arka arkaya oynayacağımız nispeten kolay sayılabilecek üç maçlık bir periyoda girmiş bulunuyoruz. Giresun , Diyarbakır ve Karşıyaka maçları lig sonu liderliğimiz için olağanüstü derecede önemli. Takımımıza bu zorlu süreçte başarılar diliyorum.
Kaşkol Şov
İkinci devrenin ortalarında maraton tribünü tarafından yapılan bir kaşkol şov vardı ki görülmeye değerdi. Bizler karşı kapalı tribünde bu şovu seyrederken tüylerimiz diken diken oldu. Ancak kısa sürmesi tadını damağımızda bıraktı. Maraton tribününden haftaya daha uzun süreli bir şov bekliyoruz. Hem bize hem de tüm Türkiye'ye bu zevki yaşatsınlar diyorum.
 Yönetebilme Sanatı
 Bu güne dek hocamız Hüseyin Kalpar'ı yerel medya yazarları olarak bir çok kez eleştirdik. Onun bir birey olarak futbolcularla ters dialoglara girmesine karşı çıktık. Olumsuz gelişen olaylar karşısında sağduyulu olabilmenin önemi konusunda çağrılar yaptık. İkna edebilme ve inandırıcı olmanın önce insanın kendisinin inanmasından geçeceğini ifade etmeye çalıştık. Bu bütün işletme yöneticileri için genel bir kuraldır. İster bir fabrikanın idaresi, İsterse bir hastanenin veya bir belediyenin yönetimi. Unutulmamalıdır ki '' Küçük insanlar kişileri , normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışırlar.'' Hüseyin Hoca fikirleri tartışmaya başladığı anda başarının arttığını görmeye başladı.  Bu hem kendisi hemde takımızın hayrına olacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR