Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Haber Atlamak

Bir gazetecilik deyimidir. Gazetecinin haber konusunda diğer meslektaşlarından önce davranmasıdır. Gazetenin yayımlandığı sabah kimin ne atlattığı anlaşılır. Meslektaşlarınızın arasında kankanız bile olsa meslek icabı yapmak zorundasınızdır. Biz de dün sabah "Nihayet" manşetiyle verdiğimiz haberle tüm arkadaşlarımızı atlatmanın keyfini yaşadık gazete olarak. Gazeteciliğin can damarı 'Haber alma' dır. Atlatma da işin 'Kaymağı' dır. Hele hele o haber bir tek sende var, diğerlerinin hiçbirinde yoksa, işte o zaman tadından yenmez bir iş başarılmıştır.Ama şimdilerde böyle şeylere bakan yok. Herkes rutin'leşmiş. En fiyakalı habere ulaşmak için, serçe parmağını kaldıran yok. 'Hazır lop'çular çoğunlukta. Dünkü bizim manşetimiz diğer gazeteler tarafından bugün pür dikkat izlendi acar muhabirleri tarafından. Ne diyorduk? Denge iyi, etkili, ayrıyeten de haberi en hızlı ve doğru veren gazetedir.

BAYRAKTAR

Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar,"Amacımız çok daha güçlü ve bağımsız medya oluşmasına katkı sağlamaktır" diyor. Bayraktar, Basın İlan Kurumu'nun  yük olan değil, sorun çözen önemli bir kurum olduklarını vurguladı durmadan. Alışkanlıkların bir anda değiştirilmesini beklemediklerini ifade etti sürekli olarak. "Faaliyete başladıktan sonraki süreçte yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Elbette herkesten aynı ölçüde performans göstermesi beklenemez. İşini çok iyi yapan ve eksik yapanlar olabilir. Biz herkesin işini çok iyi yaptığı noktada buluşması için gayret gösteriyoruz ve sürekli iletişim halindeyiz. Şeffaf, anlaşılır ve paylaşımcı anlayışımızla yaşanılan sorunların aşılması konusunda gazete yönetimleriyle işbirliği içindeyiz" diye konuştu her fırsatta. Samsun'da resmi ilan alan gazetelere  verdikleri süre geçtiğimiz günlerde doldu bilindiği üzere. BİK'in icraatları bekleniyor şimdi. Du bakalii ne olecek? Biz bu arada BİK Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar'ın geçtiğimiz yıl 8 Kasım'da  KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde dünyaya gelen Burak bebeğin de doğum gününü kutlayalım şimdiden ve unutmadan. Bakarsınız bayram telaşına gelir. Ebru – Mustafa Bayraktar çiftinin ikinci çocukları minik Burak'ın dünyamıza gelişinin birinci yılında sağlık, esenlik ve mutluluk içinde uzun bir ömür geçirmesini diliyorum.

BARSELONA YOLCULARI

Samsun'daki ilçe ve belde belediye başkanları, belediyecilik hizmetlerini incelemek üzere İspanya' nın Barselona kentine gitti. Samsun Belediyeler Birliği Meclisi, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin başkanlığında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonununda toplanarak 19-23 Ekim tarihleri arasında İspanya' nın Barselona kentine yapılacak gezinin detayları görüşmüş. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin ve Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın katılmayacağı gezide aynı zamanda ikili görüşmelerinde gerçekleştririlmesinin planlanlanıyormuş. 4 günlük yurtdışı ziyareti için, meclis üyelerine belediye gider bütçesinden bin 797 lira harcırah bedeli ödenmiş. Ziyaret hakkında Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, gezinin belediye başkanları açısından önemli olduğunu belirtmiş ve "Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Barselona'ya belediyeler birliği tarafından düzenlenen gezi ile belediye hizmetleri ve sosyal belediyecilik anlayışını inceleyeceğiz. Bu gezi bundan sonraki projelerden yol gösterici olacaktır" demiş. Haydi bakalım göreceğiz hep birlikte..

KALEM SİZDE

Satranç'ın kumar oyunu kapsamında ÖTV güncellemesine takılmasının ardından güzel ülkemdeki son durum :
Satranç = Kumar.
Kumar = Haram.
Dolayısıyla;
Satranç = Haram.
Sonuç : Artık hiçbirimiz bi Kasparov olamayız.
(Teşekkürle Mustafa Acun)
****

Başbakan "Bu cari açıkla Yunanistan gibi mi olalım" dedi. Yunanistan gibi istesek te olamayız. Yunanistanin bütün hristiyan aleminde onu koruyup kollayacak ağababaları var. Bizi kim kurtaracak ???
(Teşekkürler Erdem Demirdağ)
****

Başkanım lider vasfın var adamlığın var gir siyasete bende sarı öküzleri satacam iki dönüm tarlayıda v.s yanında olacam Kasımpaşalı'yla sen başa çıkarsın
(Teşekkürler Birol Yılmaz)
****

Vergilerin de ölüm gibi kaçınılmaz olduğu söylenir. Fakat en azından ölüm her sene yeniden gelmez.
(John Stossel- Teşekkürler Taner Akgül)
****

AKILLI olmasan da alçakgönüllü olabilirsin. Ama alçakgönüllü olmadan akıllı olamazsın.
(Çin Atasözü-Teşekkürler Hasan Ege)

OTHANA'DA KUYMAK YEDİNİZ Mİ?

Othana doğal ev yemekleri merkezi, 10 kişilik jürinin 300 dolayındaki organik alışveriş merkezini değerlendirmesi sonucu 4'ü İstanbul, 2'si Ankara, diğerleri de İzmir, Ankara, Erzurum olmak üzere Samsun'dan ilk 10 listesine giren tek adres Öncelikle bunu belirtmekte fayda var. Hatice Altuncu'nun dillere destan ısırgan çorbasını içmek, o meşhuur kuymağını yemek istemez misiniz? İşte size bir fırsat. 8 yıldır Samsunluların hizmetinde olan Othana'da ısırgan çorbanız bizden. Tek yapmanız gereken, iyi bir Arka Oda okuru olduğunuzu belgelemeniz. Bunun için de bizi arayıp Köşenizdeki Othana yazınızı okudum demeniz yeterli.Telefon: 4200428. Şimdiden afiyet osun. Isırgan çorbası size şifa olsun. Çorbayı kazanırsanız  19 Mayıs Mahallesi Süleymaniye Caddesi No:40'daki adrese gitmek için bizden.kartınızı alacaksınız.

Günün Fotoğrafı

GÜZEL SÖZ

Güzel bir yüz, bir tavsiye mektubudur.
Publius Syrus

Haldun Bilgi'nin Objektifi

İÇKİ

Önce siz bir içki alırsınız.
Sonra içki bir içki alır.
Sonra da içki sizi alır.


EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Bir süre ara verdik, sizi balık-ekmekten mahrum bıraktı. Telefon ve maillerin ardı arkası kesilmedi. Biz de yeniden başlatalım ve sizi balık-ekmeğe doyuralım istedik. Şimdi size bir soru soracağız. Ne mi soracağız? Evet bugünkü sorumuz: Bir Çinli ne zaman Günaydın der? Bilen bir kişi Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti çekecek. Cevaplarınızı Saat 18.00'e kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28

CANLI!

Yaşlı bir nine balık almak üzere balık pazarına gider. Pazarda balıkçının birisi "canlı balık, canlı balık" diye bağırır.
Yaşlı nine, balıkçıya; "Balık taze mi?" diye sorar. Balıkçı; "Teyze duymuyor musun? Canlı diye bağırıyoruz ya.." der. Yaşlı nine balıkçıya dönerek;
"Oğlum bende canlıyım ama bak bakalım taze miyim?" der.

UYGARLIK BU MU?

Peki, kapitalist enternasyonalizm, insanlığın uygarlık tutkusuna dönüşen "özgürlük, adalet, eşitlik" ülküsüne toplumları ulaştırabilir mi?..

Çağın tartışması ve sorunu bu!..

Dünyanın çoğu yerinde terör, etnik savaş, işkence, mezhep savaşı, dinsel gericilik, sömürü, adaletsizlik, katliam, çevreyi yok etme ve anarşi kol geziyor. Bu kanlı kargaşa ortamından Amerika da payını almak durumunda mı?.. Kuveyt'i kollayıp Libya'nın üstüne vararak ya da Irak'la Küba'ya ambargo uygulayarak "Yeni Dünya Düzeni"ni yürütmek olanağı var mı?.. "Altta kalanın canı çıksın" anlayışıyla çağdaş ve uygar bir düzen kurulabilir mi?..
(İlhan Selçuk-29 Temmuz 1996)

TEMEL İŞİ

Temel evlilik yıldönümünü unuttuğu için karısıyla kavgalıydı.
Karısı bağırıp çağırdıktan sonra, "Yarın sabah garajın önünde 3 saniye içinde 0'dan 100'e çıkacak bir şey bulmak istiyorum. Ve orda olursa senin hayrına olur" diye diretti. Sabah olunca Temel erkenden kalktı ve işe gitti. Fadime kalkınca camdan baktı ve neyse ki garajın önünde bir paket onu bekliyordu. Kafası biraz karışmıştı çünkü kutu beklediğinden daha küçüktü. Yine de merakına yenik düştü, sabahlığını giyip kendini sokağa attı. Kutuyu açtığında içinde onu bekleyen yepyeni bir tartı buluverdi...
(Temel halen kayıplara karışmış durumda...)

MESELEEEE.!!

Dünyanın en güzel meralarına sahipken, ineği de taaa Uruguay'dan getirmeyi başardık. Bu Uruguay'dan ilk önce Lugano gelmişti bize. Bonservisi 6.5 milyon Euro'ydu, 4 yılda ödenen para 14.5 milyon Euro... Uruguay ineklerinin tanesi, 1.800 Euro... 8 bin tane gelecek, onlar da 14.5 milyon Euro... Hadi diyelim, inek yetiştiremiyoruz. .. Bi tane Lugano yetiştirip Uruguay'a göndermeyi becerebilseydik, inekler bedavaya gelecekti yani.... Türkiye'nin nüfusu 72 milyon. Alt tarafı 10 milyon ineği var.  Uruguay alt tarafı 3.5 milyon kişi. 13 milyon ineği var. Netice itibariyle özet?  Mesele Üç Çocuk yapmak değil Yeğennn Mesele Üç inek yapmak ....!!

KARŞILAŞTIRMALI EDEBiYAT
- “Ben tek başımayım, onlar hep birlikte.”  Dostoyevski
- “Gelin canlar bir olalım.”  Ruhi Su

HATANIN BEDELİ!

Karı koca yine kavga ederler ve kadın annesini hararetle arayıp, "Anne artık dayanamıyorum yine kavga ettik. Ben çantamı alıp size geliyorum" der. Annesi hiç düşünmeden cevaplar: "Hayır kızım kocan bu sefer hatasının bedelini ödeyecek, ben sizinle yaşamaya geliyorum."

HADİ BİLİN BAKALIM??

Dünyayı seller bassa, kimlere vız gelir? Ördeklere.
*  *  *
Hiç solmayan çiçek hangisidir?  Yapma çiçek.
*  *  *
Balıklar neyi sevmez? Izgara olmayı.
Sahiden siz de biliyordunuz bunları dimi

KİŞİLİK

EVİN varsa bir sıfır koymalısın varlıklar hanene,
İşin varsa bir sıfır daha koymalısın,
İş seninse üç sıfır daha koymalısın,
İşin iyi gidiyorsa üç sıfır daha,
Araban varsa bir sıfır,
Yazlığın varsa bir sıfır daha,
Daha sıralanabilir sıfırlar hanesi...
Ancak, kişiliğin varsa bir koyarsın başına, bütün sıfırlar anlamlı bir değere ulaşır.
Yoksa sonuç sıfırdır, hiç uğraşmayın boş yere...
(Teşekkürler Nedi Özhazday)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR