GÖKSEL’İN GİTMESİ YETMEZ

Üzülerek ifade etmek gerekirse bu şehir tam otuz yıldan beri solcular tarafından yönetilmekte, merhum Muzaffer Önder’in Belediye Başkanlığına başladığı günden bugüne dek yaklaşık otuz yıldır bu şehir sol zihniyetli insanlar tarafından idare edilmekte. Muzaffer Önder’den sonra Başkanlık makamına oturan Vezir Hazretleri de sosyal demokrat kafa yapısına sahip bir insan olup Muzaffer Önder’den daha solcu bir kafa yapısına sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Muzaffer Önder’in ekibi hala daha görev başında olmakla birlikte kendi döneminde işe aldığı veya atamasını yaptığı işçi ve bürokratlar içerisinde tek bir tane muhafazakâr insan bulma imkânınız olamaz. Olay sadece bununla da sınırlı değil, AK Parti İl Başkanlığında görev alan bazı isimlere bakıldığında onların da AK Parti zihniyetiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan insanlar olduklarını görmek mümkün. Özellikle Muharrem Göksel’in İl Başkanlığı döneminde göreve getirilen siyasetçi ve bürokratlara bakıldığında ne demek istediğimi çok daha rahat bir biçimde anlama imkânı var.

 

 AK Parti il yönetiminde olan Ercan Can’ın mazisine bakın, gerek siyasi geçmişleri gerekse kafa yapılarının AK Parti ile uzaktan yakından ilgisi varsa ben bir şey bilmiyorum diyeceğim. Olay sadece bununla mı kalıyor derseniz, elbette ki hayır Kadın Kolları Başkanı olan bayanın en büyük özelliği annesinin Vezir Hazretleri’nin köylüsü olması, babasının da Muharrem’in hemşehrisi olması. Ne gariptir ki insanlar asgari ücretle iş bulamazlarken bu hanımefendi Büyükşehir Belediyesi’nde iki asgari ücret alacak şekilde iki yerden görevlendirilmiş. Olay sadece bununla da sınırlı değil tabii ki kadıncağızın kocasına da Muharrem Göksel iş bulmuş, oda eşi sayesinde sebeplenmiş. İnsanlar işe girmek için kpss gibi zor sınavlara giriyor, dershanelere gidiyor, okul okuyorlar hayatlarının neredeyse yarısı çileyle geçiyor buna rağmen iş bulamıyorlar. Ama Muharrem Göksel’in ve Vezir Hazretleri’nin hemşehrisi olan pek çok insan iş buluyor, aş buluyor, her türlü dünya nimetlerinden istifade ediyor. Biz bundan beş altı ay önce Kadın Kolları Başkanıyla ilgili haberler yapınca Vezir Hazretleri ‘ Ah Rabiam, vah Rabiam, sana nasıl kıymışlar” diye mırıldanıp geziyormuş. Adam kızı gibi sevdiği Rabia’sına çift maaş vermekle kalmamış, işe hiç gitmeden maaşlarını ödemeye devem ediyormuş.

 

   Vezir Hazretleri için en önemli kriter; solcu olmak, karayolcu olmak ve kendi ırkdaşı olmaktır, onların dışındakiler hikaye. Hani şu son zamanlarda arkalarında eski Chp’li siyasetçilerin olduğu veya resmiyette onların gözükmese de fiiliyatta onların olan bazı basın kuruluşlarıyla ters düşmesinin nedeni nedir bilir misiniz? Vezir Hazretleri Onları vermekle doyuramadığı için bıktığından ters düşmüşlerdir, adam Vezirden her parka bir güvenlik görevlisi koyalım teklifinde bulununca araları açılmış. Yoksa on yıl önce bize yapılan saldırıda Vezirle bunlar beraber hareket ediyorlardı, şimdi menfaatleri ters düşünce ayrıldılar. Belediye Başkanlarını buradan açık açık uyarıyorum, bu basın kuruluşlarına hangi Belediye ne vermiş listesi elimde, geçenlerde ziyaretime gelen bir Belediye Başkanına gösterince yanındaki Basın Danışmanına “ Nerden bulurlar bu ödemeleri?” deyip sitem etti. Bu insanlar Belediyelerdeki resmi kayıtların zamanı gelince çarşaf gibi karşılarına çıkacağını bilmeyecek kadar zavallılar.

 

AK Parti’de Kadın Kolları böyle de Gençlik Kolları farklı mı? Yıllardır o koltukta oturan kişi nerelerde neler yapmış anlatmaya kalksam yer yerinden oynar. Gerçi onu muharrem getirmedi ama o da Suat ile Kayınçomun günahı, onlar onu getirdiler o işin başına. Bu arkadaş Belediyelere ait kafelerde yer, içer, oturur, kalkar kimse bir şey soramaz ona ve olay sadece bununla da sınırlı değil, üniversitesinin en üst yöneticilerini arar şu iş şöyle olacak Reis böyle istedi der racon keser. Muhatapları yerse sorun yok, yemezse döner İl Başkanını ve dönemin Bakanını devreye sokup işi çözmeye çalışır. O Bakan veya İl Başkanı da ona senin yaptığın doğru değil diyemezler, onun istediklerini aynen karşı taraftan istemeye devam ederler. Sizin anlayacağınız AK Parti’de sadece Muharrem Göksel’in değişmesi olayı çözmez, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Vezir Hazretleri değişmediği sürece bu şehirde AK Parti’nin muktedir olması mümkün değil.

 

Bu arada yeni İl Başkanı ile ilgili son gelişmeler nelerdir merak ediyorsunuz, bu konuda Milletvekillerinin görüşleri henüz alınmış değil, onların da görüşleri alındıktan sonra üç veya dört isim Cumhurbaşkanına sunulacak o bu isimler içerisinden birisin onayladıktan sonra ataması yapılacak. Sanırım bu süreç on günü bulur. Kimler olur konusunda daha önce yazdıklarımı hepiniz biliyorsunuz. İçeriden olursa en şanslı aday Hakan Karaduman, dışarıdan olursa iki eski Vekil ile Hocaoğlu isimleri var. Allah hangisi hayırlı ise onu nasip eylesin diyerek sözlerimi bitirmek istiyorum. Kalın sağlıcakla

 

Not; Solcu derken solcuları sevmediğim veya yadırgadığım anlaşılmasın. Toplum hangi partiyi iktidara getirirse kadroları da o partinin mensubu olmalı toplum AK Partiyi iktidar yapmış ise Belediyede neden solcular Belediyede işbaşındalar onu sorguluyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR