Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

ABD nin SAMSUN SOYGUNU

1950 yılından sonra, KARA SAMSUN denilen bölgeye yerleştirilen TOP şeklindeki RADAR denilen yer, Sözde Rusya yı gözetlemek maksadı ile kurulan, ABD li asker ve rütbeli lerin kontrolunda olan bir tesis idi. Burada PİEX ismi verilen, her türlü ihtiyaca cevap veren, Bu gün AVM dediğimiz, kendi personeline cevap veren bir mağaza kurmuşlardı. Buraya malzeme getiren uçaklar her hangi bir kontrole tabi olmadan gelip giderlerde.

 Orada işçi olarak çalıştırılan Türk personel  de vardı. Onlardan birinin anlatımı “ Amerikalıların ellerinde bu gün METAL DEDEKTÖRÜ dediğimiz cihazlar vardı. Telle çevrili, Sivilllerin girmesi YASAK olan Radar sahasında Amerikalılar cıhazla gezerek her hangi bir değerli METALİ ve MEZAR BOŞLUKLARINI tespit ederler. KAZI için bizi kullanıllardı. Kazılan yerde bir LAHİT ve ODA MEZARI çıktığında, elimize birkaç dolar tutuştururlar *Hadi siz gidin* diyerek, bizi uzaklaştırırlardı. Kendileri ise kazıyı tamamlarlardı. Bunun bir çok defa tekrarlandığını gördüm” diyen Radar çalışanı bir abimizden dinlemiştim.

Karadeniz in, bir çok noktasında, bu tür RADAR ların kuruluş yerleri İlginçtir. AYNI SAMSUN GİBİ, ÖRNEGİN SİNOP ta da da ANTİK ŞEHRİN ALANI ÜSTÜNE OTURTULMUŞTU. Merzifon da TAVŞAN dağındaki teşkilatları da aynı işlere alet edilen tesislerken, Samsun’dakinin MAĞMUR dağına daha küçük şekliyle nakli de aynı gayeye matuf olduğuydu.

 

 

Bu yazıdaki anlatımın bir iddiadan çok, tarihi bir gerçek olduğunun kanıtı, Tarihçi SARISAKAL’ın belgesel beyanlarıdır.

Bu gün gerçek kimliği ile ortaya çıkan ABD ‘nin TERÖR FİNANSÖRÜ ve TEZGÂHÇISI kimliğinin, DEMOKRASİ adına YÜZ KIZARTICI ve UTANILACAK bir durum olduğudur. Ne var ki, Başta TURUMP olmak üzere, ABD li yetkililerde, Ne böyle bir anlayış, Ne de böyle bir ASALETİN olmadığıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR