GİDER OYUMU CHP'YE VERİRİM

 Bugün biraz siyaset yazmak istiyorum, her ne kadar Haziran ayında seçim olacak deniliyorsa da Mayıs ayının başında seçim olacağını düşünmekteyim, hatta Nisan ayındaki Ramazan Bayramının ardından seçimin yapılabileceği kanaatindeyim. Konumuza girmeden önce içişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptığı basın açıklamasıyla ilgili de birkaç kelam etmek istiyorum. Devlet yöneten insanlar aynı zamanda siyaset yapmaktalar, ancak bazı konuların kamuoyuna açıklanmasını etik bulmadığımı da beyan etmek isterim. Bir belediye başkanı içişleri bakanına saygı sunar bu çok normal ve Devlet terbiyesinin gereğidir, bazı konularda ricacı da olabilir bu da siyasetin doğasında vardır, pek çok muhalefet Milletvekili ile iktidar Vekillerinin samimi olması da buna örnek gösterilebilir. Bu tür konuşmaların kamuoyuna açıklanmasını doğru bulmadığımı böyle bir polemiğe girilmesinin doğru olmadığını belirteler konumuza girmek istiyorum.
   Seçime dört yada beş ay gibi kısa bir zaman dilimi kaldığı göz önüne alındığında partilerin Milletvekili listeleri üzerinde fikir yürütmenin yararlı olacağı kanaatini taşımaktayım. Adımdan da belli olacağı üzere Demokrat bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim ve ailemde CHP'ye oy veren kimsenin olmadığını açıkça beyan etmekten çekinmeyen birisiyim. Kendim de Milli Görüş geleneğinden gelen, kişilere değil davaya inanan bir insanım, ama ortada bir dava kaldı mı onu da tartışmakta yarar var da bugünkü konumuz o değil. Ankara kulislerinden aldığım bilgilere göre Ak partide Bebek yüzlü Vekil olarak adlandırdığım siyasetçinin yeniden listelere konulacağı yönünde kulisler yaptığı duyumunu aldım. Şunu açık ve net belirtmek isterim ki bu ülkede FETÖ’den onca insan cezaevlerinde yatarken Canik Başarı üniversitesine topladığı milyonlarca liradan tutun da Bakanlığı dönemimde kredi ve yurtlarda kalan öğrenciye sorduğu şiirin kime ait olduğunu bilmemesi sonucu yaptığı uyarıda şiirin kime ait olduğu ortada olmasına rağmen Bakanlığı döneminde Bakanlığa aldığı personelin ne kadarının FETÖ’cü çıktığı ortada iken hala daha Ak partide bir yerlere gelecek durumda ise onun gireceği bir listeye oy vermektense gönül rahatlığı ile gider CHP’ye oy veririm bunu buradan açık ve net ilan ettiğimi herkesin bilmesini isterim.
   Böyle bir insanın hala daha Ak partide siyaset yapacak olması Ak partinin kendisini inkar etmesi demek değil de nedir, onca insan cezaevlerinde yatarken okuduğu yıllardan siyaset yaptığı yıllara dek nerelerde olduğu ortada olan bir insanı hiçbir şey yokmuş gibi toplumu Balık hafızalı sayarak listelere koymaya kalkmak değil Ak partiye bu ülkeye ihanet değil de nedir. Neymiş efendim gençmiş, ağzı laf yapıyormuş, muş, muş, muş, arkadaş bu ülkede hatta bu şehirde ağzı laf yapan, genç, güzel yüzlü insan kalmadı da ona mı sıra geldi. Bari şehrin eniştesi olan, şehrimizde Dairesi olup senenin yarısını samsunda geçiren ve her fırsatta şehrin her işine karışan ağzı laf yapan yaşı yetmişe de gelse yüz güzelliğinden bir şey kaybetmemiş olan Hasan Hüseyin Ceylanı koyun listeye de laf yapmak neymiş görün. Allah aşkına böyle saçmalık mı olur, kamu görevinden atılıp, daha sonra beraat etmelerine rağmen kamuya alınmayan binlerce mağdur insan varken siz kalkıp böyle bir insanı listeye koymakla ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamak mümkün değil. Böyle bir insanın listeye girmesi demek en az on bin oyun Ak partiden gitmesi demektir.
   Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Ak partinin bugün itibarı ile üç buçuk Vekili seçme gücü var, şayet listeler adam gibi yapılıp yıpranmamış yüzler, toplumla barışık, insanlarla kaynaşan isimlerden oluşursa dört Vekil çıkar. Hatta liste çok iyi olur, Hükumet emekliye iyi para verip ekonomiye de çeki düzen verirse mevcudu koruma şansını dahi yakalayabilir. Ama dediğim gibi böyle eskimiş yüzleri, millete yukarıdan aşağıya bakan, cemaat defosu olan isimleri listelere koyarsa havasını alır. Sağ olsun Ak parti il Başkanı Ersan Aksu Bey ekibiyle ziyarete geldi üç saat keyifli bir sohbet ettik, sahayı ve sorunları iyi analiz etti, konusuna vakıf. Kanaatimce Ocak ayı içerisinde istifa edebilir, kendisi böyle bir şey söylemedi, yukarıdan ışık bekliyor ama Vekil listesinde olabilecek isimlerden biri olduğunu düşünmekteyim. Mevcut isimlerden birkaçı olmaz onların yerine girebilecek isimlerden birisi Ersan Aksu olur diye düşünmekteyim. Diğer partilerde ne olur derseniz onu da başka yazılarda konuşmak üzere bugünlük bu kadar diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR