Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

Emekli memurların alım gücü

Devlete hizmt veren memurlar en az 25 yıl çalışır. Hizmet yaptığı yıllarında, her ay emekli sandığından emekli keseneği kesilir.


Çalışan birinci derecedeki sınıf  öğretmeni, emekliye ayrılan sınıf öğretmeninin aldığı maaşın iki katı alır. Bu zamana kadar maaş artışlarında çalışanlara zaman zaman ilave zamlar yapılmıştır. Oysa emekli memurlara yıllık enflasyon adı altında altı aylık zaman dilimiyle çok düşük zamlar verilmiştir.
Böyle olunca aradaki fark her geçen yıllarda daha fazla açıldı. İlave yapılan ek zamların yarısı da emekliye yapılsaydı, bu kadar fark olmazdı. Emekli memurlar her geçen yıl daha da fakirleşmektedir.Türkiyede çalışmadan,farklı yollardan emekliye ayrılanlarda artış görülmektedir. Devlet memurları en az on bin güne yakınpirim ödemek suretiyle emeklilik hakkını kazanıyor. Hükümet meclisten aldığı yetki yasasıyla çalışan memurlarda düzenlemeler yaptığını basından öğreniyoruz. Emekli memurların maaşlarıda kanun kuvvetindeki kararnamelerle şu sıralarda bütçe mecliste görüşülürken düzenlemeler yapılırsa hem adaletsizlik giderilir hem emekli memurların alım gücü arttılırmış olur. Çalışanla emekliye ayrılan memurlar arasında,her yıl aradaki maaş fark arttığı için çalışan memurlar emekliye ayrılmak istemiyorlar. Böyle olunca yeni  işe girecek memurlara devlet işinde boş kadro olmamakdır.
Sosyal devlet mağdurların sıkıntını gidermesi görevleridir.

                                                                                     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR