ELEŞTİRİ OLMAZSA BAŞARI DA OLMAZ

Adanaspor maçının zor geçeceğini tahmin ediyordum da, ne yalan söyleyeyim bu kadarını beklemiyordum. Samsunspor'un oyun anlayışı, taktiği, kurgusu, sistemi yok. Öylesine sahaya çıkıyoruz. Bunun başka bir izahı yok. Şampiyonluk adayı, bir maçta bu kadar gevezelik yapamaz. İlk yarı 14. dakikada Oğuz'un mükemmel pasını amatörce harcayan Gökhan'ın kafa vuruşu dışında Samsunspor yoktu. Şimdi düşünüyorum da naklen verilen ve neredeyse tüm Avrupa dahil izlenen bu maç hakkında sporseverlerin yorumu ne olur? 

Ertuğrul Hoca eleştiriye açık görünse de gerçekte öyle değil. Hocam sen bence bu futbolu eleştirenden değil, "İyi oynuyoruz, nasıl olsa kazanıyoruz" diyen günübirlik Samsunsporlulardan, sahtelerden uzak dur. 

"Samsunspor kazandı kimse maçın yorumunu yapmasın." "Yapanlar haindir Samsunsporlu değildir, art niyetlidir." Bu bakış açısı hiç hoş değil. Böyle bir dünya yok hocam. Samsunspor'umuzun futbolunu bir maç ile yermiyoruz. Ankara maçına takılmıyoruz. Kazandığımız  Bolu maçında da kötüydük. Diğer maçlarda olduğu gibi iyi futbol oynayamıyoruz. Samsunspor taraftarı olarak şampiyon takım gibi oynayalım hak ederek kazanalım istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz? Biz hain mi oluyoruz hocam? Bak Kıvanç Özpıçak üstat ne diyor "Hiç kimse bu takımın düşmanı olmaz, olamaz. Sen belki bilmezsin ama bu arma bu renkler şehrin sol yanına işlenmiş." 

Sağolsun Adanasporlu futbolcular da ara transfer döneminde "Samsunspor'a kapağı atar mıyım" düşüncesi ile transformersa dönüştüler. Özellikle Celil. Samsunspor maçlarından sonra parlayan, fiyatları uçan Batuhan, Burak, Beykan da bunlara bir örnek. 

Yerde yatma ve oyundan çıkan, daha doğrusu bir türlü çıkmayan oyuncuların çaldıkları süre sanırım bu maç için 10 dakika civarıdır. Bu durumlara biraz göz yuman hakemin bendeki notu yine de çok iyi.

33 puan gibi bu futbolun pek de karşılığı olmayan bir derece ile arayı 2 yada 3. bitirmek, bak bu gerçek bir başarıdır kabul. Aslında bu futbolun sıralamadaki yeri 12 ve altıdır.

Pek yazılacak bir şey yok. Her şey ortada. Umudumuz ikinci yarı nokta atışlarla süper bir Samsunspor izlemek.

Yeni sezonda bambaşka bir Samsunspor görmek. Sevgili teknik ekip ara transfer döneminde kılı kırk yararak, önceki hatalardan ders alarak Samsunspor'u sırtlayabilecek, etkili, güçlü futbolcuları arayıp bulmanız dileği ile.

Hoşçakalın..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR