Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

'Elenen Kurtuluyor' kupasından elendik...

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu için İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumunda Süper lig ekiplerinden Fatih Karagümrük ile karşılaştık. Takımımızda 14 isim maç kadrosunda yer alamadı. Sakatlıkları bulunan Laura, Ercan ve Fofana’nın yanı sıra kaleciler Okan Kocuk ile Halil Yeral, Lubo Satka, Alim Öztürk, Zeki Yavru, Emre Kılınç, Carlo Holse, Flavien Tait, Ait Bennasser, Oliver Ntcham ve Taylan Antalyalı yerine alt yapı ve bu zamana kadar kadroda yer bulamayan oyuncularımız vardı.

Öne geçtiğimiz kupa maçında ne yazık ki skoru koruyamadık. 89. Dakika da ceza sağası dışından Paoletti’nin vuruşu ile Ziraat Türkiye kupasından elendik. Oldum olası bu kupa maçlarına hiç içim ısınmadı. Tüm spor paydaşlarının bir yere koyamadığı, genelde önemsenmeyen, seyirci desteğinin istesen de verilemediği maçlar olarak hep bende izi kalmıştır. Kulüplere ekonomik anlamda da çok bir şeyler kazandıramayan bir statüsü ile gitti gidiyor gibi.

Ziraat Türkiye Kupasının farklı statü ve kulüplerin iştahını açacak maç gelirlerine ihtiyacı var. Seyirciyi tribünlere çekmek için farklı etkinliklerle birleştirilmeli diye düşünüyorum. Kupa zaten hedefimiz değildi. Elendik adeta kurtulduk modundaydı herkes.

Gelelim asıl meseleye Transfer sezonu 9 Şubat Cuma gece 24:00 e kadar devam edecek artık son viraja girdik. İşin en düşündürücü tarafı bu transfer dönemini amaca uygun kullanmazsak iki dönem transfer cezamız olduğu için oldukça sıkıntılı ilerleyen tarihlerde sıkıntı yaşayabiliriz.

Transferde yavaş ilerlemeye devam ediyoruz. İlk transfer haberimiz Belçika’dan geldi. RSC Anderlecht'te forma giyen 29 yaşındaki santrfor Benito Dirk Raman ile 2.5 yıllık sözleşme imzalandı. Oyuncunun geçmiş kariyerini inceleyince biraz şaşırmadım desem yalan olur. 2023-2024 Belçika Jupiter Pro lig’de toplam 23 maçın 10’unda kadroda yer bulmuş.

İlk onbirde 3 kez sahaya çıkmış Santrafor ama tek golü yok. 2022-2023 aynı ligde 22 maçta kadroda, 9 maçta ilk onbir de, 8 maçta ise kısmi kas kopması ve bilek sakatlığından dolayı oynayamamış. 5 golle sezonu tamamlamış. İki sezonda oldukça verimsiz bir santrafor gibi istatistikler verse de Teknik direktör Gisdol’un isteği ile öncelikli alınmış. Mutlaka hocanın bildiği bir şey vardır. İzleyip göreceğiz.

Biten transfer dışında ortalık ölüm sessizliğinde, başkan son güne bir şeyler sıkıştırıyor. Ekonomik yorgunluk içinde olan takımlardan direk oynayabilecek futbolcu koparmak çok mümkünken çok hareketsiz bir transfer sezonu herkes gibi beni de endişelendirmiyor değil. Takımda direkt oynayabilecek en az üç oyuncu ile transfer sezonunu kapatmalıyız.

Kalın sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR