GELELİM DİĞER İLÇELERE

Bir önceki yazımızda bazı ilçelerle ilgili değerlendirmelerde bulunmuştuk. Bazı okurlarımız daha detaylı değerlendirmeler istedi, bazı okurlarımız ise neden Çarşamba’yla bu kadar fazla ilgilendin yorumunda bulundular. Çarşamba benim ilgi alanımda olan bir ilçedir. Eşim Irmaksırtı’nda büyüdü, ben ailece Eğercili Mahallesinde üç yıl oturdum, orada evimiz ve arazimiz vardı daha sonra sattık Samsun’a taşındık. Samsun’un en büyük belediyesi Büyükşehir Belediyesidir, başkan adayı Çarşamba’nın mevcut belediye başkanıdır. Ayrıca Hüseyin Dündar 2004 yılında AK Parti’den ilk aday olduğu dönemde naçizane bizim de emeğimiz olmuştu. Eşi elimizde büyümüş bir evladımız, ama daha sonraki süreçte biraz ters düşsek de biz eski dostları unutmayız. Ancak tüm bu söylediklerim bir yana; yaptığımız işi tarafsız ve gerçek olarak yapmak zorunda olduğumuzdan durum neyse onu yazacağız. Siyaset çok zor bir sanattır, herkesin işi değil, çok sabır ister. Kızmak, bağırmak, isyan etmek gerektiğinde dahi sessiz kalmayı bilmek zorunda olduğunuz bir sanattır. Hüseyin Dündar kardeşimiz üç dönem belediye başkanlığından sonra genel müdürlük makamı almış, daha sonra da Lâdik’te noter olmuş bir kardeşimiz. Bunları kimin sayesinde elde etti? AK Parti sayesinde. Yoksa rahmetli Ahmet Topuz Ağabeyin dediği gibi Rıdvanpaşa Camii avlusuna bakan bir ofiste avukatlık yapan bir kardeşimizdi.

Şimdi kalkıp bağımsız aday olması bence yanlış bir karardır. Bağımsız seçilmek çok zor iştir, kaldı ki Halit Doğan’ın Büyükşehir adayı olduğu bir yerde Çarşambalı vatandaşların onu yalnız bırakacaklarını hiç sanmıyorum. Çarşamba bu kadar yeter gelelim İlkadım ilçesine. Dr. Mustafa Seven, Yeniden Refah Partisi’nden aday çıkacak. Bu, dengeleri ciddi anlamda değiştirir. Gümüşhane ve Bayburt bölgesinin şehrimizde yaşayanlarının Osman Kaymak’ın aday yapılmaması sonrası ciddi anlamda AK Parti’ye tepkileri vardı. Bu gelişmeyi göz önüne aldığımızda Mustafa Seven’in adaylığının AK Parti’ye zarar vereceği muhakkaktır. Daha önceki köşe yazılarımda da belirtiğim gibi İhsan Kurnaz kucaklayıcı olmazsa sıkıntı çeker. Atakum’da durum nedir derseniz; orada CHP parti olarak önde ancak Cemil Deveci’nin herhangi bir partiden aday olması veya herhangi bir adayı desteklemesi halinde çok farklı bir durum ortaya çıkar. Ne çıkar derseniz; onu önümüzdeki günler gösterecek. İYİ Parti'den de Adem Bektaş Atakum'a aday oldu. Bu durumda AK Parti oylarını böler, CHP adayının seçimi alması daha kolay olur ancak Cemil Deveci ile İshak Taşçı'nın Adem Bektaş'ı desteklemeleri durumunda ortaya çok daha farklı bir durum çıkabilir. Özlem Maraş'a gelince; Atakum için iyi bir aday ancak meclis listesini çok iyi yapmalı. Öyle certellerle, partide arkası olan bilmem kimlerle bu iş yürümez. Adam gibi Atakum’un demografik yapısına uygun bir liste yapmaz ise işi çok zor. CHP adayı Serhat Türkel’i hiç tanımıyorum. Dışarıdan bakıldığında sempatik birisi gibi gözüküyor ama Cemil Deveci gibi CHP’de ilçe başkanlığından belediye başkanlığına her görevi yapmış bir isim karşısında ne kadar başarılı olacağını hep birlikte göreceğiz.

Bafra’da Şükrü Neiş’in Yeniden Refah Partisi’nden aday olacağını duydum, Zihni Şahin de onu destekleyecek dediler. Bafra’da biraz nabız yokladım, oy alır ama seçimi alamaz diyorlar. Ondokuzmayıs’ta bir sorun olmaz. Tekekköy’de Hasan Togar ne yapacak ben de merak ediyorum. Şayet İYİ Parti’den aday olup CHP’nin de desteğini alırsa o da orada hatırı sayılır bir oy alır. Tekkeköy çok zor bir yer, ağırlığı olan aileler var. Her partinin belli tabanı olan bir ilçe ama AK Parti en güçlü parti orada. Kavak bölgesine gelecek olursak; İbrahim Sarıcaoğlu’na bir tepki var orada, bunu görmezlikten gelemeyiz ancak karşısında İYİ Parti’den Ahmet İçli, Yeniden Refah Partisi’nden Eski Başkan Şerif Ün aday olunca bölündüler. Bu durumda İbrahim Sarıcaoğlu yine şanslı gözüküyor. Lâdik, benim ikinci vatanım, orada işler biraz karışık. Mevcut başkan, Yeniden Refah Partisi’nden aday olacak gibi duruyor ancak iki genel başkan yardımcısı arasında bir çekişme var orada. Benim adamım Bebek Yüzlü Genel Başkan Yardımcısı, mevcut başkanın aday olmasını istiyormuş diğer Genel Başkan Yardımcısı Suat Zor ise başka birisinin olmasını istiyormuş. AK Parti merhum Nurhan Başkan’ın eşi olan Doktor Gürkan Özel’i aday gösterdi. Cumhurbaşkanı bu konuda bizzat inisiyatif kullanmış, Nurhan Hanım’a vefalı davranmalıyız demiş. AK Parti’den bir hayli aday adayı çıkmış bir kısmı da tepkili ama bana göre Cumhurbaşkanı kendisine yakışanı yapmış. Gürkan Bey, Elazığlı olsa da uzun zamandan beri ilçede hekimlik yapan ve hastalarını memnun eden bir hekim olduğundan Lâdik'e mal olmuştur. Havza’da sorun olmaz. Vezirköprü’de mevcut başkan ne yapar onu bilemiyorum ama aday olan arkadaş genç bir arkadaş, kucaklayıcı olursa sorun yaşamaz diye düşünüyorum. Sanırım matlup hasıl oldu bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Not: Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Mustafa Seven, Yeniden Refah Partisi'nden aday olmama kararı aldı. Muhtemelen AK Parti'de bir görev alması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR