Devlet sahip çıksın


*Adamın işi yok, aşı yok ama iki karısı 22 çocuğu var. Çıkmış ekrana hesap soruyor, kafa tutuyor, “Devlet bize sahip çıkmıyor “ diyerek feryat ediyor.
Yine dört çocuklu bir aile, sonuncu(!) doğumda ikizleri dünyaya geliyor. Ana, Baba çoluk, çocuk tam 8 kişilik bir aile olmuşlar, Baba asgari ücretli, anne çalışmıyor. Bunlar da feryat figan devletin uzanacak yardım elini bekliyorlar.
Sanki bunların zürriyetleri devlete tapulu, ulan biri, ikiyi anladıkta fazlası ne oluyor onu çözemedik. Sen eline, beline, iştahına sahip çıkamıyorsan, onun bunun ödediği vergilerden nasıl nafaka istersin.
Sanki alkışlanacak bir iş yapmış gibi ekrana çıkıp sapsarı dişleriyle sırıtan “aha bunları bu, ötekileri de aha bu doğurdu” deyip azgın boğalığıyla öğünen marifet yapmış gibi bıyıklarını sıvazlayan üstüne üstlük bir de ödül bekleyen bu azgın tekeleri bence iğdiş etmeli.


Deprem
*Deprem Türkiye"nin gerçeği, 17 Ağustos 1999 Gölcük"te olanlar, gözlerimizin önünde. Ders aldık mı? Bence almadık. Tatbikatlar, kurtarma senaryoları hepsi ama hepsi rahat ortamda tatbikat ciddiyetiyle yapılan çalışmalardır. Gerçeğiyle yüz yüze kaldığımızda nelerle karşılaşabileceğimizi hepimiz tahmin edebiliyoruz. Rahat ortamlarda yapılan senaryosu önceden yazılmış çalışmalarla, gerçeğinin örtüşmeyeceği  söylenmese de bilinen bir gerçektir. Devletin tüm adamları İstanbul da olacağı bilinen zamanı kestirilemeyen bir depreme odaklanmıştır. Sanki Samsun"un az ötesinden fay hattı geçmiyor, Samsun şehri deprem riski taşımıyor.
Okul bahçelerinde yapılan tatbikatlarla prosedür"ü yerine getirmek Samsun"u en az can kaybıyla bir depremden kurtarabilecek mi?
Deprem risk"i taşıyan tüm şehirlere de aynı özen gösterilmeli, haksızmıyım?

İki Anne
*Almanya"nın, Stuttgart kentinde ki Mary Hayvanat bahçesinde yaşayan 11 yaşında ki anne Goril bir hafta önce ölen yavrusunun cesedini kucağından bırakmıyormuş. Ölen yavrusunu devamlı öpüp okşayan anne Goril, ziyaretçileri de  ağlatıyormuş…
Samsun da ise 1,5 yaşında ki oğlu Ramazan"ın boğazını keserek öldüren anne Emine Kesimoğlu “sürekli ağladığı için sinirlerimi bozdu ekmek bıçağı ile boğazını keserek oğlumu öldürdüm” demiş.
İşte size iki anne ama, biri Goril diğeri İnsan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR