Reklamın Kötüsü Yada 40’ından Sonra Saz Çalmak......

                    
Her konuda fikir beyan etme hastalığımız vardır hep.Bilgimiz olsa da olmasa da  ""bence "" diye başlayan  ""hafifmeşrep"" yaklaşımlarla ileri geri konuşmaya yada yazmaya bayılırız.
     Hele bir de konuşma ve yazma alanımız din ise bütün iştahımız kabarır,kollarımızı sıvar,kalemlerimizin uçlarını alabildiğine sivrilterek balıklama dalarız.Aslında bu tür olaylara yabancı değiliz.Herkes her şey  bilir de konuşur da yazar da...Ama belli alanlarda uzmanlaşmış ve kendini  yetiştirmiş insanlar bilginin ağırlığı ve sorumluluk duygusuyla adeta ince eleyip sık dokurlar konuşurken ve yazarken.Cahil cesur olur mantığıyla hareket edenlerin kılıçlarının önü de arkası da keskindir.
En son olarak keskin kılıçlılar kervanına Hülya Avşar da katıldı.Kardeşinin sahip olduğu  ""guardianturk.com "" isimli sitede ""Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor ""buyurmuşlar.
Şimdi oturup Avşar kızına Kurban"ın hikmetlerini ve gerekliliğini yazacak değilim.Böyle bir işe kalkışmak zaman ve nefes israfından başka bir şey kazandırmaz..Çünkü ,Hülya hanım da ; kurbanın  sadece bir hayvan kesimi ve kan dökme olmadığını pekala bilir.Ne tür bir dayanışmaya ,yardımlaşmaya ve paylaşmaya vesile olduğunu ,ayrıca kurbanın Allah"a yaklaşma anlamına geldiğini bilmeyecek kadar cahil değildir.Hatta dini değerlere çok uzak olmadığını da biliyoruz.Hülya Avşar"ı bu açıdan tanımasak acaba reklam olsun diye mi yapıyor demekten kendimizi alamayacaktık
    Buna rağmen yine de son zamanlarda aşklarıyla yıpranmış olan Avşar kızı gündemden düşünce böyle bir bomba ile tekrar kamuoyunun gündemine girmek için mi yaptı demek için bir çok neden var.
 40 yaşını aşmış bir sanatçı olan Avşar kızı ,kendisini bu noktaya getiren halkının dini değerlerinden olan kurbanı amiyane bir dille,klasik hayvan severler derneği mantığıyla
ele almasını başka türlü nasıl izah edeceksiniz ki.
Ayrıca böyle bir açıklama yapmak bu toplumda en son Hülya Avşar"a düşer. Din konusunda açıklama yapacaksa bunun otoriteleri vardır.Diyanet İşleri Başkanlığı vardır.İlahiyat Fakülteleri vardır.,""Elif"i görse mertek sanacak"" bir dini bilgiye sahip Avşar kızının böyle yorumlar yapması haddi aşmaktan başka bir şey değildir. 
 Kendisinin de jürilerde üye olduğu yarışma programlarında,o alanla ilgili bilgi sahibi olmayanların müdahalesine acaba nasıl tepki gösterirdi.. Kendisini rakip sanatçı arkadaşları hakkında patavatsız konuşmalarıyla tanıyoruz gerçi ama dini değerler konusunda ulu orta konuşması doğrusu geldiği noktayı göstermesi açısından önemlidir.
 Galiba sanatta miadını doldurdu ve yeni bir meslek arayışı içine girdi sayın Avşar.Toplum içinde ,medya önünde ve sansasyonel yönü de olan bir meslek seçmesi açısından en güzel tercihi din üzerinden ileri geri konuşmak.Hem gündemde kalacaksın,hem birilerinin leh ve aleyhinde konuşmalarını sağlayacaksın .Bence Hülya Hanım"ın yapmak istediği bundan başka bir şey değil.
    Bir küçük hikaye bilirim...Kalaycının biri şiir yazmaya kalkmış.Şiir yeteneği ve bilgisi olmamasına rağmen her vatandaş gibi yazdığı şiiri devrin en önemli şairlerinden birine göstermiş bir toplantı esnasında.Şair ,bir şiire bir de yazana bakmış ve ne yaptığını sormuş .Adam da kalaycı olduğunu söyleyince ;""sen kalaycılık yapmaya devam et""diye cevap vermiş.
Bizim de acizane tavsiyemiz;
Sayın Hülya Avşar  !  siz sanat yapmaya devam edin.Bir de eğer din ile illa meşgul olacaksanız dini yaşamaya bakın sorgulamaya değil. 
   Son olarak toplumumuzda,herkesi ilgilendiren ,klişe haline gelmiş ve deyimleşmiş bir söz vardır .
 Biliyorsan  konuş ibret alsınlar,bilmiyorsan sus adam sansınlar...
Ne güzel söz değil mi ? Anlayana...dinleyene....görene.....
                                                                                               

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR